Вдъхновение във формата на яйце

Вижте нюансите в пролетната мода
24 апр 2021 23:15, Дарена Найденова
5
Вдъхновение във формата на яйце
Снимка: Getty

Всеки реагира по различен начин на стреса и след една година споделен хаос наяве излязоха няколко непредсказуеми модни тенденции. Видяхме как инфлуенсъри и известни личности започват да отглеждат пилета, както и как една тениска със сандвич с яйце се разпродаде за минути.

Дизайнерите от Edie Parker до Bottega Veneta започнаха да продават дрехи във формата и цветовете на яйцето, като последната марка дори наскоро пусна и колекция обувки с името „Яйчен жълтък“. Други пък имат детайли, които приличат или в действителност са яйца. Пролетта официално е тук и изглежда, че най-голямата модна тенденция за сезона са яйцата, които изведнъж заляха пазара.

Обсебването от яйцата не е нещо ново. Ако си спомняте, през 2019 година снимка на едно яйце подобри рекорда за най-харесван кадър в социалната мрежа Instagram. Пандемията само усили силата на този източник на протеин, придавайки му неочаквано значение. След повече от година, в която бяхме затворени, уплашени и разделени един от друг, никак не сме изненадани, че залитаме по нестандартна мода, която да включва яйца.

Колкото и да не ни се вярва, яйцевидната мода ще бъде навсякъде. Дори една от най-известните създателки на странни аксесоари с мъниста следва тенденцията. Сюзън Александра направи чанта с голямо, жълтеникаво перлено яйце, точно като онова, което бихте открили в сандвич или салата. Тя предлага и щипка за коса със същия детайл. В ярък небесносин нюанс със своя почти неонов жълтък, чантата е закачливо допълнение към всяка дреха.

„Правя всичките си неща със символика, а яйцата представляват прераждане и ново начало“, казва Александра пред InStyle. Според нея, това е очарователен и визуално привлекателен детайл, който е едновременно старомоден и иновативен. Колекцията ѝ е направена в сътрудничество с местен производител на яйца, като хората, закупили чантата или щипката за коса, могат да получат кора с пресни яйца, като в същото време производителят дарява част от продукцията си на уязвими общности в Ню Йорк.

Що се отнася до висшата мода, не мислете, че в нея няма да намерите яйцето. За пролетната колекция на луксозната испанска марка Loewe дизайнерът Джонатан Андерсън направи обемни дрехи – силно издути, заоблени ръкави и поли, които доста приличаха на твърдо сварено яйце. Louis Vuitton също представиха палта и якета за пролет 2021 в цветовете на яйцето, а няколко сезона по-рано пуснаха на пазара перфектно оформена яйцевидна чанта, наречена LV Egg Case.

Пролетната колекция на талантливия дизайнер Каролайн Ху през 2021 година е направена изцяло в белия цвят на яйчената черупка, като една рокля дори прилича по форма на белтъка, който може да откриете в салатата си. Палтата на Prada за пролет 2021 година са в цвят, който може да бъде описан само като твърдо сварен жълтък. Колекциите на Comme des Garcons и JW Andersons за есен 2021 също показаха много кръгли, подобни на пашкули дрехи в цветовете на яйце.

Вижте още идеи с яйце, които вдъхновяват модата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: модни тенденциияйце
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Безсмислена статия.