Джордж Лукас се оттегля от комерсиалното кино

Режисьорът обяви, че е постигнал всичко, което е искал
18 яну 2012 21:34, Елка Василева
41
Джордж Лукас се оттегля от комерсиалното кино
Снимка: Reuters

Прочутият американски режисьор и продуцент Джордж Лукас, създал култовата филмова сага "Междузвездни войни" и незабравимия образ на Индиана Джоунс, съобщи, че напуска комерсиалното кино.

В интервю за в. "Ню Йорк таймс" Лукас заяви: "Оттеглям се, напускам бизнеса, компаниите и подобен род предприятия".

Прославеният кинематографист не изключи възможността последният му проект да е продължението на серията от филми за Индиана Джоунс, чийто образ се свързва неразривно с Харисън Форд. След това Лукас възнамерява да се посвети изцяло на експерименталното кино, предназначено за взискателна публика и на арт хауса.

По думите на Рик Маккалъм, отколешен творчески партньор на касовия режисьор, Джордж Лукас ще сложи край на комерсиалните си проекти, след като завърши филма "Червените опашки". Той трябва да се появи по кината в близките дни. "След като с това бъде свършено, той ще може да смята, че е постигнал всичко, което е искал", пояснява Рик Маккалъм.

Лукас е режисирал 19 филма, продуцирал е 64, името му се свързва със сценариите на 79 кинопроекта. Номиниран е за "Оскар" през 1974 и 1978 г. И двата пъти се бори за престижната статуетка в по две категории - за режисура и сценарий на лентите "Американски графити" и "Междузвездни войни: Епизод 4", отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Джордж Лукас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Е не мога да ви разбера от днес.бг сигнализирах ви за неуместен коментар 34 роро и нищо не направихте , явно изпитвате садистично чувство на задоволство да се пишат мръсни вулгаризми особено по някои теми , направих го защото онзи ден ме резнахте за съвсем безобидно и в никакъв случай мръсно нещо , но вяно не ви отърваше .
30
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 12 години
остана ви само тоя некадърник спилбърг
29
2
 
3
 
! Отговори
popo преди 12 години
Отново призовавам, не го местете!!!Само го разклатете!!!В чест на гадния долен ***.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
The six films together were nominated for 25 Academy Awards, of which they won ten. Three of these were Special Achievement Awards.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 31 при социализма имаше един лаф какъв е филма руски ли хубав
26
1
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 12 години
Жалко, доста хора се надяваха да има още един филм за Междузвездни войни... дано си промени мнението в един момент.
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва, че навремето некой си е дремал по опашките, само за да гледа нешто различно от съвестки филм и сега го избива на носталгия по младините, хич, ама хич не го прави стойностно. Единственото, което може да му се признае е, че знае да прави пари.Бай дъ уей, сценарият на войните е изплагиатстван(откраднат - за неграмотните) от руски кинаджия...
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, жалко! Велик е Лукас, велик! Дано след някой друга година си промени мнението, че без неговите филми Холивуд ще бълва само бози.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като се изплю в лицата на нас,верните фенове с четвъртата част на Индиана и пета серия на Междузвездните,си подвива опашката,след като обяви че ще пуска тая боза в три измерения,щото не беше достатъчно *** в две.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде, хайде. Легенда бил. Филмите му са легенда. Иначе като човек е голям *** и ***.Един познат който живее в САЩ се е срещал с него и се е държал супер гадно.А иначе к'во очаква.... На някой да му пука за филма само защото пилотите били черни.Не знам расизъм или да го нарека или фалшив морал. Сигурно ако бяха бели нямаше да има филм, ама айде щото били черни да се направи един, нищо че няма капка специалност в тях.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С новия век си отиват една по една легендите на 20 век , някъде четох че компанията Кодак е обявила фалит , на нейните ленти от Чаплин до сега са създадени шедьоврите на миналото столетие , те ни дадоха преносимия фотоапарат , с него а заснети първите стъпки на човека на Луната и по една ирония на съдбата те създадоха и дигиталния фотоапарат , но не можаха да се преборят с конкуренцията и умряха.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега може да му дадат за цялостно творчество , ред му е пък и му се пада
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велик човек. колкото до това, че няма Оскар.Ами той и Скорсезе нямаше Оскар допреди няколко години.А това ме навежда на мисълта, че Оскарите не са това, което трябва да бъдат.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помня че когато пуснаха Империята в кино Сердика опашката се виеше като змия пред киното и завиваше по Бул. Левски почти до светофара посока Ректората , никога преди и сега не е имало по голяма опашка от желаещи беше 81 или82 година , 35 години по късно сина ми също стана верен фен на Междузвездни войни , на това се вика кинокласика , тази поредижца издържа изпитанието на времето .
17
1
 
15
 
! Отговори
с. преди 12 години
Е,оскарите се пазят за лачени филмчета за съвременната метросексуална аудитория!Звездни войни промени историята на киното!Джеймс Камерън е бил шофьор!Гледа епизод 4 и откача!И започва да се занимава с кино!Да не споменавам за компанията Индъстриъл лайт енд меджик,които създадоха най-яките ефекти в киноиндустрията!Създадена е от Спилбърг и Лукас!И какво ли още не!Голям!Само това мога да кажа!Наистина се редяхме на опашки за тия филми!Бяха светлинка в соц сивотата!
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един от най-големите в киното за всички времена! Помня като дете в тоталитаризма как се редяхме с часове на опашки, за да гледаме Star Wars и Индиана Джоунс - недостижими класики!И същият този човек, за същите тези филми да няма Оскар ?!? Ето това вече не го разбирам.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неее как ще се маха бе,нали щеше да прави последната трилогия 7,8 и 9-та серии на "Междузвездни войни"?
14
1
 
48
 
! Отговори
goooool преди 12 години
е възможно ли е този човек да няма "оскар" за междузвездни войни" или за "индиана джоунс".?????????????нещо гледано и харесвано от поколения?????????
13
1
 
31
 
! Отговори
Varna преди 12 години
Жалко! Надявам се да не е вярно! Гениален човек (поне според мен). Не съм се интересувал, що е то експериментално кино и т.н., но бих гледал някоя негова следваща продукция. РЕСПЕКТ!!!!
12
1
 
37
 
! Отговори
Голям ! преди 12 години
Помня как чакахме на опаши ка Империята орвръща на удара.....минали са повече от 25 години