"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?

Британка поиска приказката да отпадне от програмата за шестгодишни
23 ное 2017 21:12, Петя Славова
84
"Спящата красавица" одобрява изнасилването?! А децата ни?
Снимка: Disney

Британка реши, че в приказката "Спящата красавица" се пропагандира, че изнасилванията са нещо нормално и поиска произведението да отпадне от учебната програма за шестгодишните, съобщава Metro.

Сара Хол от град Нортъмбърланд парк заяви, че не иска 6-годишният ѝ син, който посещава начално училище да учи приказката, тъй като така децата приемат за нормални неправилните идеи за секс без съгласие.

Британката има предвид сцената, в която принцът целува спящата героиня без да я е питал дали и тя иска същото.

"Считам, че в тази приказка има проблем с презентирането на сексуалното поведение и съгласие. Струва ми се, че такова поведение е недопустимо в наше време", отбелязала Хол.

По думите на жената, 6-годишните деца възприемат на сериозно всичко, което им се говори, а тя не била готова да отговаря на въпроси за този вид секс.

Загрижената майка предложила компромисен вариант. Да не бъде премахната изцяло приказката от програмата, но да се обсъдят с учениците чувствата на принцесата.

В една от първите версии на приказката, чийто автор е Джамбатиста Базиле под името "Слънце, Луна и Талия", публикувана през 1643 г. спящата принцеса действително е насилена от заблудил се крал от съседно кралство.

Тя даже ражда две деца в съня си и едно от тях в желанието си да потърси храна, започва да суче пръста ѝ, откъдето пада острото, на което се е убола красавицата и тя се събужда.

Вижте още от живота в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красавицата и Звяра е за Стокхолмски синдром (да се влюбиш в похитителя си) И ЗООФИЛИЯ!!!! Червената шапчица педо,филия и канибализъм (в оригнала вълка гощава момичето с плътта на мъртвата баба ) и тн Бая приказки и филми трябва се забранят по тая логика
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът отива към своя край и дано следващият да е по-хубав.
64
2
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Тая е болна. Ми да спрем и Красавицата и звяра, защото там става дума за държане в робство и стохолмски синдром! Да спрем Снежанка щото не може така да живееш със седем мъже. Да спрем Жабокът принц защото тук се говори за целувка с животно? Това е простотия!
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В оргиналната приказка, спящата красавица ражда две деца преди да се събуди. Явно доста продължително целуване е падало
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е с толкова извратено подсъзнание че невинната целувка я има за изнасилване?! Алоооо допотопната ти в кой век живееш ***? Ама какво се учудвам то там на острова са само абори.гени. Ние когато сме имали държава те са скачали по дърветата и са се криели в пещерите.
61
1
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Що за извратено подсъзнание може да реши,че трябва да се публикува тази статия тук. Малко ли са ни другите п'ростотии, с които ни заливат медиите всеки ден.
60
0
 
14
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Тази що не иде да се хвърли някъде!!! Тя какво иска да пише - хакна и да два юмрука, ритна и два шамара и накрая удари един крак и тя неще и неще да се събуди и с последни сили и направи златен дъжд.....
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за извратено подсъзнание може да реши,че принца иска да изнасили принцесата?Тия на запад съвсем са изтрещяли,наистина.Ако децата не са си и помисляли за изнасилване,сега тези майки със сигурност ще им го втълпят.
58
0
 
20
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Може да се изучава модернизираната версия на приказката на My Dying Bride - The Blue Lotus.
57
1
 
5
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
До Един българинВсички тези детски приказки които си цитирал са написани от западни автори....изводите си ги направете сами....
56
3
 
4
 
! Отговори
Bg v UK преди 6 години
Ami ...anglchanka.Kakvo drugo da ochakvash.Ne sluchaino nai-tursenoto neshto v Google za britantzite e "Zashto britantzite sa tolkova glupavi"?
55
1
 
29
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ми то това ако е така, по силата на тази логика, трябва изобщо да забранят всички детски приказки, защото кажете ми в коя детска приказка отсъства секс или насилие или каквото и да било друго подобно?"Хензел и Гретел" - канибализъм, вещица която яде децата опечени."Снежанка и 7-те джуджета" - кралица убийца, отровителка на съпернички."Червената Шапчица" - вълк човекоядец."Седемте козлета" - вълк който яде козлета.Още да изброявам ли?
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рок енд рол..Жената още малко ще ме изтърпи и ще ме изгони.....Ти още с жена ли си ?
53
2
 
46
 
! Отговори
ахха аха аххаа преди 6 години
тя тази британка въобще, ама въобще не е схванала смисъла на приказката. а обиждат децата ни че те не можели да разсъждават и осмислят четеното. :))) ... единственото нещо което може да спаси красавицата е любовта на принц, не секса с принц ... :))) ... уникална пръчка е тази. и както пита някой в друг пост, защо ни занимават с нередовните мисли на някакви кукувици ?!? как може целувката м/у млади хора да се приравнява на секс ?!? спрете с подмяната на понятията, морала и ценностите ни !!!
52
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранено това забранено оонова.Някой хора се чудят какво да измислят за да оправдаят жалкият си безмислен живот.И кво? Забранява му Спящата красавица но му разрешава да гледа порно с животни или садо-мазо?
51
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сметка на това от ЕС ще натискат БГ за еднополовите бракове. Само в 4 държави не били признати. Иначе приказката от сто години излезе "върха на цинизма". Добре, че децата ми порастнаха.
50
4
 
17
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
До Анонимен 56 "В статията се набляга на БРИТАНКА. В БГ познавам поне 2 такива семейства, защо британското се излага на показ като лошо в този сайт, или се заблуждавам?"...........................Не, не се заблуждаваш! И да, БРИТАНСТВОТО Е ЛОШО! В мнооого голяма степен!
49
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Вече няма къде да се спасяваме. А до 11 - като малки всички сме чели Спящата красавица, ако някой е станал сексуален перверзник, едва ли ще е заради това
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията се набляга на БРИТАНКА. В БГ познавам поне 2 такива семейства, защо британското се излага на показ като лошо в този сайт, или се заблуждавам?
47
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече си личи какво става с децата ни, но това едва ли се дължи на простотиите на "Дисни". Светът като цяло е тръгнал надолу и НИЕ, родителите, сме отговорни за възпитанието на децата. Все още нямам впечатления от учителите, но първите 7 години са най-важни и точно родителите определят модела на поведение, а не филмчетата.