Взрив на газопровод в Украйна

По него минава транзитът за Европа
Обновена: 17 юни 2014 16:48 | 17 юни 2014 16:41, Елка Василева
226
Взрив на газопровод в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Експлозия е станала на участък от магистралния газопровод „Уренгой-Помари-Ужгород“, по който се осъществява транзитът на руски газ за Европа. Взривът е станал в Полтавска област.

Това съобщи УНИАН, като се позова на МВР в Полтавска област.

„Запалването е станало в 14.10 ч. Ликвидирането на пожара продължава. Пострадали няма“, каза шефът на пресцентъра на областното МВР Юрий Сулаев.

По думите му височината на пламъка е достигнала 230 метра, а високите температури се усещат в радиус от 1 км.

От МВР уточниха, че причините за възникването на пожара ще се установяват след ликвидирането му.

Междувременно източник от Газпром заяви, че руските газови доставки през Украйна за Европа не са засегнати след взрива на газопровод, като газът се подава по паралелна тръба, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кремъл саботажОбяснението, което получихме от Русия, е абсолютно неадекватно и противоречиво. Грузия стана обект на опасен саботаж от страна на Руската федерация, заяви Саакашвили.След което в знак на протест си изяде вратовръзката!
174
1
 
1
 
! Отговори
от 197 преди 9 години
До Анонимен203 Моля те още веднъж, че не мога да те разбера. Виждам, че ти се иска да напишеш нещо много важно, но ти е трудно. :)
173
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ако не е България, Русия отдавна да е фалирала. Добре че ние ги храним, иначе са банкрут.
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Централите ни спират да работят, защото произвеждаме 5 пъти повече ток, от колкото консумираме! Никоя държава не вади от джоба си 20 000 000 000, просто ей така! Примерно, в турция строят, но турците не дават и 1 долар! Руснаците си я строят с техни пари, като частна фирма, и после ще продават ток на пазара, ако могат!
171
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия подаде жалба в световната търговска оргнизация срещу Европа за оказване на натиск за спиране на Южен Поток. Реакцията на европа беше, че това не е коректно и лоялно от страна на Русия. Глобите могат да са милярдни. А Европа наистина оказа натиск. И е беззащитна срещу иска. А газовия договор с китай е за 400 милярда.
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен195 - Аз също съм на мнение, че централа не ни е нужна при положение, че имаме дърва. Честно казано между нас и газ не ни трябва. Аз имам ново колело и не ползвам газ. Наистина не знам защо ни е тази руска централа и защо не си я построим сами. Можем спокойно и сами да си обогатяваме урана и да го съхраняваме. Прав си приятел. Наистина са гадни руснаците.
169
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами купи си по евтина централа от където мможеш, щом кожеш. И газ по - евтин си купувай. Нека и други тръбопроводи на други доставчици минат през България. Това е бизнес за нас. И конкуренция за доставчиците. Директно ще свали цената за България. Работата е там, че никой друг не иска да строи тръби в БГ. Ако имаш някой желаещ, дай го да преговаряме с него. Сигурен съм, че всяко правителство ще му се зарадва.
168
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 193Да продължа, опитват се да ни пробутат и една централа, пак на най - високата цена, за някакви 20 000 000 000! Мога да ти дам милиони примери!
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократ до 150Как и кога пък доказаха, че терористите на Буново са агенти на ДС - КГБ? това, че твърдиш нещон такова няма да го направи по истинско. Доказано е че са работили с турските тайни служби. Следя темата 30 години и знам какво говоря. Нямои мекерета като вземат да лъжат нямат спирка!
166
2
 
14
 
! Отговори
от 180 преди 9 години
До Анонимен180 - За всичко ни изнудват, даже и за цената, за България е най-високата, защото са ни хванали на тясно.___Разбирам те приятелю и ми е болно, когато чета тези тежки думи, но за какво още освен цената са ни изнудвали? На теб лично да не са ти искали телефона или лаптопа или пари или нещо друго тези лоши руснаци ? Сподели с мен
165
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ес внася енергоносители за около 1000 милиарда годишно.русия получва 300 МИЛИОНА ЕВРА на ДЕН ОТ ЕС за нефт и газ. от това се плащат заплатите на администрацията,военните,полицията,пенсиите,болниците училищата. без тези пари те загиват защото нищо не произвеждат а всичко внасят.повтарям-300 милиона евро на ден. така че ако ес врътне кранчето,русия ще видят кон боб яде ли. вноса от русия за ес е 25% и винаги ще се намери заместител. Алжир либия канада сащ
164
1
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 9 години
Сидер го е направил,защото копейките спряха,на инат.Той ходи с палка и пищов.Той го е гръмнал.
163
2
 
9
 
! Отговори
Тангра преди 9 години
До 188Е какво ще стане в Журопа - как какво - само много граждански воини , нищо повече - кво му плащаш . Поне има реален шанс тази помийна яма наречена Вропейски Съюз и ТАТО да се разпаднат ...Май ни предстои да видим ВИДЕНОВА ЗИМА 2 но ТОЗИ ПЪТ В ЦЯЛА ЕВРОПА - имайки впредвид цялостната ситуация от пет години насам - забавно ще е
162
3
 
3
 
! Отговори
до 183 преди 9 години
Не зависи от мен, но много развити държави не купуват само от Русия, примерно Алжир, Норвегия, Холандия(северно море), Катар, Иран, Канада,
161
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че какъв е проблема, че газопрпвода до Китай ще се строи 2 години, не мога да разбера. То Европа не до 2, а до 20 не може да спре да купува руски газ. Представи си, че Русия спре да подава газ утре. Какво ще стане с европейската икономика? Повече от 50% от газа идва от Русия. От тези 50% в рамките на година и половина ще компенсират 10 - 15%.Останалите 35 - 40% от къде ще ги вземат? А Европа е в кофти икономическа ситуация. И европейците са назлобени срещу собствените си правителства. Като нас.
160
2
 
5
 
! Отговори
Може преди 9 години
пиян руснак да го е направил,за да го повишат.
159
13
 
4
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Руските пълчища и лично *** са взривили тръбопровода, да излъжат ЕС, на който , между другото не му трябва руски газ, че подават газ, а секторите украински крадат. А те, секторите, нямат никакъв коктейл *** в тази работа. Те кротко си бомбандират терористи в жилищни квартали на москалските новоросийски градчета.
158
4
 
2
 
! Отговори
раша отмъстява преди 9 години
Щото Путин са га нарекли........,че и Лавров,дето украинците му викат Гьобелс, се възмути.Затова зелените човеци са направили пламъка.Не може да е друг.
157
12
 
5
 
! Отговори
Кремъл саботаж преди 9 години
Поредица от експлозии на руския магистрален газопровод Моздок - Тбилиси в Северна Осетия в нощта срещу неделя и в самия ден прекъснаха частично доставките на синьото гориво за Грузия и Армения, предадоха световните агенции. Инцидентите се разследват, като версиите са за терористични актове и аварии. Грузинският президент Михаил Саакашвили обаче обвини Русия, че стои зад случаите.Обяснението, което получихме от Русия, е абсолютно неадекватно и противоречиво. Грузия стана обект на опасен саботаж от страна на Руската федерация, заяви Саакашвили.
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимни 178 и 182 , може да са едно лице...Ами да не ни изнудват , а да си купуваме и ние от 4-5 места.Кажи откъде и на каква цена да си купуваме.

Спонсорирани публикации