Застрахователната ни култура - още под средното ниво в Европа

MetLife и Dnes.bg стартират общ образователен проект
4 ное 2017 11:00, Екип на Dnes.bg
7
Застрахователната ни култура - още под средното ниво в Европа
Снимка: Pixabay

Застрахователната култура в България все още е под средноевропейското равнище. По-голяма част от хората в страната предпочитат живия контакт с финансовите консултанти, което ще продължи да определя нуждата от високо квалифицирани кадри за взимане на важни и дългосрочни решения от клиентите.

Финансовата сфера обаче се развива с изключително бързи темпове.

Oт 6 ноември, понеделник, в серия от образователни материали MetLife България ще представи на читателите на Dnes.bg своята визия за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

Съществуват добри перспективи пред всички професионални консултанти, които са в услуга на своите клиенти и следват динамиката на пазара.

В основата за успеха на един финансов консултант в сферата на живото-застраховането например стоят личностни качества като честност, точност, съпричастност, постоянство.

Застрахователните агенти подсигуряват предварително избрани услуги от клиентите, а застрахователните консултанти могат да бъдат полезни за тях, предоставяйки им цялостна информация въз основа на богатите си познания отвъд сферата на застраховането, а именно – в области като социална, здравна и данъчна система. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
Тодор Цеков преди 6 години
Вижте, от моята заплата отиват точно 10 лева на месец за застраховки. Но знам че мога да отида в добра частна клиника за преглед и интервенция. Да, взимам 1700 лева чисто , но като всеки друг се стискам. И в крайна сметка тия 10 лева на месец ми дават бая сигурност
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите щели да ни образовта, как да им дадем по-бързо парите си. Пробвайте. Може някой да ви се върже.
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образователен проект?!?!?!Българите за толкова малоу...ли ги имате,че допълнително се налага да ги образовате??Всичко добре,застраховател до застрахователя,само където не са попаднали на благодатна почва!Мое да правите застраховки и събирате вноските им от народ,който може да си позволи да ги задели от месечният си семеен бюджет!Това изобщо,ясно ли ви е??И един съвет,за успешна дейност въведете "Застраховка Заплата"!При нередовно изплащане,спирането й за известни периоди време-обезщетение!!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив! Доста напред сме като застрахователна култура от европейците. Пари на тези изедници даваме само, ако сме задължени по закон.
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе. На гол тумбак жилетка.
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааааа, с тия заплати и пенсии сме само за застраховане. То тока ли да платиш, парното ли, да се нахраниш ли, че и застраховка.
1
0
 
40
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Те и доходите ни са такива !