Продуцентът на последния филм на Киану Рийвс идва у нас

Джъстин Сласа ще е гост на So Independent
Обновена: 17 окт 2012 16:26 | 17 окт 2012 15:54, Петя Славова
4
Продуцентът на последния филм на Киану Рийвс идва у нас
Кадър от "Една нощ" - филмът, който ще изненада публиката на фестивала. Снимка: So Independent

За трета поредна година по покана на So Independent в София ще дойдат световни имена от сферата на кино индустрията. Те ще изнасят лекции по време на „So Academy“, ще правят семинари или просто ще се срещат с публиката.
Сред тазгодишните гости на фестивала са Джъстин Сласа, който заедно с Киану Рийвс е продуцент на филма „Един до друг“ (Side By Side). Продукцията изследва развитието на киното и влиянието на дигитализацията чрез подробни интервюта с холивудски майстори като Дани Бойл, Джеймс Камерън, Дейвид Финчър, Джордж Лукас, Дейвид Линч, Кристофър Нолан, Робърт Родригес, Джоуъл Шумахер, Мартин Скорсезе, Стивън Содърбърг, Ларс фон Триър и Анди Уашовски.

За филма „Долината на светците“ (Valley of Saints), който взе тазгодишната награда на публиката на Sundance Film Festival в България ще дойде композиторът на музиката Мубашир Мохи-уд-Дин. Филмът разказва за лодкар от Кашмир, който развежда туристи из езерото, но решава да избяга заедно с най-добрият си приятел. Превратът, който осъществяват военните обаче забавя бягството им, и те се оказват в капан в селото на лодкаря, намиращо се на езерото.

„Марина Абрамович: Артистът присъства“ / Marina Abramovic: The Artist is Present ще бъде представен от режисьора си Матю Ейкърс. Филмът ни въвежда в света на Марина Абрамович и проследява подготовката за един от най-важните моменти в живота й – обща ретроспектива на творчеството й в „Музея за модерно изкуство“, Ню Йорк.

„Една нощ“ (Una Noche), ще бъде представен от Иън Холъндер, програматор на “Tribeca Film Festival”. Филмът вече взе наградите за най-добър актьор, за операторско майсторство и за най-добър нов режисьор, както и номинация за най-добър филм на фестивала на Робърт Де Ниро „Tribeca“. „Една нощ“ e филм на Луси Мълой - дебютантка влизаща в игралното кино след образование в Оксфорд и Ню Йорк Юнивърсити. Луси е Ню Йоркчанка. „Una Noche” e кубински филм.  Действието се развива по улиците и бедните квартали на Хавана, а последната една трета от него.... на два квадратни метра сал в океана. Трима тийнеджъри се опитват да избягат от Куба и да стигнат до заветното Маями водени от въжделения, любов и чиста човешка преданост един към друг.

„So Independent“ ще се проведе между 25 октомври и 4 ноември в кината „Люмиер“, „Дом на Киното“, „Евро-Синема“, „Синема Сити“ и „Зала 1“ на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В заглавието има правописна грешка - липсва едно "с".
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много готин фест и супер интересни филми, който иска да гледа, други да си коментират...
2
3
 
1
 
! Отговори
аре ся преди 11 години
тиквенико,тичай,да се снимаш!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, и какво от това?