Журито на "Оскарите" – бели мъже на 62 г.

Сред членовете има монахиня и собственик на книжарница
Обновена: 21 фев 2012 07:34 | 21 фев 2012 07:29,
27
Журито на "Оскарите" – бели мъже на 62 г.
Том Шерак. Снимка: Reuters

94% от членовете на журито на наградите “Оскар“ са бели, а 77% са мъже, показва изследване на вестник "Лос Анджелис таймс".

Средната възраст на членовете на Американската академия за кинематографично изкуство и наука е 62 години, като само 14% от тях са под 50 години.

Чернокожите и испаноезичните членове на Академията са по два процента.

Сред членовете на журито има още монахиня, собственик на книжарница и бивш участник в Корпуса на мира.

Статистиката за състава на журито дават отново доводи на критиците на Академията, сред които са Дензъл Уошингтън и Самюъл Джаксън, които отдавна протестират срещу недостатъчния брой чернокожи и представители на малцинствата сред номинираните.

Президентът на Академията Том Шерак каза, че се полагат усилия членският й състав да стане по-разнообразен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: оскариТом Шерак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега трябва ФА да ги накажат поне за 8 мача...
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В избора на тазгодишните лауреати участват всички настоящи членове на обединението на американските кинематографисти, сред които са актьорите Уил Смит, Салма Хайек и Кийра Найтли, режисьорите Куентин Тарантино и София Копола, музикантите Брус Спрингстийн и Елтън Джон.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой знае ли за известен химик, физик, биолог, математик, изследовател, откривател и произхода му да е афроамериканец? Сега се замислих. Не говоря за лаладжия ..такива много ги има, а за откривател или изобретател на нещо.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то черното няма никога да гласува за филмче на бяло, все черно ще си изберат, както стана и с Обама. А Обама пък щото е черен а не защото е бил умен....е бил набутан и в Харвард, че да се запълни бройката за черни.. Тахната винаги е лесна. Всички афроамериканци гласуваха за Обама без дори да му знаят цялото име подкрепят си се. *** работа.
18
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 12 години
А колко процента от членовете на журитата са евреи??... :)
17
2
 
1
 
! Отговори
555 преди 12 години
българите може само да си мечтаем някой нашенец да спечели Оскар.
16
0
 
3
 
! Отговори
@20 преди 12 години
за разлика от тука хората там до по-късно са в активна възраст, може би защото животът им е по-нормален, не грешка, просто е нормален, за разлика от тук, освен това ако 30-годишни тръгнат да присъждат наградите ще има съмнения, обаче все пак средната трябва да е по-ниска, въпреки всичко, според мен
15
9
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не, че съм големия разбирач, ама средна възраст 62 години... Това са вече поизкуфели старци, със закоравели разбирания... Просто не мисля, че са обективни... всеки си гласува според разбиранията си...
14
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
А защо не кажат колко от тях са евреи? И за протестирам - искам да има и християни ! Което ме подсеща, че и *** могат да протестират. И индианците. След което се започват другите - гейове, лезбийки, ***, мулати и т.н.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Награда на филмовата академия на САЩ (съкращавана като Награда на Академията), известна още като Оскар, е най-значимата филмова награда в САЩ. Тя се дава всяка година от Академията на филмовите изкуства и науки професионална почетна организация, в която към 2003 г. има 5816 гласуващи лица. Актьорите-членове, които са общо 1311, имат най-голям дял в гласуването. Последните награди бяха 82-ри поредни.Наградите са известни като Оскари от името на наградата статуетка. Тя представлява фигура на изправен рицар, подпрян на меч. Не е съвсем ясно как наградата получава това име. Най-популярната история гласи, че библиотекарката на Академията Маргарет Херик, виждайки статуетката на една маса, възкликва: Досущ прилича на моя чичо Оскар!. За първи път това име се употребява от Уолт Дисни през 1934 г. в негова реч. Въпреки че в пресата това наименование набира популярност в края на 1930, Академията приема официално неговата употреба едва през 1939.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе много стари... Колкото и да се пънат, времето тече, всичко се променя и те се превръщат в анахронизъм. Никой не е виновен, такива са природните закони, с напредване на възрастта функциите на мозъка намаляват, щем не щем. Та мисълта ми беше, не може ли да се подмлади състава на журито, не чак до тийнейджъри, но поне да са около 40-те?
11
4
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, тая ред-колегия, ако мога така да ги нарека, тия дъртаци, поне нещо разбират ли от филми? Щото, май... не! По какви критерии подбират така нареченото жури, хич не е ясно! И, оскарите, като и наградите "Грами" са пълна измишльотина...
10
4
 
10
 
! Отговори
98 преди 12 години
Тези черните много нагли, бре, не им ли минава през акъла (доколкото го имат), че са толкова малко в журито, просто защото малко от тях стават за там. Сякаш всичко им се полага по право. Няма да се очудя американците да въведат квотен принцип за жури, само и само да излезнат толерантни накрая и да зарадват черните си сънародници ?
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A колко от тях не са евреи?!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 10 е до коментар 6
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селянино, а ти какво си дал на света?!Тези хора са участвали пряко или косвено в създаването на филми, които са разсмивали или разплаквали цял свят. Били са причина и продължават да са причина да се откриват таланти като Де Ниро, Пачино, Джак Никълсън и др.Участват и са част от едно от най-великите изкуства.А ти, освен че си част от просташкото чалга поколени, от какво друго си?
6
2
 
2
 
! Отговори
Черньо преди 12 години
Чувствам се дискриминиран. Как може да пишете бели мъже а? Вие сериозна медия ли сте?
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига плюхте, бе, мизерници!Тези старци, със сигурно са дали много повече на света от вас.Но, за вас знаем- това не ви интересува, какво ви касеят някакви американци, вие нямате 5лв. в джоба, не ядете асфалт, гладни сте и щом не се касае за това някой директно да ви пъли джоба, всичко е лошо...
4
0
 
8
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
След като прочетох, че в Квебек, Канада, са цензурирали песента на Едтт Пиаф"Химн на Любовта", заради текста "Dieu réunit ceux qui s'aiment" - "Господи, събери онези, които се обичат", по-скоро за споменаването на Господ, не Аллах или там някой друг бог, вече нищо не може да ме изненада - та нека да направят журито на наградите Оскар от всички раси и всички възрасти и полове - ако и да не разбират нищо от кино - за да няма протести на расова и други видове незачитания на права !Ашколсун !!!
3
9
 
14
 
! Отговори
ФАКТ! преди 12 години
Йонайтед Стейц ъф Ъмерикъ- най- расистката държава на *** в Света!