По-здрави и красиви през 2023 г. - следвайте няколко прости правила

Яжте спагети от тиквички вместо тестени
1
По-здрави и красиви през 2023 г. - следвайте няколко прости правила
IStockphoto

Вероятно сте започнали 2020, 2021 и 2022 година, обещавайки си, че този път ще спазвате здравословен начин на живот. Стартирали сте месец януари с мотивация, разграфили сте си времето, проучили сте начини за по-добро хранене, вкарали сте тренировки в ежедневието си. Но изведнъж животът решава да ви покаже, че има други планове и става все по-натоварен и по-стресиращ. Преди да сте се усетили, сте пропуснали тренировката три поредни седмици и поръчвате храна за вкъщи, докато готварската ви книга събира прах на рафта.

Така че защо 2023 година да е различна? Отговорът – имате различен план за действие. Тези 12 правила, които несъмнено ще променят живота ви. Между другото, важно е да запомните, че вашата здравословна форма е напълно различна от тази на вашите приятели и роднини, така че не се състезавайте с тях. Започнете да мислите само за себе си, слушайте тялото си и му обръщайте необходимото внимание.
 
Независимо дали спазвате всичките съвети или само някои от тях, до 2024 година ще бъдете по-силни, по-щастливи, по-уверени и по-здрави.
 
Ето няколко правила за по-здравословна 2023 година: 
 
1. Здравословна размяна всяка седмица
 
Една здравословна диета не трябва да ви натоварва нито физически, нито психически. Всъщност, ако се чувствате зле и усещате, че ви е трудно да спазвате режима, най-вероятно няма да имате дълготрайни ефекти. Вместо да очаквате пълна трансформация на храненето си, правете по една здравословна размяна всяка седмица.
 
Опитайте например спагети от тиквички вместо традиционната паста, а следващата седмица разменете тортила чипс с ядки или чипс от кейл, който може да хапвате с гуакамоле. На следващата седмица може да замените традиционната пица с такава, направена от карфиол. По този начин не само включвате по-здравословни храни в менюто си, но също така опитвате нещо ново на всеки седем дни.
 
2. Разберете какво стопира успеха ви
 
Вече знаете, че трябва да ядете повече здравословни храни, да тренирате повече и да спите по 8 часа на нощ. Но нещо ви пречи да постигнете желаните резултати. Идентифицирането на този проблем е важна стъпка по пътя към успеха, така че е добре да направите оценка на ежедневните си навици и да разберете как те се отразяват на тялото ви.Дали времето не ви стига за всички задачи? Чувствате прекалено много умора и не правите достатъчно упражнения в залата? Или може би ви трябва почивка от фитнеса, за да дадете на тялото време за възстановяване? Каквато и да е причината, вслушайте се в организма си, той сам ще ви подскаже какво да направите.
 

Без угризения, без съжаление: Вижте тренировката на Майли Сайръс от новата ѝ песен

Уелнес тенденции от 2022-а, с които да се сбогувате

3. Лягайте си по-рано
 
Дори ако диетата ви се провали и нямате време за упражнения, превърнете съня в приоритет, защото достатъчното часове в леглото ще повлияят на цялостното ви качество на живот. Ако имате затруднения да вместите повече сън в графика си, започнете като си лягате пет минути по-рано всяка вечер. Ако ви е трудно да заспите, опитайте с чай от лайка преди лягане и намалете времето пред екраните. По-ранното лягане не само означава повече сън, но също така, че можете да станете по-рано на другия ден за по-продуктивна и сутрешна рутина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мнмаваш 30 г. през 2040 г о квото и да *** се сбръчква опадва и целулит.