"Тийн любовна вампирска история по здрач" – 3

Третият филм от поредицата е достоен за "Оскар"
5 юли 2010 16:14,
37
"Тийн любовна вампирска история по здрач" – 3
Снимка: Тандем

Ако случайно решите да отидете и да гледате третия филм от вампирската поредица за подрастващи „Здрач“, а именно „Затъмнение“, и ако се е случило така, че сте гледали някои от предходните две продукции, би трябвало да сте напълно наясно, че определено не предстои да видите претендент за „Оскар“.

Като цяло сагата, превърнала се в поредния екранизиран феномен, има за цел да изкарва пари и не е чудно, че се цели в най-широката консуматорска група – тийнейджърите.

А какво по-хубаво за един средностатистически тийнейджър от идеализирана любовна история, малко кръв и червени очни ретини и пичове „по плочки“?

Разбира се, за дори минимални интелектуални качества въпрос дори и не може да става, но всъщност в случая това няма абсолютно никакво значение.

„Затъмнение“ намира познатите ни герои Едуард – вампирът (Робърт Патинсън), Бела – тийнейджърката (Кристен Стюарт) и Джейкъб – върколакът (Тейлър Лотнър), на една доста повратна точка от цялостния сюжет.

Лайтмотив този път е Изборът.

Написан не случайно с главна буква, защото нашите обожествени от цяло поколение тийнейджъри са поставени на кръстопътя на живота (на който неизбежно застава всеки един млад човек) и именно Изборът по кой път ще поемат ще предопредели цялото им битие.

На хоризонта се завърта същински любовен „междувидов“ триъгълник: Едуард обича Бела, Бела обича Едуард, Джейкъб обича Бела, пък се оказва, че Бела обича и Джейкъб, нищо че обича Едуард.

В един момент драмата става пълна, защото сладката брюнетка (винаги съм се чудела как става така, че Кристен Стюарт изглежда в пъти по-добре на екран, отколкото в реалния живот) съвсем се „шашардисва“ вампир ли да става или кучка.

И изборът определено не е лесен: от едната страна на везната стоят Едуард в целия депресиран ЕМО разкош, а от другата – разгонено опашка размахва Джейк, който през цялото време ходи гол и непрекъснато повтаря, че бил „much hotter”* от своя порцеланов съперник.

Емоцията добива небивала сила, когато се намесват едно предложение за брак и едно предложение за секс...

Но всичко това между другото. Що се отнася до лошите, екшънът е в разгара си.

Червенокосото зло Виктория е решила да отмъсти на добрите вампири и на Бела за убийството на своя любим и се впуска да създава цяла могъща армия от новоизлюпени (новоубити?) вампири, отново тийнейджъри.

Естествено, следва епичен сблъсък между добрите и лошите, като този път се намесват и вълците.

Красота и яки ефекти, които зрителите ще видят благодарение на новия и определено по-добър режисьор на сагата Дейвид Слейд.

Като цяло оценката, която IMDB дава на „Затъмнение“, е 4.3/10, което общо взето изчерпва всичко, което може да се каже за филма.

От друга страна, това може да се окаже най-смешното нещо, което сте гледали от време насам.

Вижте трейлъра тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Здрач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
11
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 13 години
Вампири който , ходят посред бял ден с прически от гел и се претесняват за отсъствия и оценки в училище не мерси !
16
4
 
11
 
! Отговори
Тя преди 13 години
Аз го гледах и се изненадах наистина, защото ми хареса. Не че не съм гледала и другите два, просто преди това на един дъх прочетох книгите и бях супер впечатлена. Книгите винаги са по-добри от филмите, но този си заслучава да се гледа ;)
15
6
 
0
 
! Отговори
723 преди 13 години
moeto momi4e/mom4e, az sam fenka na film4eto,a ti se nau4i da 4ete6 mejdu redovete.haide sus zdrave
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kak mojete da pi6ete ,4e tova e boza!! vie ludi li ste ! Takyv film nikoga ne e imalo,tam se opisvat istinski 4ustva,istinska lubov,priqtelstvo,semeistvo....ima vsi4ko ,da ne govorim za Eduard koito e tolkova dobyr i tolkova obi4a Bella,4e e gotov na vsi4ko zaradi neq,daje da ya otstypi na Jake,samo i samo tq da e happy!!! Toi e tolkova idealen !!! i kate znam kakyv e ,tqloto i plo4kite na Jake voob6te ne me vylnuvat,za6toto toi ima samo tqh, a Eduard ima du6a!!
13
15
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Колко сте ми смешни. Писна ми в тази държава всеки да е с негативно мнение. Дай ви само бой, *** и сръбска музика. На коментари сте винаги номер едно, с повърхностно мнение. Така са ви възпитали, така ще възпитате и децата си. Филма е хубав. Любов, малко фентъзи.. ние ТИНЕЙДЖЪРИТЕ гледаме така на нещата, а вие си останете винаги с отрицанието - за това ви е такъв живота. ЗЕЕМИ;)
12
4
 
13
 
! Отговори
Галя преди 13 години
Миналата година прочетох първата книга "Здрач", тогава мнозинството се беше побъркало по нея и по екранизацията. На мен не ми се стори нищо особено и се чудих, аз ли нещо не съм в час, а то се оказа, че на самия Робърт Патинсън му е странно защо тази сага се слави с такава популярност.
11
8
 
6
 
! Отговори
723 преди 13 години
na men Zdra4 mi haresva,otnasq te v edin nerealen svqt,ot koito vseki ima nujda,osobeno ako jivee v Bg. osven tova temata za lubovta mi e lujbimata
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тинейджърите могат да си цедят пъпките на тази шльокавица
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми че тя бела дали да се присъедини към вампирите или към върколаците, така или иначе вече си е *** :)Особено като вкара "bad-ass" излъчването си в реалния живот. Като гледах снимки от премиерата на оная ясновидката ли, каква се води - Алис, и на Бела... Първата няква яка кака го докарва, втората зорлем се прави на наркоманче и изглежда като пребита.
8
7
 
11
 
! Отговори
стг преди 13 години
БЪЛВОЧ
7
1
 
40
 
! Отговори
haha преди 13 години
Подзаглавие - Третият филм от поредицата е достоен за "Оскар"В статията четем - "определено не предстои да видите претендент за Оскар."Извод1: Мартина Панайотова е овца.
6
9
 
26
 
! Отговори
Cho преди 13 години
Напълно те подкрепям... Даже да наречеш тоя филм "Боза" е обида за бозата...
5
20
 
15
 
! Отговори
Bella преди 13 години
statiata e napisana absoljutno profanski, knigite sa bestselleri i to s pravo, i trite filma koito do sega sa izlezli sa strahotni, na men lichno mnogo mi dopadat, no ako ste prekaleno ostareli za romantika, gledaite si blade divotiite
4
7
 
25
 
! Отговори
Варна преди 13 години
Боза за хлапета!ЖЕГА това е филм...
3
11
 
12
 
! Отговори
помощник Стойков преди 13 години
Няма да го гледам нито случайно, нито нарочно.
2
9
 
22
 
! Отговори
Vampirefan преди 13 години
За кво трябва да се споменава , че е за вампири ... Вампирите не блестят като момичешки играчки на светло ...А върколаците не се превръщат в анимационни вълци ... Как може тази боза да продължава да се залива с пари ?! ...Та тя уби всичко хубаво в едни от най-яките създания на славянската митология
1
4
 
30
 
! Отговори
tralala преди 13 години
Къде е Blade когато ти трябва :D