Джими Хендрикс в кината

Може да видим легендарното му участие в Уудсток от 1969 г
16 ное 2012 16:01, Петя Славова
8

Снимка: Арена
Виж други галерии »
Да си припомним Джими Хендрикс и легендарното му участие от фестивала в Уудсток през 1969 г. ще можем с филм, посветен на 70 години от рождението му. Продукцията ще излезе едновременно в целия свят.

Концертът ще бъде показан на 2-ри декември от 19.30 часа в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Плевен.

Филмът съдържа подбрани и обединени филмови кадри, събрани от носителя на Оскар, режиьор Michael Wadleigh и неговият екип от опитни оператори. Те успяват да заснемат неповторимо виртуозно изпълнение на Джими Хендрикс. По време на въпросната августовска сутрин Джими показва своята нова банда и зашеметява публиката с изключителните си импровизации на емблематични песни като “Voodoo Child (Slight Return),” “Fire,” “Purple Haze” and “Foxy Lady”, както и неговата драматична интерпретация на “Star Spangled Banner”.

Пътят на Джими до легендарния фестивал в Уудсток е показан с неизлъчвани досега кадри и интервюта с членовете на неговата банда. Носителят на Грами за режисура Bob Smeaton [Beatles Anthology, Band Of Gypsys, Festival Express] майсторски е уловил трудностите по организацията на прочутия фестивал и уговарянето на Джими Хендрикс за основен изпълнител. Всичко това е малка документална част към изпълненията на гениалния китарист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
наздраве амселак
6
7
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Кой си ти, че ще се произнасяш, че бил "добър"!?Велики музиканти по онова време, след като го чуят са онемявали, а ти го определяш като добър!!!!:)))))Той е извънземен!!!!!!!!!
5
9
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
добър Е ама чак пък да не се роди друг
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Допълнителни доходи за 5 мин. на ден. Гледате по 3 реклами на ден, оценявате ги и печелите по 9$ за всяка. Трябва само да имате paypal акаунт, за да ви преведат там парите. Регистрирайте се на този линк sumixs/?ref=1252829 и започнете да печелите допълнително сега!
3
1
 
10
 
! Отговори
Voodoo Chile преди 11 години
Еeeх....
2
1
 
10
 
! Отговори
jiji преди 11 години
mnogo dobro
1
6
 
28
 
! Отговори
Готино преди 11 години
Повече няма да се роди друг китарист,като него..