Без страх и смях в "Страшен филм 5"

Не е лесно да се прави пародия, доказва Дейвид Зукър
Обновена: 19 апр 2013 23:08 | 19 апр 2013 17:19, Петя Славова
4
Без страх и смях в "Страшен филм 5"
Снимка: Форум Филм

Да си играеш със страха, пародирайки хоръри, е свежа идея, но и доста трудна. С това би трябвало да е наясно Дейвид Зукър, който има пръст в продукции като „Има пилот в самолета“ и „Смотаняци“.

Той се залавя с идеята да освободи вкочанените от страх зрители на най-страшните хоръри за годината в поредицата „Страшен филм“. От 19 април може да гледаме неговата пета част, където Зукър е сценарист и продуцент, а режисурата е поета от Малкълм Д. Лий.

Ясно е, че такъв продукт не търси дълбок смисъл, пренебрегвайки силата на един толкова всъщност сериозен и труден жанр като пародията. Комичните ситуации тук наистина може да ги търсите с лупа, поне тези, които си заслужават.

Това, което ще се набие на очи, са дебелашки, плоски, инфантилни и безвкусни смешки, които могат да докоснат малцина.

Най-сполучливо е началото, в което заварваме Чарли Шийн и Линдзи Лоън, играещи себе си. Мотивацията на двамата да са част от тази продукция наистина е добра, тъй като личният им живот и без това е превърнат в хорър. Известни с палавите си характери, двамата ще се опитат да правят секс без задръжки въпреки ограничителните гривни, които носят, поставени им от местни съдии.

Оттам насетне ще срещнем и Снуп Дог, Реджина Хол, дори Майк Тайсън, но появата им на места ще учудва с количеството посредственост. Главните роли са поверени на Саймън Рекс и Ашли Тисдейл, които се заселват в призрачна къща, чиито предишни собственици са покойните вече холивудски звезди Шийн и Лоън.

Продукциите, с чиито сюжети ще се бъзика петата част на „Страшен филм“, са „Мама“, „Черен лебед“, "Приятелю, Тед", "Паранормална активност", "Злите мъртви", "Генезис" и "Възходът на планетата на маймуните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
до #3 преди 10 години
Спор няма, има си нужда от разпускащи филми. Но в сравнение с първите 2-3 Страшни филма, в които имаше не само физически хумор т.е. онзи падна от стола хахо-хихи, то този се откроява на 90% с това. Получава се нещо тип продълженията на Американски пай, които разчитаха на популярността на първите три филма и почнаха някакви Голата миля и т.н...
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредицата наистина е ***, но на аз ще го гледам с голям кеф. Писнало ми е от филми с дълбок смисъл. Хора, ежедневието ми е само мислене и плануване. Искам нещо тъпо и просто, ***. За това е създаден и този филм. Който не иска, да не го гледа!
2
0
 
19
 
! Отговори
факт преди 10 години
Искам да изкажа голямата си благодарност , отностно този филм.Благодаря на създателите му, сега вече ще имам база за сравнение на тъпите филми.
1
3
 
17
 
! Отговори
Мушмул преди 11 години
Като е толкова посредствен защо пишете за него?