Ален Делон играе себе си в руски филм

Звездата на френското кино на голям екран 55 години
Обновена: 13 авг 2012 14:52 | 13 авг 2012 12:11, Петя Славова
6
Ален Делон играе себе си в руски филм
Ален Делон. Снимка: Reuters

От много години Ален Делон много прецизно дава съгласието си да участва във филмов проект, но ето, че сега е на снимачната площадка.

Звездата на френското кино е решил да се снима в руски филм, в който ще играе самия себе си. Продукцията се казва "Честита нова година, майки!", чиято премиера е насрочена за декември, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Много ми е приятно да играя именно в руски филм - призна Делон в интервю за ИТАР-ТАСС. "Много обичам Русия, нейната култура и с удоволствие приех предложението на руските си колеги".

Снимките на филма са се състояли в хотел "Лутеция" в Париж. На снимачната площадка Делон е бил посрещнат с бурни аплодисменти. 

Режисьор на филма е Сарик Андреасян. Според сюжета синът на главната героиня я води в Париж. Изненадата на това пътуване е срещата й с любим актьор в едно от парижките кафенета.

Делон е обещал да присъства на премиерата на продукцията, която ще се състои в Русия през декември, пише БТА.

Зад гърба си актьорът има 55-годишна кариера. Снимал се е в повече от 100 филма. Партньорки на големия екран са му били Брижит Бордо, Роми Шнайдер, Ани Жирардо и Катрин Деньов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
gk преди 11 години
Ааа, тука вече сбърка! Сега в българия са на мода турските бози и още куп *** донесени кой знае от кое сметище. Ами, ако не дай си боже българинът вземе, че види някой хубав и смислен филм ко праим тогава?
5
2
 
5
 
! Отговори
God преди 11 години
Голям актьор! Още ме е яд, че го "убиха" в края на "Трима мъже за убиване". Да не говорим за изпълнението му в "За кожата на едно ченге", "Зоро" (по-добрата версия), "Червено слънце" (с Чарлз Бронсън) и много други. В "Астерикс и Олимпийските игри" изигра страхотен Цезар. Браво, че пак ще се снима.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велик французин е този, направо...евала!
3
9
 
4
 
! Отговори
Яко преди 11 години
По външен вид напомня на Цветан Цветанов - одухотворено лице, волеви израз, мъдър поглед...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истина е,че обича руското кино ! В "Техеран 43-та" се справи много добре и освежи още повече хубавия филм. Самият той беше във възторг от партньорката си Натали Белохвостикова.
1
2
 
16
 
! Отговори
Грешка, журналисти! преди 11 години
Ален Делон е на големия екран повече от 50 години!Направете справка - кога е сниман филмът "Роко и неговите братя"? А също и някои други, няма да правя от коментара си филмографска справка за Делон.Чудя се само, защо някоя от нашите телевизии не покаже - под формата на поредица за един аспект от историята на киното - всички филми, в които участва този актьор. Всеки, който би гледал подобна поредица, ще научи много за киното, а освен това ще изживее истинско удоволствие за ценители.