Анастас Пунев e избран да е част от младежкото жури на Венецианския фестивал

Инициативата се провежда за трети път у нас
6 юли 2012 15:48, Петя Славова
0
Анастас Пунев e избран да е част от младежкото жури на Венецианския фестивал
Програмата в Дом на киното се радва на огромен интерес. Снимка: София Филм Фест

Анастас Пунев e човекът, който ще получи акредитация със специален достъп до прожекциите на Венецианския фестивал.

За поредна година Домът на киното бе избран от Европа Синемас да участва в селекцията на Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – именно Венецианския.

2012 е третата година, в която се реализира тази инициатива. Идеята на „27 пъти кино” е да събере представители, почитатели на киното на възраст между 18 и 25 години, от 27-те държави-членки на Европейския съюз, и да ги покани за специално жури в предстоящото 69-то издание на Венецианския кинофестивал през септември 2012 година.

Българският представител в Журито на младите киномани беше избран измежду зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното.

Тази програма бе създадена през есента на 2009 г. с подкрепата на програма „Култура” на Столичната община, Националния филмов център и Европа Синемас като продължи да се реализира и развива през 2010 и 2011 година. 2012 година започна с осмия „семестър” на СФФУ, а деветият „семестър” приключи в края на месец юни.

Целта на програмата е да се прожектират избрани европейски и български филми пред младежка аудитория. Повечето от прожекциите се представят от изявени кинопрофесионалисти, а след прожекциите има разговор с публиката.

Студентите и учениците влизат безплатно в киносалона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари