Да изиграеш убиец

Скот Хейз разкри лишенията си за роля във филма на Джеймс Франко
2 сеп 2013 10:47, Петя Славова
1
Да изиграеш убиец
Режисьорът Джеймс Франко с актьора Скот Хейз преминават през червения килим преди прожекцията на филма "Божие дете" на кинофестивала във Венеция. Снимка: Reuters

Актьорската професия не е само блясък и слава. В това увери зрителите Скот Хейз, който на пресконференция в рамките на кинофестивала във Венеция сподели, че е прекарал три студени месеца в планински район в Тенеси. Там дневното му меню е включвало едва парче риба и една ябълка, а спането е изкарвал в пещери.

Всички тези лишения са му били нужни, за да може да се подготви за ролята на убиеца Лестър Балад във филмовата адаптация по книгата "Божие дете" от Кормак Маккарти, съобщи Асошиейтед прес.

Знаех, че персонажът ми стига до крайност в своята лудост, подчерта Хейз. Създаването на персонажа е вдъхновено от истинския убиец Ед Гийн, какъвто е случаят и с други два филмови героя - Норман Бейтс от "Психо" и Ледърфейс от "Тексаското клане", припомня БТА.

Хейз отслабнал с 20 кг за ролята си във филма. "Прекарах много нощи в пещери, където край мен кръжаха прилепи, поясни той. Останах възможно най-дълго в изолация." Актьорът взел със себе си само айпода си с песни на Еминем.

"Много зрители могат да си помислят, че съм открил маниакално луд в гората и съм го снимал, разказа режисьорът на филма Джеймс Франко. Скот обаче се превъплъти по впечатляващ начин в ролята. Той сякаш не бе на този свят - не проверяваше дори есемесите си, нито какво става с любимия му "Лос Анджелис лейкърс". Смятам, че заснехме нещо специално." Джеймс Франко се надява, че за много хора "Божие дете" ще езапомнящ се филм, като например "Шофьор на такси".

Междувременно стана ясно, че Линдзи Лоън не е посетила кинофестивала във Венеция, за да се фокусира върху здравето си.

Тя написа на страницата си в интернет, че никога не е заявявала,че ще пристигне във Венеция, за да направи промоция на филма на Пол Шрьодер "Каньони", в който се е снимала. Шрьодер е на мнение, че поверявайки й ролята във филма, през последните 16 месеца се е превърнал в нещо като заложник на много талантлива, но непредсказуема актриса.

27-годишната Лоън се слави като "лошото момиче на Холивуд" заради безкрайните скандали, в които се забърква в нетрезво състояние. Наскоро тя за пореден път бе изписана от рехабилитационна клиника.

Джуди Денч пък стана главна претендентка за наградата за най-добра актриса - купата "Волпи", на феста, предаде ИТАР-ТАСС. Тя покори публиката и критиката с ролята си във филма "Филомена" на Стивън Фриърс.

"Филомена" е трогателен разказ за ирландка, която през целия си живот се опитва да открие детето си, след като то й е било отнето. Филмът е базиран върху книга от журналиста Мартин Сиксмит за Филомена Лий, която през 1952 г. ражда извънбрачно дете в католическа Ирландия, където това е смятано за голям грях. Настаняват я в манастир и за нея се грижат монахини, за да може детето да бъде осиновено и отведено в Америка.

78-годишната Денч заяви на пресконференция, че се сприятелила с Филомена Лий. "Тя е изключителен човек, увери актрисата. Весела и забавна е и води активен начин на живот, макар че е на 80 години."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е, как си е зареждал айпода в тази пещера