Скъпо изкушение: Дубайска булка с бурка за милиони

Сладката – най-скъпата торта в света е дело на британка
24 юни 2018 10:32, Иванка Гъркова
20
Скъпо изкушение: Дубайска булка с бурка за милиони
Източник: Сulturehook.com

Знаете ли коя е най-скъпата торта в света? Тя е огромна, но не е типичната сватбена, с няколко етажа, а под формата на булка с бурка. Изработена е от английската дизайнерка Деби Уингам, по специална поръчка от Дубай, тя струва 1 млн. долара.

Блатовете за сладкото изкушение са изпечени в специална пекарна, след което са подредени така, че да отговарят на нормален женски ръст. За направата на тортата са използвани 1 000 яйца и близо 20 килограма шоколад. Общото тегло на дубайската булка-торта е над 100 килограма, съобщава Culturehook.com.

Уникалната торта бе представена на специално изложение в Дубай. По роклята на жената от арабски произход има цели 5 диаманта, всеки от който струва 200 хил. долара. "Аз харесвам арабската култура и затова реших да направя тази торта", казва дизайнерката и изтъква, че скъпоценните камъни са й предоставени от нейн скъп клиент с бижутериен бизнес в Дубай. Дрехата, изработена от специален фондан, е с "дантела" от нежни цветя.


Булката  с името Лулва е само един от многото ексцентрични проекти на Деби Уингам. Преди време тя направи черна диамантена рокля за 4 милиона, както и най-скъпия чифт обувки в света – за близо 12 млн. долара. Когато не прави сладкиши под формата на дрехи, тя изработва тоалетите на известни личности като Джъстин Бийбър, Дрейк, Кейти Пери и други.

Още снимки от най-скъпата торта в света, вижте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Туй е *** бре!
16
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
към 1, там парите са като вестници. Една вечер навън 50 000 Е.
15
0
 
6
 
! Отговори
Arabin преди 5 години
Арабин - това са глупости на търкалета, аз за тия пари 4 истински си вземам
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колегата счетоводител, моля не се излагай. Тортата струва 1 000 0000. Диамантите са предоставени от някакъв приятел, само за украса, после се връщат. А тортата....не знам дали ще я изядат или за нещо друго ще я ползват.
13
3
 
21
 
! Отговори
:) преди 5 години
Дай на камиларя пари и му гледай сеира.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен парче с два диаманта ми стига.
11
1
 
12
 
! Отговори
счетоводител преди 5 години
Значи тортата струва 1 милион долара, на нея има пет диаманта от по 200 000 долара всеки... Значи въпросната дизайнерка работи на загуба. Материалите и трудът са от нея.
10
0
 
22
 
! Отговори
хм? преди 5 години
няма ли да е малко странно като я сервират в чиниите - на кой ръчичка, на кой друга част на тялото? Идеята е доста странна за храна. Иначе майсторско изпълнение, като изключим лицето - там нещо са объркали и изглежда много изкуствено. Чак пък милион да струва е май пресилено
9
3
 
25
 
! Отговори
стейси преди 5 години
Голяма простотия булка с бурка и то торта.не съм впечатлена
8
4
 
10
 
! Отговори
we преди 5 години
Заглавието е пълна пропаганда,как може аффффтора да не прави разлика между ШАЛ И БУРКА?А вие като нямате пари,наистина гроздето е кисело!
7
8
 
14
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
"Аз харесвам арабската култура и затова реших да..."Няма да продължавам нататък, че пак ще ме изтрият.Ето това е мисленето на днешните европейки. Ако се затрие Европа, да знаете, че ще е заради жените ни, които се помислиха за голямото добрутру и поемат всяко екзотично същество между краката си.
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не ни интересуват ислямисти - нито мъже, нито жени, нито деца и старци мюсюлмани!!!Ние сме християнска и европейска държава от векове!!!
5
3
 
33
 
! Отговори
Името кефи преди 5 години
Лулва. Само са сбъркали първата буква.
4
3
 
27
 
! Отговори
ACG Nike преди 5 години
Бегай оттука с тия пингвини ....
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Кефа цена няма! Въпроса е можеш ли да си го позволиш.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сме ние...с гайдите
1
2
 
30
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пари хвърлени на вятъра.