Кидман и Валц са в състава на журито в Кан

66-ото издание на кинофестивала ще се състои от 15 до 26 май
Обновена: 24 апр 2013 21:21 | 24 апр 2013 21:19, Петя Славова
0
Кидман и Валц са в състава на журито в Кан
Кристоф Валц. Снимка: Reuters

Австралийската актриса Никол Кидман, френският й колега Даниел Отьой, австриецът Кристоф Валц, боливудската звезда Вадя Балан влизат в журито на 66-ото издание на престижния кинофестивал в Кан (15-26 май), което тази година ще бъде оглавено от американския режисьор и продуцент Стивън Спилбърг, съобщиха организаторите на фестивала, цитирани от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

В състава на журито освен Спилбърг са включени още четирима режисьори - тайванецът Анг Лий, румънецът Кристиан Мунгиу, японката Наоми Кавазе и британката Лин Рамзи, пише БТА.

Генералният директор на кинофестивала Тиери Фремо изрази радостта си от факта, че в журито тази година ще участват не само популярни актьори като Никол Кидман и Даниел Отьой или режисьора Анг Лий, но и режисьорите от Япония Наоми Кавазе и Румъния Кристиан Мунгиу.

"По традиция в състава на журито влизат четирима мъже и четири жени" - поясни Фремо. Генералният директор отбеляза, че толкова представително жури организаторите са успели да съберат заради "любовта на съдиите към киното и техния интерес". Фремо припомни, че председател на журито тази година ще е Стивън Спилбърг, а актрисата Одри Тоту ще е водеща на церемонията.

Кинофестивалът в Кан тази година ще се състои от 15 до 26 май. Той ще бъде открит с  "Великият Гетсби" на Баз Лурман с Леонардо ди Каприо в главната роля.  "Зулу" на френския режисьор Жером Сал ще бъде прожектирана на закриването на кинофеста. В главните роли зрителите ще видят Орландо Блум и Форест Уитакър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари