"Два патлака" в Локарно

Този филм ще открие 66-то издание на фестивала
18 юли 2013 13:29, Петя Славова
0
"Два патлака" в Локарно
Зрители на прожекция по време на фестивала в Локарно през 2012 г. Снимка: Reuters

На брега на Лаго маджоре в Швейцария за 66-и път ще се случи международния кинофестивал в Локарно. На това издание в конкурсната програма ще участват 20 филма, като 18 от тях ще са световни премиери, съобщи Франс прес.

Журито ще бъде оглавено от филипинския режисьор Лав Диас. Сред членовете му ще е френската актриса и режисьорка Валери Донзели.

Сред филмите в конкурсната програма са френско-канадската копродукция "Гар дю Нор" на Клер Симон, френско-швейцарската копродукция "Мери, кралица на шотландците" на Томас Имбах, френските филми "Гръмотевица" на Гийом Брак и "Един друг живот" на Еманюел Муре, пише БТА.

Новият творчески директор на феста, италианският журналист Карло Катриан очевидно полага усилия контактите с Италия да се увеличат. Миналата година той пое щафетата от французина Оливие Пер, който три години заемаше този пост.

На Пиаца гранде в Локарно - площада, превърнат по време на феста в голям киносалон на открито, където могат да се съберат 8000 зрители, ще бъде показан италианският филм "Човешкият фактор" на Бруно Оливейра.

Американското кино ще бъде представено с по-малко филми в сравнение с предишния издания на фестивала. Сред очакваните с интерес филми от САЩ са "Wrong Cops" на Куентин Дюпийо и "Семейство Милър" с Дженифър Анистън. Фестивалът ще бъде открит на 7 август с прожекция на исландския филм "Два патлака" и ще продължи до 17 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари