Кристиан Каспар Шварм разказва какво е "Да живееш с изкуството"

Срещата с него е на 24 април
16 апр 2021 00:00, Петя Славова
9
Кристиан Каспар Шварм разказва какво е "Да живееш с изкуството"
Снимка: "Форум колекционери"

 Кристиан Каспар Шварм ще ни разкаже какво е "Да живееш с изкуството". Срещата с международния колекционер ще е на 24 април, като събитието е третото от пролетната сесия на "Форум Колекционери", организирано от фондация "Отворени Изкуства".

 За участие в безплатния уъркшоп е необходимо предварително записване до 20 април. Темата е "Чудото на колекционирането" и ще представи идеи и добри практики за създаването на лична колекция. След успеха на своето първо участие във "Форум Колекционери" през 2019-та, тази година Шварм ще разкрие нови перспективи в света на колекционирането, отговаряйки на въпроси, които галеристи, колекционери и публика поставиха на преден план.

Лекцията и уъркшопът ще надградят дискусиите като комбинират ценна информация и практически решения - от първата стъпка до менажирането на лична колекция. По време на разговора участниците ще имат възможност да споделят своята гледна точка и да дискутират проекти заедно с Кристиан Шварм и водещата и организатор на събитието – Веселина Сариева.

Безплатният уъркшоп е насочен към български и чуждестранни млади колекционери, които желаят да придобият нови знания и умения в областта. Водещи в темата ще бъдат не опитът на участниците или размерът на тяхната колекция, а любопитството и посвещението им в областта.

Събитието на 24 април ще бъде представено в две части: лекцията с Кристиан Шварм ще бъде проведена със свободен достъп, а участието в уъркшопа "Да живееш с изкуството" ще изисква предварително записване до 20 април.
 
"Знам, че много хора имат проблем с термина "колекционер". Те свързват колекционерството с големи колекции, с които не искат да сравняват собствената си страст към изкуството. Но много по-важно от определението на колекционирането е откритостта и желанието да се живее с изкуството. Това е, което прави разликата в крайна сметка", споделя Шварм, който ще обърне специално внимание на това какво означава да бъде създадена колекция на място, което не е сред международните центрове на света на изкуството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Руси преди 3 години
Да бяхте написали къде ще се проведе..дали е онлайн, дали е в някоя галерия :)