"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?

Британка поиска приказката да отпадне от програмата за шестгодишни
23 ное 2017 21:12, Петя Славова
84
"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?
Снимка: Disney

Британка реши, че в приказката "Спящата красавица" се пропагандира, че изнасилванията са нещо нормално и поиска произведението да отпадне от учебната програма за шестгодишните, съобщава Metro.

Сара Хол от град Нортъмбърланд парк заяви, че не иска 6-годишният ѝ син, който посещава начално училище да учи приказката, тъй като така децата приемат за нормални неправилните идеи за секс без съгласие.

Британката има предвид сцената, в която принцът целува спящата героиня без да я е питал дали и тя иска същото.

"Считам, че в тази приказка има проблем с презентирането на сексуалното поведение и съгласие. Струва ми се, че такова поведение е недопустимо в наше време", отбелязала Хол.

По думите на жената, 6-годишните деца възприемат на сериозно всичко, което им се говори, а тя не била готова да отговаря на въпроси за този вид секс.

Загрижената майка предложила компромисен вариант. Да не бъде премахната изцяло приказката от програмата, но да се обсъдят с учениците чувствата на принцесата.

В една от първите версии на приказката, чийто автор е Джамбатиста Базиле под името "Слънце, Луна и Талия", публикувана през 1643 г. спящата принцеса действително е насилена от заблудил се крал от съседно кралство.

Тя даже ражда две деца в съня си и едно от тях в желанието си да потърси храна, започва да суче пръста ѝ, откъдето пада острото, на което се е убола красавицата и тя се събужда.

Вижте още от живота в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Загрижената майка предложила компромисен вариант. Да не бъде премахната изцяло приказката от програмата, но да се обсъдят с учениците чувствата на принцесата."Щом я целунал, принцесата отворила очи, събудила се и го погледнала радостно... После вдигнали голяма сватба и царският син и принцесата живели щастливо чак до смъртта си.Братя Грим навремето са го измислили, но не са измислили как да наливат мозък на "загрижени майки" от бъдещето.
5
3
 
41
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Тази островна *** , тотално се е повредила от кръвосмешанията !!
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западният свят е бита карта...
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сара Хол от град Нортъмбърланд парк заяви, че не иска 6-годишният ѝ син, който посещава начално училище да учи приказката, тъй като така децата приемат за нормални неправилните идеи за секс без съгласие.....Само на мен ли ми се струва извратено..това са 6 годишни деца? какъв секс какво съгласие ви притеснява? Вие сте скрити педофили....
2
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът се е превърна в поле за изява за всякакви *** оти. Като наскоро внесената корекция относно бащата на Пипи дългото чорапче- "кралят на не-грите", дето го промениха на "кралят" щото останалото било обидно... Да напомням ли, че когато спящата красавица се е убола на вретеното, цялото царство е заспало? Значи принцът целувайки красавицата е изнасилил не само нея, ами косвено е изнасилил и цялото царство? Що за *** оти са започнали да се раждат на този свят?
1
3
 
70
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Важното е да обяснят на синчето и, че е нормално двама мъже да се оженят, както и най-разпространеното име в Лондон да е Мохамед.