Да изобретим бъдещето в Музейко

Детският Научен Център празнува 5 години
Обновена: 13 ное 2020 11:02 | 11 ное 2020 10:35, Петя Славова
0
Да изобретим бъдещето в Музейко
Снимка: Музейко

С отпразнуването на своя пети рожден ден Детският Научен Център предизвиква деца и родители да казват по-често „да“ на вълнуващите моменти, които играта поднася. Музейко знае, че децата опознават природата чрез приключение, а науката – с помощта на необичайни въпроси.

Новата онлайн активност на Детския Научен Център - "В Музейко може", ще припомни на майките и татковците някои любими детски въпроси, а в замяна ще даде неочаквани предложения за учене, експерименти и забавления. Може ли децата да висят с главата надолу? Може ли да скачат до безкрай? А да предсказват времето? Отговорите ще насочат родителите към най-подходящите активности от три етажа, пълни с приключения! Всеки, който отговори на въпросника, ще има възможност да участва в томбола със специална награда за малки и големи – Нощ в Музейко за победителя и неговите 50 приятели.

"Играта е уникално преживяване, чрез което децата се развиват, учат и опознават света.Тя предлага идеална възможност на родителите да развиват отношенията с децата си, да общуват и да се ангажират с тях. Чрез игра  ние можем да насърчаваме  детския интерес, любопитство и откривателство, както и да стимулираме развитието на много важни умения за цял живот - да планират, организират, да се разбират с другите, да регулират емоциите си и т.н. Скачането в локви, тичането на воля, да се намокриш на чешмата …  това е свободата да опознаваме в света на детството. И всичко това, разбира се, докато се забавляваме! Нека предоставяме възможности на децата да играят!", разказва гл. ас. д-р Надя Колчева, специалист в областта на детското развитие. Именно играта, въображението и придобиването на ежедневни впечатления са ключови за създаването на нови умения. Родителите са тези, които могат да подкрепят децата в тяхната любознателност, в свободата да учат и експериментират.

Въпросникът "В Музейко може" ще откриете на сайта, както и официалната  Facebook страница  на Детския Научен Център.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари