Кино година – боксофис в аванс от Dnes.bg

Или какво да очакваме в на голям екран през годината – месец по месец!
15 яну 2011 09:37,
26
Кино година – боксофис в аванс от Dnes.bg
Епичната сага ще завърши...

Според анализаторите, 2011 ще остане в историята с рекордни приходи на последния филм от серията за Хари Потър "Хари Потър и даровете на смъртта: част 2", както и с предпоследната част от сагата „Здрач“ - "Зазоряване: част 1".

"Хари Потър и даровете на смъртта: част 2" е най-голямото екранно сбогуване след "Междузвездни войни". С него за много фенове ще приключи цяло десетилетие трепетно очакване на филмите за момчето-магьосник.

През 2011 г. ще излезе на екран и продължението на сагата "Здрач", чиито финал пък ще е догодина.

И докато тези две любими на масовата аудитория поредици приключват, друга се презарежда. Корабът от оригиналната трилогия "Карибски пирати" отплува към залеза, но започва ново пътешествие на стари и нови герои в непознати води. Серията "Шрек" приключи, но Котаракът в чизми започва свое собствено филмово приключение.

Много други популярни филми се завръщат на големия екран през 2011 г.

Ще гледаме продължения на "Трансформърс", "Невъзможна мисия", "Шерлок Холмс", "Бързи и яростни", ще научим какво се е случило преди първите филми от "Х-мен" и "Планетата на маймуните".

Нови издания ще има на комедиите "Агент XXL" и "Последният ергенски запой", на семейните филми "Колите", "Кунг-фу панда", "Весели крачета", "Алвин и катеричоците".

Ще излязат нови версии на "Мъпетите", "Смърфовете", "Мечо Пух".

Очаква се английската версия на първия филм от "Милениум" и римейк на "Артър", "Тримата мускетари", "Нещото", "Вихърът на танца".

През януари режисьорът на драмата "Красив ум" и на трилъра "Шифърът на Леонардо" Рон Хауърд представя комедията "Дилемата". Камерън Диас се завръща в "Зеленият стършел", Антъни Хопкинс в "Ритуалът", Натали Портман и Ащън Къчър - в романтичната комедия "Просто секс".

През февруари ще излезе романтичният "Жена на заем" с Адам Сандлър и Дженифър Анистън, анимацията "Гномео и Жулиета", концертният филм на Джъстин Бийбър и продължението на "Агент XXL".

Мел Гибсън и Джоди Фостър през март ще представят комичната драма "Бобърът", Джони Деп - анимацията "Ранго", Мат Деймън и Емили Блънт - трилъра "Агенти на съдбата".

Април е месецът, в който по екраните ще излезе "Артър" с Хелън Мирън, продължението на "Бързи и яростни" с Вин Дизел, анимацията "Рио", "Вода за слоновете" с Рийз Уидърспуун и Робърт Патисън, "Ваше Височество" с Натали Портман, Джеймс Франко и Дани Макбрайд.

През май са премиерите на продълженията на "Големият ергенски запой", "Кунг-фу панда", "Карибски пирати". Тогава ще излезе и "Тор".

През юни в кината ще излязат "Колите 2", "Х-мен: Първа класа" с Джеймс Макавой и "Възходът на маймуните" с Джеймс Франко.

Юли е месецът с най-внушителни заглавия. Освен финала на Хари Потър, на екран ще излезе и новият "Трансформърс", комиксът "Капитан Америка", уестърнът "Каубои и извънземни" с Даниъл Крейг и Харисън Форд, "Лари Краун" с Том Ханкс и Джулия Робъртс.

Август ще предложи комедии с Ема Стоун, Джим Кери, Райън Рейнолдс, анимацията "Смърфовете", екшъна "30 минути или по-малко" с Джеси Айзенбърг.

През септември по кината ще излезе "Moneyball" с Брад Пит, "Приказка за делфина" с Морган Фрийман и Ашли Джъд, "Сега" с Джъстин Тимбърлейк, "Къща от мечтите" с Даниъл Крейг, Рейчъл Уайз и Наоми Уотс.

Октомври е месецът на римейка. На екран ще видим "Във вихъра на танца", "Нещото", "Тримата мускетари" с Орландо Блум и Мила Йовович. За този месец е насрочена и появата на "Заразата" на Стивън Содърбърг и "Истинска стомана" с Хю Джакман.

През ноември са планирани премиерите на продълженията на "Здрач" и "Весели крачета", на "Шрек" - "Котаракът в чизми", както и завръщането на големия екран на "Мъпетите".

"Шерлок Холмс 2" с Джуд Лоу и Робърт Дауни младши ще излезе в кината през декември. Стивън Спилбърг ще се представи с два филма - "Тайната на еднорога" и "Военен кон". Очаква се също холивудският вариант на първата част от "Милениум", завръщането на Том Круз в "Невъзможна мисия", новият филм на Мартин Скорсезе "Юго Кабре", както и продължението на "Алвин и катеричоците“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до: Анонимен:Интересно, в супермаркета сигурно се оплакваш, че не стига че трябва да плащаш каквото си натоварил в количката, но и да чакаш на опашката :))Някои път предпочитаме да гледаме всички филми - и комерсиални и независими, и арт филми на кино. Ама точно заради такива като вас, които имат пари за кръчми, но иначе дърпат от торентите, независимите филми не стигат до кината или стигат, когато в другите страни вече са излезли на двд.
20
0
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 13 години
ами кво ревеш? Ходи на опера тогава! Там ги заглушават и няма телефони няма пуканки няма нищо! Това му е най-хубавото на киното - да си купиш пуканки и бира и да гледаш качествен филм!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази ще е по-обещаваща от предишната. Искрено се надявам и да се появи някоя нова "голяма" поредица, защото видях твърде много продължения.
18
3
 
