Стартира Сънданс

Най-големият форум на независимото кино включва програма от 118 пълнометражни филма
Обновена: 21 яну 2011 13:45 | 21 яну 2011 13:45,
1
Стартира Сънданс
Win win на Том Макарти разказва за обещаващ млад атлет и пречките към успеха му.

Откриха 27-ия филмов фестивал "Сънданс" – най-престижния форум на независимото кино.

Тази година в програмата на фестивала, основан от Робърт Редфорд, са включени 118 пълнометражни филма, сред които 40 режисьорски дебюта, като 26 от тях ще участват в надпреварата за отличията.

Планирани са също 95 световни премиери на филми от 29 страни.

Няма да бъдат пренебрегнати и късометражните и документалните ленти. В тазгодишната програма те са около 80.

Тази година за първи път над 10 000 ленти кандидатстваха да бъдат включени в програмата на 11-дневния фестивал, заяви неговият директор Джон Купър.

Повечето филми, които ще бъдат представени, все още нямат дистрибутори. Ще бъдат прожектирани филми с участието на Деми Мур, Пиърс Броснан, Кейти Холмс, Кевин Спейси, Тоби Магуайър.

Успешно минаха селекцията тийнейджърската драма "Парий" (Спайк Лий е един от изпълнителните й продуценти) на режисьорката и сценаристка Дий Рийс, документалната лента "Изпей своята песен" на Сюзън Росток за певеца и активист Хари Белафонте, криминалният филм The Guard на Джон Майкъл Макдона, с Брендън Глийсън и Дон Чийдъл, документалният Project Nim на Джеймс Марш за шимпанзе, отгледано като човек.

В програмата са включени също "Още един щастлив ден" на Сам Левинсън с Деми Мур, Елън Баркин и Кейт Босуърт, трилърът за икономическата криза Margin Call на Дж. Чандър със Спейси и Мур, режисьорският дебют на Вера Фармига Higher Ground и документалната лента "Трубадури" на Морган Невил за музикантите Джеймс Тейлър и Карол Кинг. 

Още по темата

Посетителите на фестивала ще могат да видят първи и сатирата "Булевард "Спасение" на Джордж Ратлиф с Броснан, Дженифър Конъли и Ед Харис, криминалният филм "Ничий син" на Дито Монтиел с Кейти Холмс, Чанинг Тейтъм и Ал Пачино.

С интерес се очакват премиерите на филмите The Details на Джейкъб Арън Естес с Тоби Магуайър и "Моят брат е идиот" на Джеси Перец с Пол Ръд, Зоуи Дешанел и Емили Мортимър.

Актрисата и режисьорка Миранда Джулай, чийто режисьорски дебют "Аз, ти и всички, които познаваме" бе отличен със специална награда на журито на фестивала "Сънданс" през 2005 г., се завръща с новия си филм "Бъдещето".

Режисьорът Кевин Смит пък ще представи новия си хорър RedState с Джон Гудман и Мелиса Лио.

Сред останалите премиери са романтичният филм Perfect Sense на Дейвид Маккензи с Юън Макгрегър и Ева Грийн, комедията Win Win на Том Маккарти с Пол Джамати и Ейми Райън, "Сидър Рапидс" на Мигел Артета с Ед Хелмс, Джон Райли и Сигърни Уивър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.