"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?

Британка поиска приказката да отпадне от програмата за шестгодишни
23 ное 2017 21:12, Петя Славова
84
"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?
Снимка: Disney

Британка реши, че в приказката "Спящата красавица" се пропагандира, че изнасилванията са нещо нормално и поиска произведението да отпадне от учебната програма за шестгодишните, съобщава Metro.

Сара Хол от град Нортъмбърланд парк заяви, че не иска 6-годишният ѝ син, който посещава начално училище да учи приказката, тъй като така децата приемат за нормални неправилните идеи за секс без съгласие.

Британката има предвид сцената, в която принцът целува спящата героиня без да я е питал дали и тя иска същото.

"Считам, че в тази приказка има проблем с презентирането на сексуалното поведение и съгласие. Струва ми се, че такова поведение е недопустимо в наше време", отбелязала Хол.

По думите на жената, 6-годишните деца възприемат на сериозно всичко, което им се говори, а тя не била готова да отговаря на въпроси за този вид секс.

Загрижената майка предложила компромисен вариант. Да не бъде премахната изцяло приказката от програмата, но да се обсъдят с учениците чувствата на принцесата.

В една от първите версии на приказката, чийто автор е Джамбатиста Базиле под името "Слънце, Луна и Талия", публикувана през 1643 г. спящата принцеса действително е насилена от заблудил се крал от съседно кралство.

Тя даже ражда две деца в съня си и едно от тях в желанието си да потърси храна, започва да суче пръста ѝ, откъдето пада острото, на което се е убола красавицата и тя се събужда.

Вижте още от живота в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
46
 
! Отговори
1 преди 6 години
А за играта шах какво да кажем: 1. Расизъм - белите са винаги първи. Черните - никога2. Сексизъм - царят стои и нищо не прави, царицата си скъсва *** от работа но ако нещо се случи на него, всички умират. 3. Класова експлоатация - пешките се мъчат като роби и първи падат във войната.Човек ако гледа черно на света всичко му е криво и противно.
25
4
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Британката е сериозно изтрещяла. Или я бият хормоните или я е обзела истерия или я гони критическата.
24
2
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Сега вече вденах защо едновремешния Дядо Мраз, го няма вече! Там имаше и Снежанка! Явно го е осъдила за сексуално посегателство...
23
2
 
20
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Права е.Ами онзи дрът комунист който влиза през комина и рови из чорапите на жена ми докато тя спи.Той си е жив взломаджия.Като излиза вика самодоволно хохохоВеднага да се забрани и той"...Стига бе! Мойта затова ли го чака с нетърпение!!! Ей сега ще ѝ счупя главата!!! (Ако не се е въоръжила с точилката, тогава тя ще ми я счупи!).
22
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, така е. Приказките трябва да се забранят, защото в тях има целувки без нотариално заверено писмено съгласие. Затова пък трябва да се разрешат гей-браковете, "леките наркотици", че има и лоби-групи на Запад за легализиране на педофилията. Ето това е то "цивилизация".
21
2
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Права е.Ами онзи дрът комунист който влиза през комина и рови из чорапите на жена ми докато тя спи.Той си е жив взломаджия.Като излиза вика самодоволно хохохоВеднага да се забрани и той
20
2
 
21
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Пък приказката "Дърварят и мечката"!!! Малиииий!!! Тоя щом е дървар, значи само го дърви... Е ся стана мазало!
19
5
 
34
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Класически приказки ще забраняваме,обаче ще толерираме ге.й-бракове,третополови и прочее извращения....
18
2
 
31
 
! Отговори
Гого преди 6 години
До АнонименЩо не им предложим компромисния български вариант да си е..ат майките!
17
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, до какво водят 15 века кръвосмешения.
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че доста жени, имат проблеми с разно мъже, които им се натискат и опражняват над тях сексуален тормоз, но изкочиха и такива, които са само им се виждат изнасивания зад всеки ъгъл. Една ми каза, че мъжете изнасилвали средно по 5 жени в живота си ..Когато я попитах, дали си мисли, че съм изнасилвач ми каза "Може и да си, но да не го осъзнаваш ..."Тая трябва да се радва, че съм "консервативен", иначе щех да я лежа още ...
15
2
 
41
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Ами какво правим с "Червената шапчица". Та има откровени сцени на насилие - вълка изял бабата. После пък ловеца гръмнал вълка. И даже клони към ужаси."...Ти остави ужасите. Щом ловецът е влезнал в къщата на бабата без някой да му каже да дръпне връвчицата ... А? Значи знае как да отвори!!! Откъде? Значиииии, редовно посещава бабата...;)
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми се струва, че майката е гледала някой филм, кавър версия на приказката от поредицата ХХL и собствените си впечатления от него се опитва да вложи в *** на 6 годишното си детенце.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И всичко това го разбрала от британските учени.
12
2
 
16
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...И 30 години по-късно ще му обяснява как неговите връстници, вече с деца, тормозят жените си - видите ли, лежат върху тях...
11
2
 
55
 
! Отговори
Братя Грим преди 6 години
Ние приказки за д.били не сме писали, само за деца.А защо е забравила приказката в която принца целува жабата? Та четейки тази приказка, синът й може да стане зоофил.Но винаги е важно да има разнообразие, нека българите да видим, че не само у нас има д.били, има ги и в развитите демокрации... и там в това отношение те също са много по-развити.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката пропуска, че принца е арабски шейх с бентли и яхта, така че може и да ступа дъщерята преди плесницата за събуждане. Така вече може!
9
3
 
57
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Леле! Не ми се мисли кво ще се случи с приказката "Снежанка и седемте джуджета"!!!
8
3
 
48
 
! Отговори
Защо ли ми се.. преди 6 години
..струва, че същата тази загрижена майка редовно води детето си по онези мили прайдове, на които волно да помаха на целуващи се чичковци?
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи целувката била изнасилване...