Повече селфита - повече завист. Защо го правим?

Хората не обичат да гледат чужди снимки, но публикуват свои
30 юни 2017 14:44, Петя Славова
15
Повече селфита - повече завист. Защо го правим?
Снимка: Reuters


Дори и да обичате да си правите селфита, докато сте на почивка, не ги пускайте във Facebook, защото ще подразните приятелите си. Анкета разкри, че повечето хора се изнервят от подобни кадри, съобщи Metro.

Цели 73 процента от анкетираните от застрахователната компания "Авива" са казали, че мразят да гледат чужди снимки от почивка в интернет ,пише БТА. Въпреки това 77 процента от хората качват такива снимки в профилите си във Facebook.

Всеки пети го прави, за да покаже къде е бил, но една десета искат да накарат другите да им завиждат.

"Почивката за повечето хора е време, през което се откъсват от ежедневието. Това обаче не се отнася до социалните медии. - каза Адам Бекет от "Авива". - Отдавна отминаха дните, когато почиващите виждаха снимките си чак когато се приберат в къщи. Сега споделяме спомените си от ваканцията веднага щом нещо се случи и с много по-голям кръг приятели и роднини."

Според анкетата най-непопулярната снимка е на краката на плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: социални мрежиселфи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Качвайте още и още снимки. Нали Зуека-рбърг трябва да има база данни, която да продава на разузнаванията по света. А най-якото е, че му я правите безплатно.По-големи тарикати от евреите има ли, както и по-големи будали от гоите?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо лошо да има социални мрежи. Това е само бонус. Лошо е, че има хора, които покрай социалните мрежи нямат нормални социални отношения, но за това са виновни самите хора, не мрежите. Все едно да обвиняваш мотора, че мотористът се е забил с 300 в стената... Не машината и софтуера са виновни, а човека...
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който иска, да си споделя снимки, който не иска, да не го прави, а който се дразни, да не ги гледа. Какво толкова? Щом някой има нуждата от лайковете на другите - негов проблем, а някой като се дразни на лайковете му - пак... Никой не ви е виновен, че изпитвате нуждата да почувствате завистта на другите, нито пък някой ви е виновен, че завиждате...
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селфитата и постоянните хвалби - къде съм ходил, колко се обичаме с любимия, какво сме сготвили, какви са ни хубави децата... наистина дразнят. Хората искат да събират "лайкове", да си начешат егото, това е цялата работа. И тия отдолу, дето ги "лайкват" и лицемерно им се радват, са двойно по-дразнещи... Аз лично не слагам почти нищо, защото не искам да си навличам завист. А и е тъпо да се фукам наляво-надясно с това и онова. Истински щастливите моменти са си мои и не бих ги споделяла с кой да е.
11
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
До АТАКИСТАбее, даже и събеседници не ставаме с повечето... да не говорим колко приятели от едно време съм откривала и как или не искат да ме добавят, или ме добавят, но нищо повече - даже едно "как си, не сме се виждали отдавна" няма. А не сме скарани или нещо, просто явно не им пука и не им се занимава. Макар че едно време сме си споделяли, били сме близки...Не мога да ги разбера тия модерни начини на общуване и това е...
10
0
 
7
 
! Отговори
Фесбук преди 6 години
От 5 год.си ликвидирах фейса и съм си добре.Тук където живея това дори може да ми навлече неприятности.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направо да се трият из тия листи и да не са "приятели" и решават проблема със завистта.
8
6
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик-либерал преди 6 години
Защо сте ми начаткали тия минуси днес в Германия узаконяват еднополовите бракове БГ - Бундестага вечна дружба.
7
0
 
4
 
! Отговори
Glagoli преди 6 години
До Евроатлантик-либералМноо си ***, ама мноо
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм предупредил, че гледам селфита, само ако са БЕЗ бански. Останалите веднага ги пращам в кръглата папка.
5
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 1 Бай Иван, трябва да си изключително маллоумно животно за да изпитваш някакво удоволствие от това да те видят хората къде си бил по страната и света. Или с кого си бил, какво дете ти се е родило...Това е лично и за истинските приятели са тези снимки ако искаш да ги покажеш. Тази простотия, че като натиснеш оня бутон на Зъкърбърг,че вече сме приятели, не значи че сме такива. Ставаме събеседници. Как може да ми бъде приятел някой, който даже никога не съм го виждал на живо?
4
4
 
36
 
! Отговори
кристи преди 6 години
Като гледам селфита винаги ме учудва големия брой на влюбени в себе си хора, които искат и ние да се влюбим в тях. Много нарциси , търсещи признание във виртуалното пространство защото им липсва такова в реалното.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селфита ?!?Голям праз !!!
2
32
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик-либерал преди 6 години
Живота ни е даден да си правим селфите и да ги качваме в мрежите където всякакви непознати да ни оценяват. По добре селфи и гей-парад отколкото парад за 24 май.
1
16
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Който се дразни или да не ползва социалните мрежи или да ме блокира.