2
 
! Отговори
Пешеходец преди 13 години
Трябва да гледам "Бързи и Яростни"
17
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 13 години
New Year's Eve 2011
16
3
 
9
 
! Отговори
trz преди 13 години
на кино ходят само *** да гледат американски бълвочи и да плюскат пуканки с кола. стойностни филми се пускат много рядко. да са живи и здрави тракерите, в които можем да намерим нещо различно. напоследък гледам скандинавски и сръбски филми и съм възхитен.
15
0
 
3
 
! Отговори
В НА Големия екран преди 13 години
А бе, някой от вас да е ходил В НА университет?!?
14
0
 
4
 
! Отговори
n.e.s.t.i.n.a.r преди 13 години
Не ви ли втръсна от един и същ американски стил? Едно скандинавско заглавие не видях, френско кино, да не говорим от последните години за качествени продукции от Китай, Корея.... Тези само с кич ли ще ни занимават?!
13
1
 
8
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Да са живи и здрави торентите, иначе бая ще затъпеем със кино менюто.
12
3
 
3
 
! Отговори
kill poter преди 13 години
a dano go ubiqt toq pup4iv hari poter 4e da se svur6va ve4e.....aman ot prostotii kato tazi hari poter hahaha
11
3
 
3
 
! Отговори
PrOxY преди 13 години
Охаа Хари Потър част 2 мама мия едвам дочаквам да я гледам лошото е ,че повече няма да правят Хари Потър филми :((
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вълна от американски божи ... пропагандиращи чудесната америка ...няма да си дам парите на ***
9
5
 
3
 
! Отговори
na 20 преди 13 години
от изброените филми освен хари потър съмнявам се нещо друго да става за гледане поредните безсмислени екшъни със безстмъртни главни герои .. аман от американски бози последните 5 филма които гледах на кино се се говореше че ще са номер едно но явно рекламата е много силни нещо .
8
1
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Пропускат двете най-чакани заглавия - Priest i Battle: Los AngelesОсобено втория е с най-големия бюджет и реклама и излиза Март месец
7
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
За съжаление стана модерно от холивуд да се тиражират *** безмислени продукций чийто сюжети са създадени от изключително *** *** ***.За хАмериканците е нормално да се кефят на такива филми защото са сбирщина от *** , *** , *** и ценностите им не се връзват с нашите.Но когато някой тук се прехласва по техните шитни вече вече става сложно.Тя глупоста не знае граници и е заразна ....
6
1
 
5
 
! Отговори
bobi преди 13 години
Аз чакам през март - "Битката за Лас Вегас" но тук са го забравили нещо...........
5
3
 
3
 
! Отговори
ще има и добри преди 13 години
Ние ли контролираме съдбата си, или невидими за нас сили ни манипулират?Това е въпросът в новия конспиративен трилър Агенти на съдбата, който се очаква на български екран на 4 март 2011 година.В него Мат Деймън играе ролята на човек, който, зърнал бъдещето, което съдбата му е отредила, осъзнава, че иска нещо съвсем друго.За да постигне това, което желае, той ще трябва да преследва по улиците на модерен Ню Йорк единствената жена, която някога е обичал.На ръба да получи място в щатския сенат, амбициозният политик Дейвид Норис (Мат Деймън) среща Елис Селас (Емили Блънт), красива танцьорка на модерен балет жена, каквато досега не е познавал.Точно когато осъзнава, че е напът да се влюби, мистериозен мъж прави всичко възможно да ги държи разделени.Дейвид разбира, че е изправен срещу самата Съдба, представена от нейните агенти, които ще направят всичко възможно да предотвратят вероятността Дейвид и Елиса да бъдат някога заедно.Изправен пред съкрушителното им превъзходство, Дейвид трябва да остави Елиса и да приеме предначертания му път... или да рискува всичко, като предизвика Съдбата, и да бъде с жената на живота си.Сценарият на Агенти на съдбата е написан от режисьора на филма Джордж Нолфи (сценарист на Бандата на Оушън и ко-сценарист на Ултиматумът на Борн).Историята е базирана на разказа The Adjustment Team от Филип К. Дик (Зов за завръщане, Специален доклад и Блейд Рънър).
4
3
 
14
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Съгласен съм с 3 - цените на билетте скочиха, а качествените филми за година са 2-3. Не си заслужава да се ходи на кино за някакви бози и режисьорски издънки. Хората дори от торентите не ги теглят тези бози. Теглят се предимно стари филми на по 10-20 дори 30 г, които си струва пак да се гледат, вместо новите тъпни.
3
5
 
14
 
! Отговори
dd преди 13 години
Както винаги пращи от комерсиални ла*на, направени само за тинейджъри и слабоумни. А едно време дори и комерсиалните филми са се правили за мислещи хора... По-добре гледайте независимо кино
2
1
 
16
 
! Отговори
Така е преди 13 години
Като за 12 кинта за филм съм принуден да търпя хрупащи мишоци, звънящи телефони и дузина коментатори, ще се точи от замундата. Който има възможност да ходи денем през седмицата е добре, но иначе не си заслужава.