Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече

Колко души се събраха на демонстрациите в Русия?
Обновена: 23 яну 2021 16:20 | 23 яну 2021 16:20, Веселина Йорданова
202
Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече
Снимка: БГНЕС

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия, предаде Ройтерс, която се позова на независимия медиен проект ОВД-Инфо.

Още по темата
По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души.

Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

Информацията за броя на задържаните тепърва ще се уточнява. В региона най-многоброен бе протестът във Владивосток, където се събраха около 3000 души.

По улиците на Южно-Сахалинск излязоха около 400 души, в Хабаровск – над 200, в Якутск – 50 при температура минус 50 градуса. Протести в подкрепа на Алексей Навални са планирани на територията на цялата страна. Демонстрацията в центъра на Москва започна в 14ч. местно време (13 часа българско).

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред, предаде БНР.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други - глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите й за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът от много столетия е генетично селекционира в слугинаж.Разликата между българите е на кого слугуват.
99
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Аз казах, че икономиката ни беше БОООКЛУК, а не, че не сме имали икономика. Перлата на българската тежка индустрия, Кремиковци, никога не е излизал на печалба, НО нека предположим, че когато червените дойдат ще направят пак ГОЛЕМИТЕ ХУБАВИ ЗАВОДИ (нали така?). Значи, ТИ ще трябва да отидеш да РАБОТИШ ВЪТРЕ. ОБАЧЕ, ЗАПЛАТАТА ТИ ще бъде такава, че АКО НЕ ОТГЛЕЖДАШ ЗЕЛЕНЧУЦИ и не правиш зимнина, НЯМА ДА ТИ СТИГА.ВСИЧКО ТОВА ГО ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ!
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101 Явно тотално си скъсал с действителността България беше пълна със заводи , предприятия , ама сме нямали икономика
97
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямото престъпление на руского иго е това, че промени манталитета на българина: от трудолюбив, честен, скромен, предприемчив го направи хитър, мързелив, скатаващ се нагаждач (нахлузиха му руското батюшкинство). И това държи и до ден днешен.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на България е един -човешкият фактор или материал, както от ляво и от дясно заключават, че е 80% де-би-ли.Не само в България е така.Просто човешката тълпа има нужда от тояга, дали остен или пръчка с морков-все тая.
95
9
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вовата не си поплюва:):):)Арести и бой за протестиращите:):):)А тук наш Бойко остави разни Отровни Чички,Костя,Пуделите на мая цяло лято да метат яйца и домати по центъра:):):)Че даже беше н аредил на Полицията да ги пази от такива като Стъки:):):):)
94
3
 
9
 
! Отговори
Сахарова преди 3 години
Руските граждани не излезоха на протест. Само 200-300 ***, наркомани и ***, излязоха да протестират. Вече сме арестува ли 5000 за неспазване на реда.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99КОГАТО дойдат червените НЯМА да ги имат.:)))))))
92
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АбеБългария фалира два пъти и още веднъж веднага след 89та. Стана, защото икономиката ни беше БОООКЛУК. СССР ни финансира до едно време и след това каза "баста" и всичко се срина. Дойдат ли отново червените, НЯМА да има такова нещо, тъй че ще ЗАБРАВИТЕ за спокойствие.Беше ТОТАЛНА ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА. Буквално магазините бяха ПРАЗНИ. НЕ МОЖЕШЕ да се пътува свободно, а новите червени ще се погрижат това да стане още по-лесно за контролиране.ВСИЧКО ТОВА ГО ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайванчетата на улицата имат йерархия и не са безстопанствени. Стопанисва ги криминалният контингент, който го стопанисва системата, подобно на Цербер, който влиза в употреба за митинги, за щурмове или като бухалка, къде с цел, къде за възпитание.
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96 над 90 процента от българите имаха собствено жилище , а други жилище +вила
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 15 милионна Москва се събраха 4000 протестиращи и всички соросойдни медии вият като ***.В 2 милиона София излязоха да протестират 200000 хиляди , а същите медии се правеха на ощипани тогава.
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
толкова са му феновете на Навални , 5000 човека не може да намери, които да излязат в негова подкрепа Как с 5000 избиратели ще управлява Или както в Беларус - ще вземе 1000 гласа и после ще вика " аз съм новият президент , аз съм новият президент "
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АбеКазах ти, неграмотните приказки ги запази за някой такъв като теб. Като изключим очевидното, че не си живял в това време, нека ти обясня някои "подробности".Имаше ПРИВАТИЗАЦИЯ, но не на предприятия само, а и на ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. Това значи, че конфискуваха частната собственост и на хората им оставяха колкото да имат НЕЩО.Тук драскаш всеки ден простотии. Ако дори се ОПИТАШ това да го правиш при червените, ЩЕ ТИ РАЗКАТАЯТ ФАМИЛИЯТА. Буквално.
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиваш в САЩ и ти дават жилище срещу ипотека и работа, без която не можеш да получиш ипотека.Ако си професор, служител и по някакъв начин засегнеш интересите на работодателя си, губиш работа, ипотеката, жилището и оставаш на улицата.На улицата системата те наблюдава и стопанисва подобно на бездомно хайванче.
85
6
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 години
През 1944 г братушките дойдоха в България и можеха да останат колкото си искат до 1989 г, но руските войски напуснаха България още през 1946 г и докато не дойдоха американците, в България нямаше чужди войски.От 1944 до 1989 не съм забелязал да са ни мачкали братушките в СИВ и ОВД, даже много добре си живеехме, спокойно и безпроблемно. Е, имаше ленински съботници, манифестации, адресни регистрации и други пpocтотии, но НИЩО в разрез с българската култура и традиции.
84
1
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
НЯКОИ ИСТИНИ:1 В Русия няма системна комунистическа партия, особено троц-кизъм, както в САЩ;2 В Русия обаче има либерални кръгове на хранилка към западни НПО-та;3 Навални е с-во за цветна революция. 2ят голям провокатор след Горбачов;4 Работа на Русия е какво прави със свои граждани според собствените си закони;5 Оцеляването на Запада (според него самия) е възможно само в/у руините на Русия;6 При 1/6 от Земята + цялата Менделеева таблица капитализма може да оцелее само с помощта на Русия
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Троленето можеш да го оставиш за когато някой иска да слуша неграмотните ти приказки.Нека ти кажа какво значи да те мачка:Ти работиш 12 часа в завод с решетки на прозорците. Получаваш си дажбата ориз и се прибираш в жилището, което са ти дали да съществуваш. Казваш, ама аз и сега си имам жилище, защо ще ми "дават". НЕ, нямаш, защото комуниста ти казва къде отиваш да работиш, а ако се опъваш може и да пострадаш.Тези неща ЕДНО ВРЕМЕ ГИ ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
88, дай ми линк с една снимка на Навални, на която той се усмихва.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бидона е хвърлил доста пари, така изглежда. Но Путин е подготвен. Това се очакваше. Да видим развръзката.