Български художник почете делото на Леонардо да Винчи

Дончо Донев се представи пред отбрана публика в Локарно
Обновена: 13 май 2019 11:46 | 13 май 2019 11:20,
2

Български творец с уникален пърформънс, посветен на великия Леонардо да Винчи, а поводът за събитието – 500 години от смъртта му. Произведенията на Дончо Дончев бяха представени пред отбрана публика в Локарно.
Още по темата

След 500 години – учени откриха нов портрет на Леонардо да Винчи

“Невероятно е да се докоснеш до местата, където е бил самият гений“, каза пред “България сутрин“ художникът Дончо Дончев.

Той разказа, че неотдавна е има възможността да нарисува портрет на Леонардо на живо пред публика.

“Нямам притеснения да рисувам пред публика. Подготовката е дълга, а времето за работа беше фиксирано, за да няма отегчени сред публиката“, посочи той.

По думите му картините, които показва са огледални, като едната е създадена от стари модни списания, тъй като българският творец обича да ползва линиите им.

“Винаги го има момента на изненадата. Имаш идея в главата си, но нерядко присъствието и на музиканти в рамките на целия процес, е това, което ме вдъхновява допълнително“, разказа художникът.

Освен това Дончев е първият българин, представил свои произведения в ЦЕРН.

"Този мой проект със 7 картини за създаването на Вселената сега обикаля света, работата ми продължава. За мен лично това е признание, но това е признание и за България", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ааа, тука е онзи, дет е открил болда и го ползва кат прaсе 3 ясли.