Филми със Стефан Данаилов по повод 70-годишния му юбилей

Прожекциите са в кино "Одеон" с вход свободен
2 дек 2012 09:34, Петя Славова
87
Филми със Стефан Данаилов по повод 70-годишния му юбилей
Снимка: Булфото

70-годишният юбилей на Стефан Данаилов ще бъде почетен с безплатни прожекции в кино "Одеон".

Юбилейната панорама започва на 9 декември в 17.30 ч. с "Князът" (1970) под режисурата Петър Василев, съобщи БТА. С продукцията Стефан Данаилов печели наградата за мъжка роляна Фестивала на българското кино във Варна. В звездния актьорски екип са още Георги Черкелов, Виолета Гиндева, Доротея Тончева, Наум Шопов, Николай Узунов, Досьо Досев, Стойчо Мазгалов.

Сюжетът ни връща в края на 13-и и началото на 14-и век, когато начело на държавата е 24-годишният княз Светослав Тертер. Той води сложна политическа игра според наложените му от обстоятелствата дворцови интриги. Търси помощта на хора от народа, с които подменя болярите. Опитва се да организира обща борба срещу турското нашествие, приобщавайки съседните славянски народи. В своята дейност има подкрепата на руския княз Юрий. Тертер преживява голяма лична драма. Той остава чужд за най-близкия си и любим човек - Мария, която не намира сили да го разбере и да го последва в трудния му път. . .

Камелия Тодорова и Ели Скорчева партнират на Стефан Данаилов в Търновската царица (1981) на Янко Янков по повестта на Емилиян Станев. Прожекцията в "Одеон" е на 10 декември от 17.30 часа.

Обект на безпределно женско обожание, Стефан Данаилов е в стихията си в "Дами канят" (1980) - "заразителна комедия на нравите с групов портрет на градския матриархат". Героят му - автомобилен инструктор и провинциален дон жуан, се харесва на жените не само защото умее да им съчувства, а и защото им помага да повярват в собственото си "аз". В ролите на трепетните курсистки са Невена Коканова, Цветана Манева, Марияна Димитрова,
Доротея Тончева, Илка Зафирова, Боряна Пунчева.  Филмът на режисьора Иван Андонов по сценарий на Георги Мишев може да се види на 12 декември от 17.30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Написаното от 62 е за 49.....
54
5
 
28
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Извинявай, обаче си ограничен и злобен човек. Стефан Данаилов след филма "На всеки километър" стана най-популярният артист и любимец в Чехословакия, Унгария, Полша ,ГДР , Съветският съюз, Румъния, Югославия и др.Да е жив и здрав, винаги ще си остане любимият ми артист още от детските ми години !!!
53
23
 
12
 
! Отговори
лейди преди 11 години
Съсипал е живато на съпругата си и този в другото семейство. Каква полза от чара му? Чудя се на стари години на човек не му ли *** съвеста.
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ален Данаилов или Стефан Делон. Дали на 70г. майор Деянов вече е наясно кой е?
51
37
 
17
 
! Отговори
кратичко преди 11 години
Посредствен актьор, *** като човек.....
50
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от най-харизматичните ни актьори, да е жив и здрав! Какво значи "добър актьор"?!?! Има актьори, които изпълват сцената с присъствието си, защото имат харизма, Стефан Данаилов е такъв актьор!
49
31
 
18
 
! Отговори
j преди 11 години
"Голям е Стефан Данаилов, като човек и актьор" Да , в очите на слепците. Един от "лицето" на социализма в България. Такива бяха и измислените "Герои на социалистическия труд". Посредственост.
48
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям е Стефан Данаилов, като човек и актьор
47
15
 
8
 
! Отговори
jan преди 11 години
А Ирен и Владко там ли ще бъдат?
46
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
плюйте, плюйте и дремете цял ден тука...
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние нямаме никакви актьори и никакво правителство и никакъв живот
44
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
агент на ДС
43
28
 
