Юън Макгрегър и Оливър Стоун с отличия в Сан Себастиан

Кинозвездите ще получат приз за цялостно творчество
29 авг 2012 10:12, Петя Славова
0
Юън Макгрегър и Оливър Стоун с отличия в Сан Себастиан
Юън Макгрегър е смятан за един от най-талантливите актьори на своето поколение от организаторите на фестивала.Снимка: Reuters

Американския режисьор Оливър Стоун и шотландския актьор Юън Макгрегър ще бъдат почетени с награди за цялостно творчество на международния кинофестивал в Сан Себастиан, предаде АФП.

Отличията ще им бъдат връчени на 60-то издание на феста, което ще се проведе от 21 до 29 септември.

41-годишният актьор ще получи наградата "Доностия" на 27 септември ,"която се присъжда на видна личност на киноизкуството за цялостното й творчество".

Организаторите на фестивала считат, че Макгрегър е един от най-талантливите актьори от своето поколение, спечелил симпатиите на публиката с палитра от най-разнообразни роли. Макгрегър ще се представи на испанския кинофорум с европейската премиера на "The Impossible", в която се разказва за драмата на едно семейство, преживяло азиатското цунами от 2004 година, пише БТА.

66-годишният режисьор Оливър Стоун е известен с шедьоври като "Взвод" ,"Уолстрийт" и др. Той също ще получи отличието "Доностия" за цялостно творчество, но ръководството на фестивалаоще не е уточнило датата на тържествената церемония.

Стоун ще представи в Сан Себастиан най-новата си продукция Savages" (Диваци) с участието на Джон Траволта и Бенисио дел Торо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари