Как промените в застрахователния сектор влияят на всички?

Ставаме все по-информирани при вземането на решения
18 ное 2017 11:30, Екип на Dnes.bg
1
Как промените в застрахователния сектор влияят на всички?
Снимка: Pixabay

Поради своята съществена роля за функционирането на днешната икономика и общество, застрахователните пазари винаги са били сред най-регулираните пазари. Подсигуряването на стабилност и гарантирането на платежоспособност на компанията, поела тези ангажименти. Именно поради тази причина, животозастрахователният пазар отговаря на още по-строги законови изисквания.

През последните години регулаторната рамка на застрахователната индустрия е обект на фундаментални промени, които целят осигуряването на още по-сигурна защита за потребителя. И докато в миналото тази защита бе обект на локални режими, то в контекста на единния европейски пазар на финансови и застрахователни услуги, през последните години наблюдаваме опити за все по-пълна хармонизация и уеднаквяване на законовите рамки в страните от Европа.

Чрез получаването и сравняването на основни информационни документи за различните продукти, потенциалният инвеститор получава възможността да направи информиран избор и да вземе решение относно това, дали изобщо продукт от инвестиционен тип е подходящ за него и в случай, че е – от кого точно на пазара да си го закупи.

Това е сред предмета и на серията от образователни материали на MetLife България в Dnes.bg, които представят визията за този бурно развиващ се сегмент от пазара.

С новите промени за първи път на инвеститорите на дребно във всички финансови сектори ще бъде предоставяна проста и сравнима информация, като по този начин се насърчава създаването на стабилна основа за по-голяма защита на тези инвеститори.

Справянето с предизвикателствата на ХХI в. ще донесе ползи както за застрахователния бизнес, така и за всички хора, които ще взимат информирани решения за най-качествените продукти и обслужване на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари