Смешно и тъжно: Роби на технологиите

Готови ли сме да зарежем половинката заради телефона?
22 апр 2017 13:12, Александър Попов
15

Снимка: kaifolog

Технологиите са около нас и постоянно с нас. За да улеснят и подобрят живота ни. Но пък не ставаме ли техни роби? Огледайте се и усмивки няма да видите - ще видите лица забодени в телефона. И май не е забавно...

Вижте примери от живота, някои са смешни, други ни карат да се замислим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
1
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Социопатите тук май лошичко завиждат, че на никой не му пука за тях. Затова не гледате в телефоните си. :) Защото няма кой да ви пише, че да отговаряте. Много ви е лесна мантрата, че другите били забили носове в джиесема щот били "зомбирани", разбираш ли.
9
2
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ако ни отнемат ТВ Интернет Смартфони Феис Скайт Вабър.....Че ние няма да знаем как да отидем на работаЖена ми няма нито една готварска книга.Всичко от интернет.Ще измрем от гладБаби и дедовци четат в ин.как да сеят доматиВсичките ни данни минават през инт.Не можем си вземем заплатите.не може да си платимданъците.А дали сме роби.Едва ли.Днес консумираме невероятно количество информация.Дали това е робство.Ние променяме технологиите и те променят нас.Така е било винаги .През цялата човешка е
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам мечта- да се появи някакъв вирус , който да зарази целия интернет по цялото полукълбо , да се взривят сателитите които го предават и никога повече да го няма това зомбиращо чудо и хората пак да си общуват с очи, с глас , с лицето си .
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е защото още нямаме добри чипове за вграждане ... след 10-тина години пак ще говорим.
6
0
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
1984
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно света е ЗОМБИРАН! Като започнеш от децата та свършиш в някой старчески дом всичко е зомбирано. Това е целта на световните олигарси. Зомбирай и владей. Само че не са предвидили че не всички подлежат на зомбиране. Има и такива които няма как да ги зомбират а това говори лошо за замисълът им!
4
0
 
20
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Мъка, не е смешно дори. Покрай мен навсякъде е така. Аз успях да се отскубна от мобилните с интернет. Сега в джоба имам телефонче за приказки. Кафе-бар, 6 човека, 4 си гледат на масата телефоните. Питаш нещо, след 15 сек: "А? Кво?", Не ти остава много, освен да кажеш "А, нищо, не е важно".
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че тези хора са роби на технологиите е по-малката беда.Голямата беда е,че те обичат своето робство и ще се борят и протестират ако им го отнемат.Ситуацията, робите да обичат робството си е висша форма на робство, описана преди близо 60г. в предговора на "Прекрасният нов свят" от Олдъс Хъксли.Малко хора знаят,че Фейсбук е рожба на ЦРУ с цел не то да търси информация за хората, а те самите да му я предоставят, като уж комуникират и се забавляват.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж една дойде до корта с телефон с слушалки и почна да играе и да говори едновременно. Припаднах от смях.
1
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно коментиращите тук, забодени в клавиатурите, сме нещо различно.