С козметика и гримове на път - как да ги опаковате за багажа?

Някои продукти се разливат и искат по-специално внимание
15 авг 2020 15:07, Иванка Гъркова
0
С козметика и гримове на път - как да ги опаковате за багажа?
Pexels

Лятото е сезон, в който най-много пътуваме. Независимо дали ще отскочим до някъде за уикенда или ще отидем на почивка на море или планина, ние жените не тръгваме без козметика и любимите гримове. Но трябва ли ни цялото съдържание на несесера в такива моменти?

 
Ако сте от онези, които събират багажа в последния момент и слагат дезодорант, парфюма и сенките за очи където им падне, не се учудвайте, ако след като пристигнете нещо се е разляло или счупило. Такива неща се случват, особено когато човек не умее да опакова нещата си както трябва. Освен дрехите, които трябва да бъдат сгънати така, че да не заемат място, вие трябва да се погрижите за козметиката, която да ви е подръка и да стигне невредима. А за това трябва просто да отделите малко повече време и да си направите списък, който да следвате.
 
Когато отивате на море, със сигурност няма да носите грим на плажа или поне не толкова тежък. Ще ви трябват няколко основни неща като слънцезащитен гланц за устни, червило, спирала, коректор или лек фон дьо тен за прикриване на несъвършенствата. Всичко това може да поберете в някое удобно портмоне или специален найлонов плик за съхранение, в който нещата да не се клатят и удрят едно в друго. Ако към тях добавите сенки, трябва да ги наместите така, че след като ги отворите, да не са натрошени и негодни за използване.
 
В случай, че тръгвате на път, ето няколко съвета за опаковането на гримовете и козметиката, които ще са ви от полза:

#1. Използвайте памучни тампони
 
Продукти като хайлайтър, палитрите със сенки, са доста крехки и лесно могат да се счупят при пренасянето. Ако ги оставите в големия несесер и те се клатят и удрят едно в друго, ще ги откриете начупени или с нарушена опаковка. Ето защо ги поставете в по-малък размер портмоне или найлонов плик, като между тях поставите памучни тампони за грим. Може и да ги увиете в кухненска хартия или салфетки, за да сте сигурни, че ще бъдат цели.
 
#2. Сложете тиксо на някои по-течни продукти
 
По принцип избягвайте да носите парфюми или козметика, които лесно се разливат. Все пак, освен шампоан, ще трябва да си вземете крем за лице и някои други неща, които може да залепите с тиксо. Независимо дали ще сложите на капачката или ще ги захванете едно за друго, това ви гарантира, че няма да се разтекат или счупят.
 
Още съвети за опаковането на гримове четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари