Ужасът от първо лице: Страхът от ваксините уби децата ми!

От началото на годината 500 души умират във Филипините заради морбили
20 юни 2019 07:00, Нели Христова
192
Ужасът от първо лице: Страхът от ваксините уби децата ми!
Снимка: Reuters

Заради нарастващата мода родителите да се обявяват против ваксините, една отдавна забравена, не чак толкова опасна болест, отново се появи на дневен план. Епидемия от морбили пламна по целия свят и уби не един и двама.

Една от най-засегнатите държави в света е Филипините, където повече от 35 хил. души са засегнати. Правителството дори бе принудено да пусне изявление, с което моли гражданите да ваксинират децата си.

Близо 500 души са загинали от началото на годината. Сред тях са и двете деца на Арлин Калос. 

Още по темата

"По-голямото ми дете беше пакостник - винаги тичаше и си играеше. Тя обичаше да си играе с малкото си братче", разказва Арлин пред BBC. Първа се разболява дъщерята й. Момиченцето има треска и обрив. Очите й били силно зачервени. За да я лекува, Арлин й дала парацетамол. Ала нямало ефект, за това семейството се отправило към болницата, където направили всичко възможно да я излекуват.

По-малкото й братче обаче вече било заразено с морбили. Момченцето започва да кашля и едва диша, тъй като е прекалено малко, а гърлото му е пълно с храчки.

Дъщерята на Арлин умира на 27 декември 2017 година. Синът й, Джон Пол, издъхва само пет дни по-късно.

Против морбилите има ваксина, която работи отлично. Появата на ново спорно лекарство срещу денга обаче предизвика бум на разпространения на невярна информация в интернет и социалните мрежи. Много родители светкавично заявиха, че ваксината убива. Започна и бумът на антиваксърството.

"По новините и във Facebook казваха, че много деца умират. За това ме беше страх да ваксинирам сина ми и дъщеря ми", казва Арлин.

Въпреки проверката, която е направена и доказателствата, че няма връзка между смъртта на деца и ваксината, както и изявлението на Facebook, в което екипът на социалната мрежа обяснява, колко е притеснен от разпространението на фалшива информация, много родители отказват да ваксинират децата си.

"Беше много тежко да изгубя и двете си деца. Трябваше да работя по цял ден, за да не стоя вкъщи и да мисля за тях. Когато родя отново, няма да се чудя, ще ваксинирам следващото си дете, за да е в безопасност. Чувствам се ядосана, защото не трябваше да слушам нито Facebook, нито телевизията. Трябваше да предпазя децата си от това, да се разболеят от морбили", категорична е Арлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
И все пак, и все пак - ваксините и целия гешефт от производство до пласирани , както и цялото здравеопазване са еврейски, заради геноцида на бялата раса, и никой не забелязва. Както никой не забелязва че парите, всичките пари в света заедно с правата да се печатат са техни!
159
5
 
1
 
! Отговори
Си преди 4 години
Хахаха! Е, няма толкова плоска статия 😂🤣 По бай тошово време бяха такива 🤣
158
1
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Премахнаха коментара ми, в който упреквам подлеДците... Фенове на неграмотното слово!
157
5
 
2
 
! Отговори
Майка бг преди 4 години
Айде отговорете на военния де. Все бг мамите са виновни и си измислят. ПОДЛЕДЦИ.
156
5
 
12
 
! Отговори
Разен преди 4 години
Защо 2-годишното дете на антиваксър е депресирано? Защото е в криза на средната възраст. Жестока шега, но това си е истината. От къде измислиха, че ваксините причиняват аутизъм не знам.
155
1
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 4 години
Здравейте, военен съм от Стара Загора. Бях на работа в Африка, Иран и Афганистан. Правят ни периодично изследвания и тестове. Преди да заминем на мисия и след връщане. Имам и жълта книжка. Няма никакво значение, просто ми е интересно за моя лична информация.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
163 не ми се вярва здрав човек да прави 3 теста точно за туберкулоза. Май малко преразказваш какво си чул че някой бил прочел в интернет?
153
0
 
2
 
! Отговори
До 163 преди 4 години
Сбъркал си мястото, пич! Тука като гледам какви индивиди се изказват... Съветвам те точно тук да не искаш съвети и разяснения.
152
2
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 4 години
Имам всички задължителни ваксини по имунизационен календар. БЦЖ първи прием с последващи реимунизации. Правя 3 теста за антитела отрицателни. Обясняват ми, че ако карам туберкулоза тя ще е като на не ваксиниран. Не говорим за отрови и дози. Моля някой запознат да ми обясни защо аз не съм изградил тези антитела, като това е целта на ваксината?
151
2
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Никакви антиваксъри бг *** или лгбти паради няма да спрат поривът на Валонският народ да се освободи от оковите на белгииското робство и да се присъединят към Френската Република.
150
3
 
17
 
! Отговори
Послепис от 159 преди 4 години
Проверих точните числа.Човек поема между 30 и 50 мг алуминий дневно, например чрез храната.Една ваксина съдържа 0.125мг алуминий.Освен това вече НЯМА живак във ваксините, въпреки че не е доказано, че употребяваната доза е вредна. Отново повтарям - Дозата прави отровата. И витамин С е отровен в по-големи количества.
149
4
 
12
 
! Отговори
Отврат преди 4 години
Цялата тая антивакс мода дойде от познайте къде... от Щатите, където разни *** мамчета, "холистични нутриционисти" и псевдо лечители се правят на много силни, защото не са виждали някои заболявания от десетилетия. После са първите, които циврят ако има нещастен случай в здравната система.
148
8
 
18
 
! Отговори
Дано това стига преди 4 години
Факт 1: Може би почти всички антиваксъри са били ваксинирани. Още сте живи, нали? Щом сте тук и бълвате простотии...Факт 2: Ваксините спасяват милиони животи всяка година.Факт 3: Ваксините НЕ причиняват аутизъм. Факт 4: Да, ваксините съдържат тежки метали, но количеството е съобразено със токсичността. Например ние дневно поемаме да кажем 50мг алуминии от околната среда и храната. Количеството му във ваксината е може би 10 пъти по-малко от това. Дозата прави отровата.
147
8
 
6
 
! Отговори
да се боцкаме преди 4 години
айде юруш на ваксините да не свършат хахахах
146
2
 
1
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 4 години
Щеше да ядете пасти.
145
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 4 години
А ако нямаше хляб......
144
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНТИВАКСЪР=ПРОКАЗА
143
16
 
16
 
! Отговори
Патица по Пекински преди 4 години
Ако нямаше ваксини досега човечеството да е измряло.
142
11
 
5
 
! Отговори
от България преди 4 години
Е аз за съжаление живея в България и тук некой хора земат парички за да ни убиват децата и да пишат тук в тоя сайт.
141
9
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Нека измират.Важното е само едно.Елзасс и Лотарингия са част от Франция.Немците са изпаднали в полуда и само и остава да скърцат със зъби.Скоро и Валония ще е част от Четвъртата Френска Империя.