На фитнес след изолацията - за какво да внимавате?

Ето как да се предпазите от коронавируса в залата
31 май 2020 22:07, Дарена Найденова
9
Постепенно рестрикциите, свързани с пандемията от коронавирус, започнаха да падат и обществото се завръща към нормалния си ритъм на живот. Ресторантите, детските градини, театрите, кината и търговските центрове отвориха врати при строго определени хигиенни правила. Едно от най-очакваните събития обаче беше пускането на фитнесите.
 
Това се случи само преди седмица, когато собствениците на залите бяха помолени да спазват правила и да наблюдават дали клиентите им не нарушават дистанцията помежду си. Все пак няма как да имаме човек до себе си по всяко време и затова е нужно и ние самите да се грижим за себе си и околните.
 
Според д-р Уилям Шафнер, при всеки контакт с друг човек шансът за заразяване се увеличава. Той допълва, че тук не става дума само за коронавирус, но и за всяка друга инфекция. Независимо дали тренирате с група приятели, или сте отишли самостоятелно, трябва да внимавате с останалите посетители. „Всеки път, когато разширите кръга си от контакти, рискът се увеличава“, казва Шафнер пред „Insider“.
 
В по-застрашената група влизат възрастните хора и тези, които имат придружаващи заболявания. Други пък все още не могат да преборят страха от заразяване с коронавирус и предпочитат да тренират у дома. Разбира се, това е чудесен начин да поддържате форма и има доста упражнения, които могат да ви помогнат.
 
Някои обаче решават, че е време да посетят залата. Ако и вие сте един от тях, добре е да спазвате някои правила преди и по време на тренировка.
 
Почистете всеки уред преди и след употребата му
 
Уредите във фитнеса винаги са били една от най-мръсните повърхности. Колкото и строго да се поддържа хигиената в залата, понякога не може да се почисти всеки един уред. Причината е, че много хора го използват един след друг. Всяко едно докосване добавя микроби към повърхността, които се пренасят по ръцете на следващия клиент.
 
Затова е добре да свикнете да почиствате уреда си преди да го пипнете. Хигиената е особено важна сега и не трябва да се притеснявате, че някой може да ви види с мокра кърпичка в ръка. По принцип в залите трябва да има антибактериални кърпички или гелове, но никога не е лошо да си носите и вие.
 
Като допълнителна предпазна мярка, може да намалите уредите, които докосвате и да промените начина си на тренировка. Избягвайте нещата, които постоянно са заети и се пипат от много хора. Също така е добре да забравите за общите помещение като бани и съблекални.
 
Още съвети за това как да се предпазите от коронавируса във фитнеса четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
БаДка преди 3 години
Предпазването е едно, яко хранене, хап и тежки тренировки.Както е казал народът правилните диети са две:- Хап и хляП; - Боб и Зоб;Не забравяйте :Без препарати няма резултати;Няма враг непобедим,щом зад нас е ФармахимАко искаш да си като менвзимай Омнадрен
7
0
 
0
 
! Отговори
G преди 3 години
Хомосбирките започват. Дружното пъшкане и пипане на мускулчета между мъже може да продължи. Голяма радост за някои.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези с мацките - внимавайте с химията момчета,да не стане така,че като ви се навие някоя да я ползвате само за тренировка за бицепс.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До питащият, дали има хубави мацки във фитнеса,какво да ти кажа? Един лаф:- Начинаещ във фитнеса, пита инструктор, какъв уред да ползва, за да впечатли жените . Инструкторът, без да се замисля казал :-Банкомат! Изводите оставям за търсещият хубави мацки...
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има ли хубави мацки във фитнесите?"Не. 80% се сещат за фитнес като станат 2 декара отзаде. Останалите 20% си падат по също толкова добре изглеждащи мъже, колкото тях.Ако не си със 5 години стаж в зала и солидни резултати - най-много една от петдесет да ти пусне един път от съжаление. Не искаш такова пускане. Казвам ти го, щото съм минал по тоя път.Иначе след солиден стаж си е арабийка :))) Сами идват.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във фитнеса, който посещавам, не правят никаква дезинфекция, симулиране на дейност.
2
0
 
5
 
! Отговори
ЛИПОВОНА преди 3 години
Никога да не се гребе от добавките с малка лъжичка! Също трябва инжектирането на хормони от кон да бъде заменено, с такива от бик... за трайни и добри резултати.
1
0
 
1
 
! Отговори
Потник преди 3 години
След няколко месеца, сигурно уредите скърцат.