Фотограф с фотосесия вдъхновена от истерията около COVID-19

Иван Шишиев не подкрепя паниката около заразата
10 мар 2020 17:37, Ния Христова
12
 
Истерията около коронавриуса вдъхнови фотографа Иван Шишиев да направи една необикновена фотосесия. Знакови скулптури в София осъмнаха с предпазни маски. Снимките предизвикаха много коментари в социалната мрежа Facebook. 
 
"Тази смислова форма на паника се отнася до хората, които, превръщайки се в стадо, спират да бъдат хора. Цялата масова истерия, която беше насаждана, в момента в който даде резултат в първите 2 случая, се превърна в масова истерия.  В тази връзка реших да направя тази акция на изкуството, с която заявявам, че това, че има потвърдени случаи на коронавирус в България, не е достатъчно да спрем да бъдем хора", коментира Иван Шишиев в ефира на Bulgaria ОN AIR. 
 
Съвсем умиtлено фотографът е избрал местата, на които да постави маски на статуите - на Алеко Константинов на "Витошка", на пл. "Славейков, на паметника на Радой Ралин и пред Народния театър. 
 
Шишиев смята, че кихането в градския транспорт не е предпоставка да се свали човек. Като пример даде случай с кихнал младеж, на когото всички в автобуса са се развикали. 
 
"Другият случай е с възрастна дама, която искаше да изкачи стълбите на Ректората на СУ и никой не искаше да ѝ помогне. Третият случай е от метрото. В момента, в който хората влязат там се усеща самата враждебност. Все едно чакат някой да кихне и да започнат война", обясни фотографът. 
 
Фотографът смята паниката за причина хората да озвереят по този начин. Маските не помагат, но хората масово избирателно виждат една от тях и казват "тази ще ми помогне",смята Иван Шишиев. Той самия намира за много сложна задача да намери маски, които да постави върху скулптурите. Не намира такива в аптеките и взима от свой приятел. 
 
"Повечето хора се отнасяха положително. При паметника на Петко и Пенчо Славейкови един младеж ме обяви за терорист, всяващ смут. Коментарите във Facebook са разнородни, в по-голямата си част са положителни и показват адекватния начин на мислене у хората", каза още фотографът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
НС преди 4 години
Поредният копировач пишман фотограф. Ти си от стадото да им пробутваш чужди идеи ,,изкуствоведе'' мой незнаен. Това ти бяха 10 мин. слава. Ходи сега да снимаш свадби и кръщенета, опа още сме под карантина гладен ще си умреш.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз имам Нокия. Значи и аз съм фотограф.
8
0
 
2
 
! Отговори
Жожо преди 4 години
Това го видях преди три седмици в Италия. Така, че нищо ново под небето, а обикновено плагиатстване!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше сложил маска на един козел, щеше по-добре да улови страхът, който ни е обвзел.
6
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 4 години
Какво е това фотограф? Някакъв безделник ли означава? Не го ли е срам да излезе пред хора и да казва - това ми е професията? Аман от безполезници.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауллл ...колко съм интересен!Като те трясне короната друга песен ще запееш.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора умират, този слага маски на паметнициФотографите от старата школа, вкл. тези от Магнум, щяха да обикалят болниците и да снимат потърпевшитеСтиска ли ти, "фотограф"че? Не, нали. Друго си е да се лигавиш с неодушевени предмети.
3
1
 
14
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Този "човек" не можа да свърже правилно няколко думи в изречение, умственият му багаж лъсна още първите секунди на интервюто. Всичките ни "фотографи" и тем подобни са такива.
2
2
 
17
 
! Отговори
Производител преди 4 години
И тоя лентяй с щракачката заламтял за 5 мин слава и белки некой лев изкара отгоре.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истерията около коронавируса вдъхновила един фотограф да покаже простотията си.