13
 
! Отговори
КНК преди 11 години
До Анонимен ОТ 43 : ТАЛАНТ АКО ГО ИМА , А НЕ ТОЗИ НАЗНАЧЕН ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ. НЯМА ЕДНО НЕГОВО УЧАСТИЕ В ЧУЖБИНА.НИКОГА,НИКЪДЕ НЕ КАНЕН ПОРАДИ БЛИКАЩИЯ ОТВСЯКЪДЕ "ТАЛАНТ" НА ДАНАИЛОВ.ДАЖЕ И В ДОГОВОРЕНИ МЕЖДУДЪРЖАВНИ СОЦФИЛМИ И ИЗЯВИ НЕ ГО КАНЕХА. ПАРТИЯТА-МАЙКА НЕ ОСТАВЯШЕ ДЕЦАТА СИ И ПРЕМАХВАШЕ ВСИЧКИ КОНКУРЕНТИ ПО ПЪТЯ ИМ. УБИЕЦА ДАНАИЛОВ С ОХОТА ОРГАНИЗИРА ЗАТОЧЕНИЕТО НА КАТЯ ПАСКАЛЕВА И АНТОН ГОРЧЕВ ДАЛЕЧ ОТ СОФИЙСКИТЕ И СВЕТОВНИ СЦЕНИ,КОЕТО ГИ УБИ МОРАЛНО И СЛЕД ТОВА ФИЗИЧЕСКИ !!!
42
30
 
16
 
! Отговори
Nezavisim преди 11 години
В комунистическо генералско семейство се родило детенце Стефан. Израснал красиво момче, яло е само отбрана храна. Влиза с връзки да учи ВИТИЗ. Дават му готини роли. Красавец е, никой не го отрича. Връзкар обаче, БКП. После БСП. Иска да гледаме "На всеки км_" досега. Провален политик, Провален баща.Скриий се в Москва или в Серврна Корея.
41
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме велики актьори и Стефан Данаилов е един от тях, в Холивуд могат само да си мечтаят за такива:), няколко ото многото: Велко Кънев, Павел Попандов, Тодор КОлев, Радко Дишлиев, Руси Чанев , Георги Георгиев- Гец, Васил Михайлов, Антони Генов, Георги Русев, Константин Коцев, Георги Черкелов, Стоян Стоев, Иван Иванов...хахаха..много са......
40
12
 
37
 
! Отговори
Ана преди 11 години
Стефан Данаилов да е жив и здрав още дълги години и да има всичко наречено щастие,защото е велик Човек и Артист!Плъхчетата дето го плюят са си просто...плъхчета.
39
23
 
10
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ПАК ПСЕВДОДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА ПОРЕДНИЯ "УБИЕЦ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА"!!! ВЕЛИК И ИЗВЕСТЕН СРЕД СРЕДИТЕ НА БКП/БСП И ДНЕШНИТЕ БАБИЧКИ .СВЪРЗАН Е С МЛАДОСТТА ИМ.ДРУГ НЕ ИМ ПРЕДЛАГАХА - НЕ СМЕНЯХА ВСЯКА ГОДИНА ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР.ВСЕКИ,КОЙТО И В НАЙ-МАЛКА СТЕПЕН МОЖЕШЕ ДА ЗАСТРАШИ "ОРЕОЛА" НА ПАРТИЙНИЯ ЛАМБО БИВАШЕ ДИРЕКТНО ИЗПРАТЕН ДА "РАЗВИВА" ПРОВИНЦИАЛНИТЕ ТЕАТРИ И С ГОДИНИ НЕ СТИГАШЕ ДА ИЗЯВА В КИНОТО !!! НАГЪЛ УБИЕЦ !!!
38
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВАЖНОТО Е ДА ОЦЕНИМ ЧОВЕК ПО НЕГОВИТЕ ЗАСЛУГИ И ДОБРОТАТА МУ,ТОЧНО ЗАТОВА ПРОСТО ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД НЕГОВИЯТ ТАЛАНТ И ДОБРА ДУШЕВНОС.
37
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Данаилов направи кариера на младини благодарение на сексапила си,не толкова заради някакъв талант.Велко Кънев,Попандов,Тодор Колев...имат по 5 роли в киното,а Ламбо има 50.Нима те са по-малко талантливи?Не му прави чест,че докато беше депутат и получаваше пари от данъкоплатците,ходеше в Италия да снима сериали.Мисля,че е рекордьор по отсъствия в парламента заедно с Доган
36
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майор Деянов е пъти по-симпатичен, по-реалистичен персонаж от Джемс Бонд(примерно) и громи чуждите разведки - велик сериал!