Том Круз и Вернер Херцог - част от мащабна конспирация в "Джак Ричър"

Актьорът изпълнява някои от каскадите във филма
20 ное 2012 08:30, Петя Славова
6

Снимка: Форум Филм
Едва няколко месеца след като списание „Forbes“ обяви Том Круз за най-скъпо платения актьор в Холивуд, ще можем да го видим в ново филмово приключение –"Джак Ричър.

Криминалният трилър ще видим у нас предпремиерно в деня на световната му премиера - 21 декември.

Зрелищният втори трейлър към продукцията включва любопитни детайли около сюжетната линия на продукцията и разкрива лицата на основните персонажи. Том Круз, който сам изпълнява голяма част от каскадите в "Джак Ричър", се включва в бясно преследване с коли и впечатляващи бойни сцени, за да защити името и живота си.

Тук той не е в обичайната роля на добър герой, в която сме свикнали да го виждаме – Джак Ричър (Том Круз) е хладнокръвен следовател, готов да наруши всички правила, за да постигне целта си. Избягал от миналото си на военен следовател, Ричър се завръща, за да резреши случай, свързан с убийството на петима души, в който е намесено неговото име. Задачата се оказва по-трудна от очакваното, тъй като убийставата продължават и след задържането на заподозрения. Убеден, че нароченият за престъплението мъж е несправедливо обвинен, Ричър се впуска в яростно преследване на истинските виновници за серията убийства в града.

Бившият следовател разбира, че може да се е забъркал в мащабна конспирация, в която на карта е поставена не само съдбата на важни клечки, но и собственият му живот.
Джак не е единственият, попаднал в капана на криминалната групировка – под прицел се оказва и красивата адвокатка Хелън (Розамунд Пайк), която също е част от разследващия екип. Животът на красавицата е в ръцете на вещия следовател, решен да разплете сложния казус, в който е въвлечен – дори ако трябва да заплати с цената на живота си.

„На него не му пука за закона. Не му пука и за доказателствата. Грижа го е само за справедливостта“. По пътя към целта си той ще прекрачи много граници, ще загърби много правила – дори това да означава, че трябва да рискува живота на някоя невинна жертва в лицето на сексапилната адвокатка.

Начело на групировката, стояща зад серията хладнокръвни убийства и отвличането на Хелън, се оказва криминалният бос Зек в изпълнение на Вернер Херцог (“Encounters at the End of the World”). Номинираният за „Оскар“ немски режисьор през последните години работи по няколко изключително успешни документални филма, а в този за първи път застава пред камерата, превъплъщавайки се в ролята на безмилостен гангстер.
Режисьор на"Джак Ричър" е Кристофър Макуори, който спечели симпатиите на кинозрителите още през 1995 година с излизането на „Обичайните заподозрени“, за който беше отличен с „Оскар“.

Освен Том Круз и Розамунд Пайк („Гневът на Титаните“, „Не умирай днес“) актьорският състав на филма включва имената на Робърт Дювал („Кръстникът“, „Да изчезнеш а 60 секунди“) и Ричард Дженкинс („Кралството“, „Изгори след прочитане“). На големия екран ще видим и талантливия Джей Кортни от телевизионния сериал „Спартак: Кръв и пясък“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Гном Том Круз не е Джак Ричър
4
0
 
16
 
! Отговори
Бай Хой преди 11 години
Единственото, което не се казва в тая статия е, а то май е доста важно, е, че филма е по книга на Лий Чайлд, а героя "Джак Ричар е висок 1,93 и е 115 кг чисти мускули" (цитат по памет, но 100% верен). Тази роля доста по би отивала на Долф Лундгрен, а не на тая тапа Том Круз. Жалко. а дали в някой от следващите филми ще се появи и полк. Слави Трифонов и кой ще изпълнява неговатя роля? (ако не знаете Слави е действителен герой от книга на Л. Ч., както самия той му обеща като му гостува в шоуто)
3
0
 
19
 
! Отговори
Стоян Д преди 11 години
+1 съгласен съм с бмп. Тъпо е това аз съм голям фен на книгите за него ,а той е описан изключително здрав физически и висок над 1,90 метра.
2
0
 
21
 
! Отговори
Кокал преди 11 години
Томата е нескопосан сциентолог! Дразни ме открай време, откогато си повярва, че е безсмъртен и нечовек.
1
1
 
14
 
! Отговори
Стоян Г. преди 11 години
До бмпАла трейлъра си го бива.