Да "потънеш" до останките на Титаник

Пътешествието в дълбините струва над 100 хил. долара
23 мар 2017 20:46,
1
Да "потънеш" до останките на Титаник
Снимка: CNN

През 1912 г. посещението на потъналия след това кораб Титаник е било повече от изключителен лукс. Над век по-късно все още е.

Туристите с дълбоки джобове обаче ще имат възможност да се плъзнат по палубата на кораба, когато британската компания Blue Marble Private започне да провежда гмуркания до мястото на корабокрушението през месец май 2018 г.

Интересът към най-известното морско бедствие на 20 век остава все така голям, след като Робърт Балард и неговият екип откриват останките на Титаник преди повече от 32 години.

Възможността, която предлага британската компания, може да се окаже последна, тъй като през 2016 г. изследователи установяват, че след 15 – 20 години бактериите екстремофил могат да изядат това, което е останало от прочутия кораб.

Осемдневното пътешествие ще започва от Нюфаундленд, Канада, откъдето посетителите ще бъдат транспортирани в специално построена подводница до останките на кораба, намиращ се на повече от 3 км под повърхността на Атлантическия океан.

Вижте още за експедициите до Титаник в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Титаникпътешествие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
19
 
! Отговори
изтръпналия преди 7 години
И какво му е готиното да се потопиш до едно място на мъка и ужас, където хиляди човешки същества са изгубили живота си ..Кой знае колко солено, ще е това спускане, да дарят парите за нещо по смислено, ама нейсе...няма тръпка да помогнеш за лекарство срещу някоя зараза, за почистването на Земята, за запазването на някой животински вид...