Красива, вкусна... Италия – 24 причини да я посетим

Разнообразни пейзажи, съкровища... празник за душата
5 юни 2017 18:40, Анна Дантева
6
Красива, вкусна... Италия – 24 причини да я посетим
Снимка: CNN

Разнообразните пейзажи, артистичните съкровища и страхотната храна правят Италия празник за душата, предлагайки по нещо за всеки. Планините и езерата, модерният Милано, очарователната Венеция, хълмовете и градовете в Тоскана, ренесансовите класики като Флоренция.

Красивият Рим е неповторим със своите древни паметници - Колизеума, Римският форум и Пантеона - и изкуство на тавана от Микеланджело в Сикстинската капела във Ватикана.

По на юг се намира съблазителният бряг на Амалфи, интригуващата Сицилия на върха на "италианския ботуш“ и плажовете със средиземноморски пейзажи.

И невероятната храна. Отличителни, сезонни и  регионални - от леки специалитети от морски дарове като паста със сардини на юг, до менюта, в които преобладават сирена, сметана и месо на север.

Освен това се носи аромат на прясно смляно кафе от всяко кафене, площадите са живописни и има скрити наслади около всеки ъгъл.

Можем да продължим още дълго, но е по-добре да се потопим в атмосферата на Италия със снимките в галерията на Tialoto.bg.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога, мерси ! Познавам италианци от Неапол , при това богати - пълно разочарование! Те се оказват по- злобни, завистливи и със стеснено съзнание от българите! Ама такова лицемерие никога не съм виждала!! На север може да са по - европеизирани, но на юг са си откровено *** по манталитет.
Пък и не са чак толкова привлекателни забележителностите им - повечето са неподдържани, има много ***, замърсени канали даже във Венеция.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До байхейс

Пълен ти е мозъка с русофилия, еврофобия и българофобия! Стой си в гнусната панелка и защитавай интересите на ***, която си виждал единствено на картинка.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Италианеца

Триест, Болоня и Флоренция също са ти наблизо. Отбий се и там, няма да сбъркаш!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и.
1
2
 
6
 
! Отговори
Италианеца преди 3 години
Живея във Виена,Венеция е на 600 км.,посещавам я 2 пъти в годината.