Как да си подсигурим достоен живот в пенсионна възраст?

Дългосрочната спестовна програма е добър избор
11 ное 2017 09:57, Екип на Dnes.bg
29
Как да си подсигурим достоен живот в пенсионна възраст?
Снимка: Pixabay

Финансовата обезпеченост и подсигуряването на достоен начин на живот в пенсионна възраст може да бъде постигнато посредством започването на дългосрочна спестовна програма. Поддържането на финансова дисциплина и търпение се отплащат с добри спестявания в бъдеще, дори при малки регулярни вноски.

Спестовните продукти, свързани с инвестиционен фонд например, имат редица предимства – те са гъвкави и способни да се адаптират към променящите се обстоятелства в живота на клиента чрез възможности за увеличаване, намаляване, или дори пропускане на вноски, а в още по-трудни ситуации - теглене на цялата или част от акумилираната сума. Модерните спестовни продукти предоставят още стимулиращи бонуси и специални функции за подсилване на спестовната сметка.

Добрите продукти имат специални характеристики, които да подсигурят създаването на своеобразен резерв за спешни случаи. Към това ни насочва и серията от образователни материали на MetLife България в Dnes.bg, които представят визията за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

Въпреки това спестовните продукти не следва да се разглеждат като краткосрочни спестовни инструменти за покриване на ежедневни финансови нужди, за да бъде избегнат негативен ефект върху доходността на спестовната сметка.

В серия от образователни материали MetLife България и Dnes.bg ви запознават с възжмоностите на застрахователните и спестовните инструменти, които могат да ви бъдат от полза за вашата финансова култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
Дългосрочната спестовна програма може да сработи само ако знаеш кога ще умреш...
7
1
 
14
 
! Отговори
Най-правилен отговор преди 6 години
на въпроса дават 1 и 6.На пенсионните фондове у нас никой не вярва.По света също има рискове. Спомнете си какво направи правителството на Митеран преди време. Французи с добри доходи бяха правили вноски в по 2 или 3 пенсионни фонда (те им казват "каси"), но се видяха с нищожни пенсии. Уж си е осигурил 2 или 3 стабилни пенсии (което при тях е възможно), а се оказва, че ще вземе нищожни- например, една от тези пенсии стига точно за 10 кг месо.Социалисти пипнат ли готови пари, разпиляват ги!
6
2
 
16
 
! Отговори
man преди 6 години
Работя в IT сферата и плащам осигуровки колкото две МРЗ. Ако мина в сивия сектор за 30г ще съм спестил като за апартамент в центъра, който да отдавам за 1000лв наем на месец.
5
2
 
10
 
! Отговори
Боко Кратуната преди 6 години
Да нижат суджук по тавани и мазета!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че огромна част даже от работещите, не дамо, че не могат да спестяват, но доходите не им стигат да покриват месечните си разходи. Как ще помогнете на тях с финансов съвет? Може би трябва да вземат кредит? И след това по съвета на Стефчо да се самоубият.Когато стана премиер ще приложа просто решение - пенсионерите с пенсии под 500лв. ще разделя на милионерите и политиците и те персонално ще попълват недостига до мин. от 500лв. Много справедливо, защото те са ги окрали.
3
1
 
5
 
! Отговори
petarziz преди 6 години
наи добре е като се пенсионираш на 65 години да къташ от пенсията си по някои лев като станеш евентуално на 70 вече няма да ти трябват пари а спестените ти пари ще отидат по направление
2
4
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
като се самоубием на 50 !
1
6
 
10
 
! Отговори
Как да си подсигурим преди 6 години
Ами първо да си намерим добре платена работа още преди да сме навършили 30 г.После да решим какъв процент от месечния си доход ще спестяваме.След това да започнем да си разпределяме парите в стабилни банки, но в никакъв случай да не са в една банка.Когато се понатрупат, да обмислим трезво в какво да вложим част от тях така, че да ни носят добра рента.И много богати да станете, пак не си влагайте парите само в едно нещо. По-добре е да получаваш от няколко места ренти, макар и да не са големи.