Защо мразя абитуриентски балове? 13 години причини

Покрай тези балове започвам все да се сещам за моя... Но все пак всичко започна, като тръгнах на училище
30 май 2007 10:22,
87
Защо мразя абитуриентски балове? 13 години причини
Илюстрация: СВ

Покрай тези балове започвам все да се сещам за моя... Но все пак всичко започна, като тръгнах на училище.

Започнах училище като пълен аутсайдер. Бях толкова обикновен и скучен, чак леко тъповат, че бях моментално приет в клуба на аутсайдерите, където си бях сам поради липса на колеги.

Дори не можех да блесна с нищо кой знае какво в училище. В първи клас отидох с тетрадка, разграфена за втори клас. Седях на последния чин сам. Носех обувките, от които най-много можеш да се срамуваш. Джобните ми често ставаха жертва на хищниците наоколо. Поне да си бях счупил ръката някой път, за да ми обърнат внимание.

Успявах да отвратя съученичките си без да се опитвам да направя каквото и да било. Просто един луузър се надушва освен по пуловерчето и смотания си външен вид, и по това, което казва.

До шести клас нещата обикновено се развиваха в същата тегава атмосфера. Кризата върлуваше, аз си бях сам, крадях долари на банкноти по 1 или 2 от наш'те и ходех да пазарувам тайно в Кореком шоколадови яйца, туиксове и колички от мачбокс.

С мацките все тоя напредък. Ни натам, ни насам, дори и без надежда.

Ровехме се по кофите с един амиго от квартала, защото събирахме цигарени кутийки, то пък всички ни взимаха за клошари. Но пък кофите в нашия квартал (Лозенец) си бяха истински извор на красиви късмети и беше ужасно интересно да имаш нещо не-соц.

Нещата, които не бяха соц, са например: американска машина за сладолед, карти KENT, часовник от Китай – свръх лукс за тогава, едно много яко топено сирене – изядохме го, да, ама беше опаковано.. и цигари, разбира се. Всякакви марки и разновидности.

Снимки и чужди списания. Каталози на Dute Free Shop. Какви кофи имаше само "Японския"... Пускат те в един контейнер и се ровиш яката... имаше всичко освен клошари. Тогава този бизнес не беше развит... днес е яка мизерия. Конкуренция, к'во да правиш.

С този начин на живот трудно се хваща мацка, нали... Нищо, че бяхме 6 клас. Кинтолипса и соц реалност. По купоните ставаше гот. Веднъж си изпуснах някаква глупост на земята и се наведох, то пък една мацка си помисли, че тръгвам да я целувам и ме целуна първа... объркала се беше.

Малко шокиран останах от факта, че въпреки че съм ултра глупак, успях да се уредя с мацка. (Е, то беше е***и уреждането, но нека мине, като за първи път).

По-късно една си ме хвана за гадже. Мен ме хвана срам и и казах, че тия неща нема да продължат дълго. Те продължиха и без това към 20 минути на балкона у тях... разбира се, става дума за някаква ужасна целувка, а не за секс.

6-и клас на финала. Море. Лагер. Мацки. Първи напивания с намерена бутилка водка и ракия с колеги аутсайдери. Поне по това време се бяхме понасъбрали доста от тоя клуб.

Един Сашко вика, че ще ми уреди Елена. Чакай малко... аз Елена и сам ще си я уредя...

Е***и ташака... хванах си гадже на 100 гр водка и то от първия път. Само я питах искаш ли, а тя - готова.

Страшен идиот съм бил, си мисля. Толкова било лесно, мамка му. Поне от трети клас насам бях харесвал доста мацки. Язък. Но поне едно е яко...

Няма вече този балъшки начин на живот. Вече можех да мисля сам, да действам сам.

Така ли? Да, бе да.

Нещата си вървяха една година по старому. Не се виждах с Елена (може би прекръстена на Елена-Мария) от “В” клас на 120-то, випуск 93 може би. Ако някой я познава, да даде контакт. Бих искал да й обясня колко тъпо се чувствам.

Кофи, зима, началото на кучешките глутници. Котките изчезнаха от раз.

Преместих се в ново училище. Пак се очертаваше да съм балъче с аутсайдерски профил. Пак щяха да си седят така нещата, ако не си бях счупил крака. Е, то даже не беше счупване, ама карай, нали имах гипс. След двуседмична почивка отидох гипсиран на даскало и станах звезда.

Тоест - станах известен, щото не познавах никой, пък всички се познаваха. Аз имах патерици и ми стърчеше палецът извън гипса. Знаете, че тоя, дето последен идва на купона, обира най-много от меда. Ако пък дойде и гипсиран, нещата са фантазия.

Учех в Дружба 2. Имаше доста ромски бандити, но не ме закачаха в началото заради патериците. От другия клас също имаше един колега с патерици – Дзифта. Впоследствие един от най-добрите ми приятели. Той беше носил патерици и вече не му трябваха, но беше установил ползите от нея, когато беше заплашен от насилствени грабежи или му трябваше място в претъпкания автобус. Само Дзифта им го връщаше на пенсионерите за т'ва, че ни вдигаха постоянно.

Иначе - не че нямаше инфекции с бандитите. Даже като ми искаха 10 кинта, а аз имах 20, ми връщаха ресто. Културен грабеж. Имаше и некултурни. Даже не ме ограбиха. Едно цигане ме плесна пред момиче. Нямаше начин, трябваше да се отсрамвам и го плеснах и аз.

Откъде да знам, че копеленцето е с още 20 души. Да те бият 20 обаче не е толкова лошо, защото никой не може да те стигне. Един само каза “Спрете” и ми намери носа с дясната си ръка и после “Пурпурни реки” в 3 серии. Е, т'ва беше лошо. Ама станах герой.

Герой, ама за малко.

Другата година на 15 септември, като млад 9-о класник, най-хубавата от класа ми каза, че съм станал пич. Хм, яко, ебати. Сигурно Гагарин се е чувствал така, излитайки нагоре, ако го е правил въобще, затова не искам това сравнение. По-скоро нещо като среща с Господ – ама да не умираш, но по-малко хубаво от това да чукаш мацка от корица на Плейбой (преди да я снимат, разбира се).

После станахме гаджета – не с Плейбой дамата, а със съученичката ми. Момичето, в което мисля че бях влюбен – Н. ми каза, че В. ме харесва и май имам шанс. В. беше най-яката и моментално чувствата ми от Н. се прехвърлиха към В. Добре, че не бях сложил картите на масата пред Н. се поздравявах за успеха.

На В. майка й беше учителка в мойто даскало и един ден един мой френд... е***и идиота, се изсра в стаята й безпричинно и я омаза цялата. Аз даже не знаех, че това е стаята на тази жена. Впоследствие децата учеха на широко отворени врати и кофа парфюм за ароматизатор, ама нъц. Много се притеснявах някой да не разбере, даже не знам защо ви го казвам. Все тая е вече. След това, което направих аз после.

Като гадже на най-яката мацка в даскалото, към теб се гледа с респект и завист. И ако не се възползваш от момента да подразниш луузърите като теб, си се прецакал яката. Успях май да подразня обаче нейните родители, които не бяха очаровани от факта, че гаджето на дъщеря им е хилав тип с мазна, дълга косица и тениска на Сепултура (оная от 91-а) , камуфлажен панталон, плюс кубинки 45 номер... но якето... то беше култ... Не беше скъсано, но имаше 50 безопасни игли и нашивки.

Не се чудех дълго защо са ме преместили в другия клас. Беше ясно, че майка й и класната ми са в играта. Другият вариант е наистина да съм бил зверски тъп и да направя 19 неизвинени.

Не помня каква връзка имахме, нито много от това, което сме правили... спомням си, че заради приятелката ми бях канен на всеки купон, за малко можех да мина от страната на другите пичове, да стана не-лузър.

Беше скучно да си не-лузър. Всички бяха идиоти. Никой не слушаше дет метъл и си беше адово. Станах едно много добре дресирано куче, изпълняващо всичко за своята кучка (сори за сравнението, В.) Движех се с малоумници. Мислех си, че са яки. Те си знаеха, че аз не съм. Исках да мисля като тях, щом В. ми казваше, че те са куул, значи трябваше да са..., но някакси не бяха.

Опитах се да обясня на В., че моите приятели са по-добри. Заведох я на купон, където масово се дишаше лепило и един приятел бе дебютирал в секса без въобще да си спомня за това. Очевидно това не даде добър пример и впоследствие - положителен резултат.

И ето това беше най-бързият път да станеш лузър отново. Да те зарежат. Всъщност, след като тя се опита да скъса с мен, разбрах, че съм бил КУФАР.

Е, тва е човек който няма собствена стойност, той е придружител и го мъкнат насам-натам, заради готиното му гадже. Сам по себе си няма цена, т.е. има оферта “продава”, но няма оферта “купува”.

Този куфар почна да върши ужасни глупости, за да си върне гаджето. Нещо, което беше безмислено. Много е забавно за твоите съучници и основна цел за излизане е да преценят доколко си надежден, за да си обратно с нея. Ако си психопат като мен, не си надежден. Психопат не означава готин луд, който прави готини и забавни куул неща – психопат тук означава жалък психар.

Та, след като заприличах на жалък психар, аз си казах FORGET ABOUT IT. Има и друг живот, дай по едно да пийнем.

И точно тогава тя се върна при мен. Всичко стана в рейс 280, докато се возехме напред-назад между 1-ва и последна спирка в компанията на Дзифта, Вики и бутилка водка. Дилемата е, докато си силен да изхвърлиш най-яката мацка и да си с френдовете, или да правиш страстен тийн секс с това прекрасно същество... НЯМА ДИЛЕМА.

Доколко е имало страстен тийн секс е спорен въпрос. Важното е, че това беше грешният път и този път беше за последно. Добре, че се появи едно момче да й стане гадже и да сложи нещата в ред и след 2-3 побоя успях да осмисля положението. За какво го отнесох, не разбрах точно, може би беше нещо като нетърпимо отблъскване. Няма никакво значение, защото пичът беше от наште. Свестен агент. Пък и важното е, че това даде необходимият ефект.

Просто свърши един от онези отрязъци от човешкия живот, които не желаем да си спомняме повече никога. Просто ако имате сили, бихте изтрили тези моменти. Можеш да си се чувствал толкова ужасно, все едно да си викал за Хитлер по времето, когато се е канел да избива евреите. Тънък психо момент. Като отлежи с времето, става все по-силен и неприятен на вкус.

Да оставим факта, че не съм си говорил с тази мацка 10 години. Не е в това въпросът. Говорехме си за баловете, ако помните.

Аз моя го изкарах като луузър. Почти не си говорих с никой. Беше тъп ден. Още оттогава се чудя на какво се кефят толкова абитурентите. Аз го чувствам като отиване на смърт. Гилотината ще резне живота ти точно там, където връщане назад няма. Училището. Безгрижието. Кофите на "Японския", ако искаш, даже и цигарените кутийки.

Всички телефонни номера на онези хора, всички контакти, всеки звук и лик от тях въобще.

Един тъп бал, с глупаво наконтени хора, хероина в джоба на Миро, гадното евтино вино, тъпата пост соц президентска резиденция, телефона на П., който фактически беше на баща му, онези двете каки от класа, дето искаха да се чукат днес, щото бяха гледали, че по американските филми се прави така.

Пиянството, гадните дискажи и гадните таксиметрови вампири. Не вампири, ами селски мишки с изкуствени вампирски зъби и напомпани апаратчета. Тъжната тежка сутрин, изкъртените чистачки и слушалка от Булфон, гепена от пред 4-то районно. Депресия.

Снимка, на която ме няма.

Клас, в който не съм бил.

Спомени, в които вече не съществувам.

Реалната съдба на всеки един реален лузър.

***

След това класът се срещаше. Аз или не разбирах, или научавах случайно. Мен и още 1-2 пича въобще не ни викаха. Ние 7 години в гимназията си мислехме, че не сме аутсайдери, а се оказахме точно там.

“Как е пич?” - викат те... пак ли само поркате. “Няма ли да израствате в живота като нас”.

Примерно така ми се струваше, че ни подвикват. Незнам кой израсна. Кой лепи плакати, кой седи на стол, кой слага печати и кой лежи пред компютъра като мен сега. Кой гледа деца. Кой е чао-чао. Кой е олимпийски шампион на гей олимпиадата. Кой си е още вкъщи, кой обикаля света, кой ще умре утре в катастрофа, на кой гаджето му го е з*****о и се чувства луузър за първи път в живота си... да, ама е вече късно за тоя урок, когато си на 30.


Имаше много сватби на мои познати. Разбирах постфактум за всички. Всички ме питаха: “Ти що не беше?”. Еми-и-и, не бях гладен, викам. Нали съм надут пич, не ходя там.

Разправям всичко това, понеже за бала си мислех. Той беше преди има – няма 10 години. Оттогава някак си не обичам баловете. Водят до депресия.

Там се разделят приятелите.


***

***

***

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
1
 
! Отговори
petq преди 15 години
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.2.Кой е любимият ти цвят от тези:жълт,черен,червен,син или зелен?3.Първият ти инициал:А-Р,Л-Р,С-Я.4.Месецът ти на раждане.5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло?6.Напиши името на човек от същия пол като теб.7.любимото ти число?8.Калифорния или Флорида?9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът?10.Напиши желание............... ...Отговорите:1.това е името на човекът,в който си истински влюбен.2.Ако си избрал:Червено-Ти си жив и изпълнене с любовЧерен-Ти си скромен и агресивенЗелен-Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствиеСин-ти си човек със спонтанен характерЖълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора3.Ако инициалът ти е:А-К-имаш много приятели и любов в животаЛ-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфнеС-Я-Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро4.Ако си роден в:Януари-Март-Годината ще е много добра и ще разбереш че си се влюбил в този който не си очаквалАприл-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дългоЮли-Септември-Ще имаш незабравима година с много промениОктомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа5.Ако избереш...Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тяхБяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,номоже и да не го разбереш6.Това е най-добрият ти приятел7.това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си8.Ако избереш...Калифорния-обичаш приключениятаФлорида-романтична душа си9.Ако избереш...Езерото-верен си на приятелите си и си малко резервиранокеан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора10.желанието ти ще се сбъдне ако пуснеш това в друг форум до 1 чаc
78
1
 
1
 
! Отговори
Th3 Spac3 преди 15 години
много добро, и много истинско, няма какво повече да се каже - всичко друго е казано в статията
77
1
 
0
 
! Отговори
Annie преди 15 години
Честно казано изобщо не знам кога е пускан този пост, не ме и интересува. Благодаря ти, като 12дестокласничка, че така добре описа и моя живот. Не, не ме депресира, накара ме да осъзная всъщност колко съм щастлива като една смотана, която си има истински приятели и е различна от цялата маса, защото някога и аз бях от готините, същински "куфар". И отношението на другите към мен беше такова. Харесва ми да съм различна, да съм лузър или каквото и да е било - да, може да износвам дрехите на брат ми, но поне когато говоря гласът ми се чува. Целият ми клас ме мрази, но пак ми имат респекта.Та да не се отнасям - благодаря ти, благодаря ти за депресията в която си изпаднал, за да го напишеш и да ни подсетиш да се радваме на кутийките от цигари : )
76
1
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Мани,Тези "обикновените момчета които всички смятат за загубеняци защото са или по - срамежливи или по - реални" не са никакви лузъри. Авторът на тази "статия" Кире е очевидно от другия тип - тениска на Сепултура, кубинки, яке с нашивки, пиянски изцепки, дишане на лепило... И въпреки всичката лузърщина, която се е опитал да навре в торението си, ясно прозира идеята, че той всъщност не е никакъв лузър, а е мега як пич и че е много по-яко вместо да учиш, да дишаш лепило и да пиеш, защото така натрупваш безценен житейски опит :-)
75
1
 
0
 
! Отговори
Мани преди 15 години
ХАха. Имам си и отговор на мнението. Мисля че не се изразих правилно. Никога не съм казвала нищо за бунтари или слабаци в училище. Имах предвид въпросните хора които определят като лузъри (те нямат нищо общо с бунтари, китаристи и прочее). Имах предвид по незабележимите и НЕотворени многознайковци, футболисти и т.н. Имах предвид обикновените момчета които всички смятат за загубеняци защото са или по - срамежливи или по - реални. Които не си предават важност. Пък и не говоря само за момчета. Харесвам естествените хора с вече т. нар. лузърско поведение. Не мърлячи, двойкаджии с тениска на iron maiden 'щот са мнол яки' като се правят на непукисти.
74
1
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Драга ми Мани, добре са ми познати тийнейджърките като теб, които си падат по всякакви *** - китаристчета, непукисти, "бунтари" и прочие ***, пардон - "яки пичове", които нямат време за училище, защото са заети с по-важни и смислени неща :-). След някоя и друга година, когато тръгнеш да създаваш собствено семейство, с изненада ще откриеш, че въпросните "яки пичове" не са помръднали от нивото, на което са били като 17-годишни и че може да стават за лафче и купони, но не и за семейство. Ще рабереш, че "бунтарят" се е опълчвал срещу порядките и учителите не защото е свободолюбив, а защото е *** и не му стига акълът да си седне на *** и да учи. Ще откриеш, че никой от "яките пичове" няма нито свястно образование, нито смислена и добре платена работа, на която да се е задържал повече от 3 месеца.Та напратко - успех в търсенето на "правилния" лузър ;-)
73
3
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
haha sigurno si su6tiq zduhlio kolkoto i predi ne6tata mojat da se opravat no s boi!
72
1
 
