Започват снимките на новия българския филм "Леден сън"

Сценарият на абсурдната комедия е по идея на студент по кинорежисура от Нов български университет
5 апр 2005 09:14,
Започват снимките на новия българския филм "Леден сън"
Евгени Минчев ще изпълнява една от главните роли във филма; снимка: Булфото
На астрономическата обсерватория в Борисовата градина започват снимките на новия български филм "Леден сън", съобщиха от БНТ, които са продуценти заедно с "Урбан медиа".

Сценарият на абсурдната комедия е по идея на студента по кинорежисура от Нов български университет Живко Георгиев, а окончателният текст е на екип, в който са операторът Ивайло Пенчев, изпълнителният продуцент Стоян Стоянов и режисьорът на филма Иван Георгиев -Гец, син на големия български актьор Георги Георгиев -Гец.

Сценограф е младият дебютиращ в игралното кино художник Мирослав Маринов, а костюмите са на Оля Афиногенова. Композитор е работещият в "Холивуд" Данаил Георгиев - Гец, брат на Иван Георгиев - Гец.

Кръстьо Лафазанов, Валентин Танев, Асен Блатечки, Малин Кръстев, Бойка Велкова и Валентин Ганев са звездите във филма. В главни роли са младите актьори Иван Юруков, Теодора Иванова и Александра Сърчаджиева. В поддържащи роли се изявят Тео Елмазов, Георги Къркеланов, Катерина Евро, Любо Чаталов и Иван Джамбазов.

Освен актьорите роли ще изпълняват и личности от светския и медиен свят като Евгени Минчев и Сесил (Светлана Терзиева).

Според авторите житейският път на Евгени Минчев е едно от лицата на промените през последните десетилетия. Затова той единствен в "Леден сън" играе себе си, а Сесил е префърцунена, но сексапилна изкуствоведка, омъжена с 2 деца, която говори досадно много и високопарно за изкуство и светски живот.

Действието в "Леден сън" се развива през 1985 г. В секретен военен институт се правят опити за замразяване на хора, които след години ще се съживят. Тайната цел на експериментите е да се осигури възможност комунистическата върхушка да управлява вечно.

Съвпадението на две имена довежда до грешка, която обърква съдбите на няколко души. Двайсет години по-късно погрешка замразеният Емил Тодоров (в ролята е Иван Юруков) се събужда в един нов и много различен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание