Чарлийз Терон и Кристен Стюарт се изправят една срещу друга в "Снежанка и ловецът"

Новата версия на добре познатата приказка излиза у нас на 8 юни
Обновена: 8 юни 2012 10:38 | 8 юни 2012 07:32, Петя Славова
3

Снимка: Форум Филм
Едва ли ще се зачудим защо Кралица с красотата на Чарлийз Терон не може да се прости с младостта си. Все пак да притежаваш такова обаяние, си е рядко явление. Но именно нейната мания за вечно съвършенство я превръща във враг на чернокосата Снежанка (Кристен Стюарт) в новата интерпретация на известната приказка на Братя Грим "Снежанка и ловецът".

Историята е малко по-различна от познатата, подобно на наскоро излезлия филм с Джулия Робъртс "Огледалце, огледалце". Все пак действието не е пренесено в настоящето и визията е достойно мрачна и готическа.

Намерена в гората мистичната Равина (Терон) пленява с хубостта си бащата на Снежанка, който се жени за нея още същата вечер. В нощта на сватбата им тя го убива, с което отмъщава на всички мъже, на които отдавна е набрала.

В дебюта на режисьора Рупърт Сандърс за първи път е отделено специално внимание на предисторията на лошата мащеха, което донякъде обяснява причините за насъбралата й злина. От друга страна ни идва в повече яростната истеричност на носителката на "Оскар" Чарлийз Терон, която трудно сдържа гневните си емоции.

Слабо звено в продукцията се оказва и актьорското присъствие на добре познатата ни от поредицата "Здрач" Кристен Стюарт. Особено в моментите, в които се налага да изпълни вдъхновяваща реч, с която да поведе войската си в неравна битка срещу Кралицата.

Иначе героинята й се забърква в нещо като любовен триъгълник с ловеца (Крис Хемсуърт “Tор – Богът на гръмотевиците”, "Отмъстителите") и приятелят й от детинството ( в ролята Сам Клафлин).

В новата интерпретацията на приказката не са ни лишили и от джудетата, изиграни от сър Иън Макшейн, Тоби Джоунс, Рей Уинстън, Ник Фрост, Боб Хоскинс и Еди Марсан. Изборът на актьори, обаче възмути холивудски джудета, които решиха да протестират, че техни колеги с нормални размери са изиграли приказните персонажи.

Още по темата

Иначе със "Снежанка и ловецът" може да се насладим на вдъхновяващ приказен свят с мрачни краски, силни цветове, разпиляващи се гарвани и впечатляващо стичащо се вълшебно огледало. Все пак създатели на новата версия на легендарната приказка са Джо Рот, продуцент на "Алиса в страната на чудесата", Сам Мърсър, продуцент на "Шесто чувство" и успешният режисьор на реклами и майстор на визуалните форми Рупърт Сандърс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
Rezil преди 11 години
Наистина, не виждам в кой живот, било то и след 15 години, тоя кривокрак кристинчето ще е конкуренция на Чарлийз Терон о.О
2
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 11 години
Искам да правя секс с Чарлийз Терон. Ееееее...много ли искам..:)))
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чарлийз Терон e мега яка