1
 
! Отговори
Мани преди 15 години
Беше ми адски приятно да го прочета. Изпитах адски много различни емоции докато не стигнах до последния ред. Не знам защо, може би защото имах бал тази година или ..защото също и на мен не ми достави голямо удоволствие да бъда там. Винаги съм била от онези в училище които всички учители се оплакват от тях и когато чуят името ти другите знаят кой си може би защото присъствието ти не остава незабележимо, НО винаги 'лузърите' са били моята страст. По интересни хора от тях няма. Дори на скоро си говорих с моя приятелка и тя ми натякваше че винаги съм си падала по момчета тип 'аутсайдер' ..просто има нещо адски интригуващо в такива хора. хах .. статията беше супер и наистина се позамислих.. поздрави от мен ;)
71
1
 
0
 
! Отговори
jonas преди 15 години
Istoriqta e strahotna spored men.Kato se zamisli chovek nasqkude ima po 1-2 ili 3 looser-i othvurlqni ot vsichki.Vupreki othvurlqneto mislq che tezi looser-i stavat po dobro hora ot "gotinite"... neznam zashto predchuvstvie moje bi ...Vinagi sum si mislel che zadrustenoto momche ili momiche s ne do tam izpipani obnoski,drehi i pricheska edin den shte se prevurne kato groznoto pate v edin lebed i shte natrie nosovete na vsichki koito sa go tormozili,podigravali i izpolzvali vsqka vuzmojnost za da go unizqt ... Istoriqta naistina e mn interesna
70
1
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Глейте са.Нищо не сте разбрали от "статията" на Кирето.Той всъщност, видите ли, не е никъф looser. Той е пич. Великан. Най-големият и най-якият пич.Ама как така, ще попитате. Ами ето как:Значи, макар и looser, е ходил с най-яката мадама в училището. *** то било ходене тип КУФАР. Нема значка - ходенето си е ходене! А looser-ите не ходят с готините мацки. Те не ходят с никакви мацки или в най-добрия случй с някоя от зубрачките. Но яките пичове, виж - те ходят с "фърфелите"! И имат ценен житейски опит, който на 30 години е вече късно да придобиеш.Освен тва аутсайдерите не къркат. Те са примерни, зубрачи, с цайси и пеят в хора. Пък ето го нашето Кире, още в гимназията голямо пиянде се извъдило! И ето го сега, "looser"-а Кирчо е вече журналист, има си собствен блог и е ВАЖЕН! И вече не е аутсайдер и не е looser! Ама той всъщност никога не е и бил, само се е преструвал! А вие му вЕрвайте!
69
1
 
0
 
! Отговори
beti преди 15 години
Moje da sam luda ili tapa no na men mi haresva abiturantskite balove.Loshoto e 4e balovete iziskvat edno lъskavo har4ene na pari za spomeni.
68
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Prava si 57. I az sam zavarshila chastno uchilishte, ta znam za kakvo govorish... samo che ot togava minaha godini i povecheto ot tiah ne sam gi vizhdala ot bala. Podarzham vrazka samo s horata s koito si struva!
67
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Gotina istoriika! Ima neshto takova! Na bala si za posleden pat s hora, s koito 5 godini si delil i radost i bolka... sauchenitsi! Tolkova se rqadvah akato zavarshih! I sega k`vo? Ami veche sam na 26 i s gotina rabota, no s po-malko svoboda. Tova e. Ama vsichki detsa tolkova barzat da porasnat... niakoga i az barzah! Lele, kolko mechtaeh za tozi bal... to ne biaha prigotovlenia, to rokli, priceski, bizhuta... i nakraia ot tsialata rabota ostanaha niakolko snimki i spomen za edna dosta tapa pianska sbirka! T`va e!
66
1
 
0
 
! Отговори
shanajiq преди 16 години
prosto iskam da kaja che choweka naprawo me razbi s taq statiq :) napisana e mnogo dobre :)ewala!!!
65
1
 
0
 
! Отговори
Mushichka преди 16 години
Колко яка история! Кара ме да си спомня и моите училищни години. Не че бях точно "лузър", просто бях "странната" в нашия клас, не намирах нещата, които другите правеха за готини и си имах някакъв мой си свят, където беше достатъчно яко, за да не ми пука за техния свят. И съм щастлива, че нещата са се случили по този начин, защото сега знам коя съм. Някои от съучениците ми също го разбраха. И май бала е виновен за това. Само това ще кажа - на бала си човек трябва да е истински! Тогава се отърсва от всички лепнати му етикети през онези 4-5 години в училище.
64
1
 
0
 
! Отговори
shef4enko преди 16 години
много ме сдуха пич..никога не съм бил "луузър", но имам същите предпочитания като теб в музикално отношение..а и на бала ми беше тъпо..разказа е яка депресия
63
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 16 години
Пич, "лузър" си ако ти се приемаш като такъв. Как изглеждаш в очите на другите е малко или повече това как изглеждаш в своите собствени. А това какво другите мислят за теб си е техен проблем. Като човек от "наш'те хора" дето се вика, би трябвало да знаеш основната максима, лансирана в една песен на една доста известна група, а именно"Kiss my ass if you don't like me. I don't care"
62
1
 
0
 
! Отговори
Kirila преди 16 години
Поздрави на автора! Възхищавам се на хората, когато прават нещо, което аз не мога... Аз не мога да пиша, не го правя и за това не се явявам и критик. Не ме интересува това твоята лична история ли е, или е измислица. Интересуват ме думите, подредени по начин, който да ме накара да се усмихна, заплача, замисля или просто да въздъхна. Всеки има да каже нещо по всеки възникнал въпрос, винаги компетентно при това и основно негативно мнение. Похвалите незнайно защо хората си спестяват, даже рядко и наум ги изказват, камо ли да седне някой да реди хубави слова за някакъв си непознат в мрежата. Поздрави от мен за автора, пиши за себе си и за тези, които искат да се усмихват!
61
1
 
0
 
! Отговори
Alexman преди 16 години
Не мога да отрека, че съм имал и хубави и лоши моменти през този период от живота си и не мога да отрека, че бях от луузърите, но сега аз работя зад бюро, почти съм завършил техническия в София и мога да избирам къде да работя... а "готините типове" вече гледат деца и се чудят как да ги издържат... абитуриентския ми бал беше готин, но абсолветнския ми беше 100 пъти по-добър, защото беше със стойностни и интелигентни хора! Да не говориме, че никога не съм можел да разбера показността на абитуриентите... те не са постигнали нищо все още, а такъв шум вдигат, че все едно Бог стои до тях... на абсолветския ми бал си отидохме мирно и кротко в едно хотелче в Родопите и си изкарахме чудесни 2 вечери и всеки си бесше облечен нормално и както му е удобно... Иначе евала за статията, много е добра! :)
60
1
 
0
 
! Отговори
Maculosa преди 16 години
Има ги още люзерите, самоче сега нещата МАЛКО са се променили. Как? Бе скоро някой от вас да е влизал в даскало? И хубаво драпате че този и онзи бил люзър .... и дрън, дрън, дрън "..по-добре да си бил останал в кофите", а колко от вас се замислиха по въпроса какви ще бъдат децата им? АД е малко като описание на тийнчетата, който се задават като бъдещето на България, защото всички спокойно могат да се приютят под крилото на простотията, всички пушат, всички се водят готини ако пият. Абсолютно наложително е да си "FESHYN" (може да се неграмотен, но да си фешън е важното :). Момичето - не люзър - то може всичко - да пуши, пие, псува, ходи с модерни дрешки и характерна походка.Момчето не люзър - е за тях нещата са все в същия дух.И най-важното -> колкото повече отсъствия, двойки, по възможност втория срок тройки, толкова по-добре.Ето това драги устати сладури са НЕ-ЛЮЗЪРИТЕ. Е аз явно съм била доста загубена, но така и не съжалих за това можеби защото за мен всички НЕ-люзерчета бяха *** разгонени недораслечета и можеби надменното ми поведение ги държеше на прилично разстояние.....и на бала незнам как стана но си прекарах страхотно. И да, искам детето ми да е "загубеняк" в училище, ако това означава да си хване дипломката след 12кл. да си влезе в университетчето, да си намери чистичка работа и да плюе на "готините" зад гърба си....защо не?И какв си мислите, радвам се че прекарах 12години в училище по начина по който минаха, не съжалявам, защото не са много но има и стойностни хора с които станахме доста добри приятели.....е вярно накрая беше, но както и да е...........