Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите

Парашутисти попаднали под минометен и танков обстрел
1 авг 2014 10:20, Елка Василева
109
Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия е понесла тежки загуби при атака на проруските сепаратисти през нощта в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Украинската телевизия съобщи днес, че до 20 военнослужещи са загинали при атака на сепаратистите през нощта, но военни източници уточниха, че информацията се проверява и броят вероятно ще бъде по-малък, предаде Ройтерс.

Според украински военни източници група парашутисти са попаднали под минометен и танков обстрел близо до град Шахтьорск - в зоната, където бе свален малайзийският самолет на 17 юли, предаде Ройтерс.

По предварителни данни, цитирани от Интерфакс, 14 украински военнослужещи са загинали при обстрела, попадайки в засада по време на предислокация в Шахтьорск, Донецка област, предаде Интерфакс, като цитира прессекретаря на щаба на силовата операция Алексей Дмитрашковски.

Данните за 21 убити са недостоверни, става дума засега за 14 убити по предварителни данни, заяви той. "Със сигурност са разпознати 10 души, а за четирима не се знае сепаратисти ли са или наши", добави представителят на Киев, цитиран от руската агенция.

Междувременно лидерът на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков съобщи за ИТАР-ТАСС, че настъплението през нощта на украинските сили в град Ясиновата е било отблъснато, предаде БТА. По неговите думи около 22,30 ч. снощи в града са влезли няколко украински танка. При последвалото сражение е бил опожарен един бронетранспортьор на украинските сили, а с РПГ са били унищожени два танка, след което украинските сили отстъпили. "Градът остава в наши ръце," заяви Стрелков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
всеизвестно е,че боли най много след първия път.а първия път бе под славянск, сега това което става е статистика.бих казал порно статистика.
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който набеди Майдана за фашистки, той е подпалвачът и подстрекателят на войната. Всичко останало следва от това.
81
0
 
2
 
! Отговори
читател преди 9 години
До ВAЖНО ДA СЕ ЗНAЕ!ВAЖНО ДA СЕ ЗНAЕ, ЧЕ ТИ НЕ СИ НАРЕД!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от Русофили и Русофоби,аман от разбирачи мислещи за другите,аман от предатели,що не си спретнете едно меле и не отидете в Украйна едните се бийте срещу-другите за руснаците,пък после не се връщайте даже жалки плазмодии продажни.
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав ден за украинската демокрация!!! Пък и за всякаква друга! Мачкай фашистите в укропия!
78
3
 
22
 
! Отговори
А преди 9 години
Не сме ли свидетели на грозен геноцид спрямо руснаците в Украйна? Къде са пр"озащитните организации от Европа, САЩ, България или омразата им срещу всичко руско им заслепява погледа.Че тук става въпрос за съвсем други понятия - изродска зверщина и убийства на жени,деца,родители. Или за пари са готови и майка си да подгонят. В тая война излизат на яве най-вече яростна омраза и диващина. И замъглени от алчност мозъци.А не жажда за"свобода.""Или влизаш в ЕС и Нато или ще има бомби". Демонокрация
77
2
 
6
 
! Отговори
А преди 9 години
Онзи Турчинов, който приличаше на сглобен от машина и човек къде е ?
76
12
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Фашисти са тези, които изпращаха хората в Сибир и ГУЛАК !
75
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Самопровъзгласилата се Донецка народна република". Ама как така се е самопровъзгласила. Че те хората си го решиха въпроса на избори. Защо другите избори са законни, а тези не. Какъв е критерия за едни избори дали са законни или не. Дано украинските фашисти да бъда смазани. Те и през 1942 г. са посрещали немските фашистки орди с цветя. Корена им е такъв на украинците.
74
2
 
22
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Мачкайййййй.....фашиста !!!!!
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ аз не знам, не ми е известно. Фашистки режими е имало в миналото, сега няма. Тъпо е да наричаш някого фашист, заради това, че пра-дядо му е бил фашист.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е ясно кои са фашистите.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите"----------Звучи малко двусмислено и объркващо. За малко да си помисля, че сепарастите са нападнали.Тъкмо си викам - вече и когато украинците настъпват се казва "Сепаратистите атакуват", но май просто е двусмилено изречението!
70
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма братоубийствена война с ФАШИСТИ тя е на живот и смърт. Ако някой по случаиност е влезнал в УКР фашистската армия си е негов проблем.Възможности да избегне мобилизация има включително с световно урегулирания въпрос с интернирането, ЛИЧЕН избор.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Хоть 1 к 10, хоть 1 к 100 вс равно все их железки мы пожжем. Пусть лучше убираются, пока западная Украина не лишилась генофонда"Думи на заместника на Игор Стрелков Федор Березин за сотношението на силите между Новороссия и хунтата.Контранастъпление и изхвърляне та укропите от Красногоровка и Марьинка.
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро май няма да има "сепаратисти". Скоро те ще видят сметката на армията, и да не стане така , че цялата Украйна ще е тяхна.
67
1
 
15
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Мир на праха им! Лошото на тая война е това, че е братоубийствена. Така дори украинци и руснаци да искат мир и да не са съгласни с действията на "своите" хора, то те веднага могат да бъдат обявени за предатели. Затова и не виждам как ще спре тая война, преди да са се изтрепали до един. Ако войната примерно бе между руснаци и чеченци или естонци, то тук нещата са ясни. Някой казва стига толкова и войната спира. Но тук как ще стане?
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми се мисли когато дойде руската зима какво ще правят така наречените украйнски войници.Ако не знаят да се поинтересуват з съдбата на хитлеровите и наполеоновите войници.
65
6
 
44
 
! Отговори
ВAЖНО ДA СЕ ЗНAЕ! преди 9 години
Всички които подкрепят СAЩ сa мръсни гейове с рaзпрaни зaдници,педофили,фaшисти,престъпници и нaследствени сифилистици грозни кaто К.Aшър и типи кaто Псaки ! СМЪРТ НA УКРAЙНСКИЯ ФAШИЗЪМ ! ПОБЕДA БУДЕТ ЗA НAМИ !
64
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безмозъчни плебей от крайните квартали сте. От бедни и алкохолизирани семейства. Сволачи съветски!

Спонсорирани публикации