Куентин Тарантино щял да изненада Рим

Това обещава директорът на фестивала Марко Мюлер
Обновена: 12 окт 2012 15:16 | 12 окт 2012 15:16, Петя Славова
0
Куентин Тарантино щял да изненада Рим
Режисьорът Куентин Тарантино и актьорът Леонардо ди Каприо, който участва в "Джанго без окови". Снимка: Reuters

Международният кинофестивал в Рим ще започне с филма "В очакване на морето" на таджикския режисьор Бахтияр Худойназаров.

Новият творчески директор Марко Мюлер намеква и за "голяма изненада" от страна на Куентин Тарантино, предадоха Ройтерс и Франс прес.

За седмото издание на феста, Мюлер, който преди това беше творчески директор на венецианската Мостра, обещава селекция от "открити към света и обществото филми".

Тринадесет заглавия, чиито световни премиери ще бъдат в Рим, ще си оспорват наградата "Марк Аврелий" за най-добър филм . САЩ ще бъдат представени от трио независими продукции - "A Glimpse Inside The Mind of Charles Swan III" на Роман Копола и сучастието на Чарли Шийн, Бил Мъри и Джейсън Шварцман, "The Motel Life" на Гейбриъл и Алън Полски с участието на Емил Хърш, Дакота Фанинг, Стивън Дорф и Крис Кристоферсън, и "Marfa Girl" на Лари Кларк.

Франция ще участва в надпреварата с два филма - "Ръка в ръка" на Валери Донзели и "Дете от теб" на Жак Дойон.

С три продукции, режисирани от Клаудио Джованези, Паоло Франки и Папи Корсикато, ще се представят домакините от Италия. Сред претендентите за голямата награда е и японският режисьор Такаши Миике с филма "Урок на злото" - разказ за учители психопат, който започва да избива учениците си.

Извън конкурсната програма с най-голям интерес се очаква последният филм от вампирската сага "Здрач - "Здрач: Зазоряване,Част 2". Малко вероятно е обаче звездите на поредицата Робърт Патинсън и Кристен Стюарт да се появят в Рим, отбелязва БТА. По червения килим обаче се очаква да премине Силвестър Сталоун. Режисираният от Франк Хил екшън трилър "Куршум в главата" със Сталоун ще бъде прожектиран в рамките на фестивала.

В отделна секция "Макси", посветена на новите течения в световното кино, публиката ще преоткрие големи имена като Аки Каурисмаки, Мануел де Оливейра, Питър Грийнауей, Ави Мограби и Пол Верховен.

Новият творчески директор на феста Марко Мюлер е намекнал и за "голяма изненада" от страна на "своя приятел Куентин Тарантино". "Ще го видите много скоро", е заявил Мюлер пред репортерите, без да потвърди дали Тарантино ще представи в Рим новия си филм "Джанго без окови". Проектът - "спагети уестърн" с участието на Джейми Фокс и Леонардо ди Каприо, ще излезе на екран в САЩ в края на годината. Заглавието й е препратка към класическия "спагети уестърн" от 1966 г. "Джанго" с Франко Неро, който изпълнява епизодична роля и във филма на Тарантино. Филмови блогъри спекулират, че втората обещана от Марко Мюлер изненада може да е "Само Бог прощава" на Никълъс Уиндинг Рефн с Райън Гослинг в главната роля.

Общо 59 филма, осем от които дебютни, ще имат своите световни премиери на Международния кинофестивал в Рим. Във феста участват 26 страни от всички континенти, с изключение на Африка. Председател на журито ще бъде Джеф Никълс. Международният кинофестивал в Рим ще бъде открит на 9 ноември и ще продължи до 17 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари