Да подгониш мъртъвците

Джеф Бриджис има доста по-добри роли
Обновена: 3 авг 2013 15:36 | 3 авг 2013 09:27, Петя Славова
0

Снимка: Форум Филм

Виждали сме Джеф Бриджис в доста стойностни проекти. „Големият Лебовски“, „Земята на приливите“ или "Кей Пакс" са от тях. В най-новия филмов проект, който излиза у нас с негово участие „ РПУ „Оня свят“ актьорът леко ще ни разочарова с избора си на филм, въпреки акцента и ексцентричните си обноски.

Бриджис ще се превъплъти в ченге, с навици на шериф от времето на войната в САЩ между Севера и Юга. Всъщност действието в продукцията се развива в наши дни, но героят на Бриджис е мъртвец, който има за задача да дебне за други подобни „смъртници“, избягали от отвъдното, уплашени от Деня на страшния съд.

Партньорът му в екшън комедията е младия убит полицай (Райън Рейнолдс), който не може да се примири, че неговият най-близък колега именно е сложил край на живота му. В ролята на лошия ще видим Кевйн Бейкън, който открай време е осъзнал, че доста го бива да влиза под кожата на злия.

Макар и да се гонят мъртъвци, действието се развива на Земята, където всички души са се завърнали, но в телата на други хора. Въпреки че е доста шумен и сюжета е навързан, филмът, режисиран от Робърт Швентке ("БСП - Бесни Страшни Пенсии", "Летателен план") не впечатлява с оригиналност и дори зрелищност. Продукцията е постна откъм хумор, сравнение с „Мъже в черно“, например и не й достига романтичната носталгия по живота и неосъществената любов като в „Призрак“.

3D екшънът си е поставил единствено за цел да развлича, без да носи някакъв особен смисъл. Доста повърхностно са извлечени теми като има ли задгробен живот, трябва ли човек да мисли как живее, за да се чувства добре след като умре. Иначе в отвъдното важат същите правила като сред живите. Има йерархия, свалки и неприлични реплики, отправени между партньорите.

Ще усетим и едно напасване на две епохи - на минало и настояще, покрай съвместната работа на двамата главни персонажи. Към финала е запазен и малък реверанс към уестърна, но за кратко. Колкото героят на Бриджис да си застреля двама - трима от лошите умрели, искащи да превземат света на живите.

Сред свежите попадения в продукцията са избора на тела, в които се вмъкват нашите главни персонажи. Джеф се е издокарал като дългокрака блондинка, но партньорът му далеч не е  така привлекателен, а е намусен китаец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари