Ким Ги Док иска повече независимо кино в родината си

Носителят на "Златен лъв" се надява наградата да му помогне в Южна Корея
Обновена: 14 сеп 2012 10:08 | 12 сеп 2012 13:58, Петя Славова
2
Ким Ги Док иска повече независимо кино в родината си
Ким Ки-дук с наградата си "Златен лъв" от фестивала във Венеция. Снимка: Reuters

Тазгодишният победител на отличието "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция Ким Ги Док се надява призът да му помогне в родината му Република Корея и творбите му да бъдат показвани на екран по-често, пише Асошиейтед прес.

Южнокорейският режисьор спечели наградата с филма си "Пиета". Той би се радвал признанието на неговия проект да убеди киноразпространителите в родината му да пускат повече независимо кино по екраните.

Имало моменти, в които 51-годишният Ги Док, който не е завършил специално образование във филмовия бизнес, искал да напусне Южна Корея и да твори в страни, които оценяват работите му, пише БТА. Предишните му 17продукции се радваха на малък успех на родния екран, но предизвикаха смут с прекалената си бруталност на международните фестивали.

В "Пиета" Ким Ги Док показва опитът за изкупление на един самотен мошеник, който преоткрива човечността си благодарение на появата на една жена, която се представя за майка му, изоставила го при раждането му преди 30 години.

Ким Ги Док вече работи по следващия си филм, който ще покаже "как хората се унищожават един друг заради парите". Той планира и филм за "знаменитостите и спортните звезди и как ги възприема публиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 11 години
Ким Ги-дОк. Моля, научете му името вече.Иначе е гениален режисьор, няма две мнения. Крайно време беше да спечели по-голяма награда, а предполагам доста други предстоят както за него, така и за Пак Чанг Ук.
1
0
 
3
 
! Отговори
С. Станишев преди 11 години
Южна Кореа е чифутска държава! Аз лично признавам само Северна Кореа и обожавам Ким Чен Ун!