Живот на колела: Да обитаваш ретро автобус!?

За 3 години превозно средство се превръща в идеален дом
23 юни 2018 12:45, Иванка Гъркова
5
Живот на колела: Да обитаваш ретро автобус!?
Снимка: Instagram.com/thebustinyhome/

Вместо да губи време в търсенето на идеалния дом, Джеси Липскин решава да го създаде сама. След като разглежда с часове обявите в Ebay, тя се натъква на ретро автобус с марката GMC (1966 г.) и решава да го купи. Същият модел е сниман във филма "Скорост" – управляван от лудия Киану Рийвс.

Джеси прекарва близо 3 години в преобразуването на стария и ръждясал автобус в уютен и нестандартен дом. Самата тя е на път да се откаже на няколко пъти, защото трудно намира хора, които да й помогнат. По думите й, нейният стремеж към по-екологичен начин на живот я кара да направи подобно нещо и докара нещата докрай. А резултатът е повече от впечатляващ.

Първото вдъхновение за новата визия на автобуса идва от документалната поредица „Войнът боклукчия“. В нея архитектът Майкъл Рейнолд проектира най-различни неща от рециклирани материали.

„Започнах да се интересувам все повече от този начин на живот и домът на колела бе идеалното решение за момента“, обяснява Джеси пред BoredPanda. Tя имала идеята в главата си, но й трябвали съмишленици, защото не разбирала от дърводелство, канализации и работа с ток.

Почистването на боклуците от автобуса била най-лесната част. Работниците, наети от момичето се затруднили с дървения материал, който трябвало да бъде изготвен по специфичните ъгли на автобуса. Всички заедно го преобразили до неузнаваемост.

Автобусът на Джеси е много повече от каравана. Има страхотна кухня, нежни бели завеси с дантела, бюро за работа, срахотна спалня с малка библиотека, удобна и просторна баня, дори гардероб.

Въпреки че живее само от януари 2018-а в буса, Джеси Липскин вече е получила много предложения за закупуването му. След дълго умуване, тя решава да го пусне за продажба и да продължи да прави подобни проекти.

За да видите как изглежда дома на колела, разгледайте в галерията на Tialoto.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този номер в Щатите може и да фърфи но в бойколандия няма да мине. Ако можеше кой ще плаща данъци, кво ще прави баце с празните апартаменти! Не че сега няма жилища само за софия 25% са празни!
3
2
 
4
 
! Отговори
probi преди 7 месеца
“…Има страхотна кухня, нежни бели завеси с дантела, бюро за работа, срахотна спалня с малка библиотека, удобна и просторна баня, дори гардероб…”.
Хайде да внимавате повече какво пишете и как го пишете!
Знаете ли какво означава думата “страхотно”?
Ако знаехте, никога нямаше да я употребите в горното изречение.
Нямате ли коректори на публикациите си?
Много честичко Ви се случва да пишете нелепи неща или да се “ покланяте много нисичко долу “!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С тези "нежни бели завеси" направо ме спечелихте.....

Да знаете някой дали предлага булки на час, че да са в тон със завесите?
1
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Ха, ха, ха, екологичен начин на живот в купчина старо желязо.