Хобитите идват

Гилермо дел Торо започва снимките на предшественика на "Властелинът на пръстените"
21 юли 2009 09:56, Петя Славова
15
Хобитите идват
Снимка: БГНЕС

Режисьорът Гилермо дел Торо обяви началото на снимачния период на филма "Хобит".

Сюжетът в бъдещата история е хронологически предшественик на тази от "Властелинът на пръстените".

Снимките ще започнат през март 2010 г., като много от локациите (предимно в Нова Зеландия), използвани във "Властелинът на пръстените", ще намерят място и в "Хобит".

В момента Дел Торо и колегата му Питър Джаксън (режисьор на "Властелинът на пръстените") доработват сценария на филма.

Писателят Дж. Р. Р. Толкин, по чиито произведения са и двата филма, пише "Хобит" (На български издаден като "Билбо Бегинс, или Дотам и обратно") преди "Властелинът на пръстените".

Главен персонаж тук е Билбо, който заедно с храбрия Торин и други джуджета тръгва на далечно пътешествие за пазено от дракон съкровище.

Както си му е ред, веселата банда е съпровождана и подпомагана от вездесъщия магьосник Гандалф.

Фродо не се появява в "Хобит", тъй като още не е роден, но за сметка на това тук се запознаваме за първи път с блатното същество Ам-гъл.

Билбо успява да вземе вълшебния пръстен, с което хобитът (още съвсем млад) може да става невидим – основен момент с оглед на завързалата се впоследствие във "Властелинът на пръстените" фабула.

Филмът ще бъде в две части – първата ще следва буквално сюжета на книгата на Толкин, докато втората ще изиграе ролята на свързващо звено с "Властелинът на пръстените".

Вече се знае какъв ще бъде и бюджетът на лентата. Той ще достигне 150 млн. долара.

Очаква се премиерата на първата част на "Хобит" да бъде през 2011 г., а на втората част – година по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
пишколапача преди 14 години
обичам потни *** шимейли
13
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Ако сте гледали Лабиринтът на фавна, значи сте наясно с въображението и качествата на дел Торо - гаранция, че Хобитът ще е много добър. Лабиринтът... ми е любимият филм
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еленче, и това: Както си му е ред, веселата банда е съпровождана и подпомагана от весдесъщия магьосник Гандалф.=>Както си му е редът, веселата банда е съпровождана и подпомагана от вездесъщия магьосник Гандалф.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
''Единствен Пръстен ги владееЕдинствен той ще ги откриеЕдинствен Вси ще ги сбереИ в Тъмнина ще ги обвие...''
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя Гилермо дел Торо е голям, сигурен съм че филмът ще е як
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
явно тоя или тая дето е писал/а статията не си е чела книгата...като пишете за нещо поне се подготвяйте..не ам-гъл краде пръстена от Билбо,а Билбо хо намира в пещерата докато търси джуджетата...и даже в началото не знае че е намерил вълшн пръстен...
8
0
 
1
 
! Отговори
зло джудже преди 14 години
Ам гъл намира пръстена,докато лови риба с брат си сбиват се и той го убива.Билбо го намира доста по-кусно в пещерата.А предполагам,че е написано "открадва пръстена на Билбо" или за да разберат хората,които не са чели или защото за пореден път статията е писана от неграмотници (тайно залагам на 2-рото,но все пак съм им оставила шанс :Р)
7
0
 
1
 
! Отговори
ai-ai преди 14 години
останалите*; любимата* извинявам се за грешките
6
0
 
1
 
! Отговори
ai-ai преди 14 години
Да, Билбо краде пръстена от Ам-гъл и по този начин се спасяваше от него в пещерата, а по-късно и в остамалите приключения с паяците, дракона и т.н. Това ми беше лщбимата книга, дано филмът не ме разочарова...
5
0
 
1
 
! Отговори
Aragorn преди 14 години
To4no taka Bilbo nameri prystena v pe6terata i uspq da izbqga ot Am-gyl s negova pomo6t(na prystena)...:)))vypreki 4e i samiq Tolkin posle promenq 4ast ot teksta v tazi kniga za da uspee da q svurje s prodyljenieto i koeto ne e bilo predvideno v na4aloto...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грешки:Както си му е ред =>както си му е редът;весдесъщ = > вездесъщ;Билбо открадва пръстена от Ам-Гъл, а не Ам-гъл от Билбо!
3
0
 
1
 
! Отговори
ГАНДАЛФ преди 14 години
Аз до колкото си спомням Ам Гъл взе пръстена от брат си или от някакъв приятел и после го уби....... а не от Билбо. По - късно Билбо намери ,,скъпоценното" в пещерата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
"То открадва вълшебния пръстен на Билбо, с чиято помощ хобитът (още съвсем млад) може да става невидим" - абе хора, чели ли сте книгата? Билбо всъщност взема пръстена от Ам-Гъл
1
0
 
1
 
! Отговори
зло джудже преди 14 години
А ако бяха направили първо този филм със сигурност доста хора,които не разбраха Властелинът щяха да го оценят.