САЩ и Канада изстреля на върха "Гравитация"

Филмът пак оглави бокс офиса в Северна Америка
Обновена: 15 окт 2013 10:33 | 15 окт 2013 10:33, Петя Славова
0
САЩ и Канада изстреля на върха "Гравитация"
Кадър от "Гравитация". Снимка: Александра филмс

Космическият трилър "Гравитация" на режисьора Алфонсо Куарон за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията в САЩ и Канада, съобщиха световните информационни агенции. През почивните дни той донесе на създателите си приходи от продажбатана билети в размер на 44,3 милиона долара.

От премиерата си на 4 октомври досега "Гравитация" със Сандра Бълок и Джордж Клуни в главните роли е събрала приходи в целия свят в размер на 191,4 милиона долара, от които 123,4 милиона долара в САЩ и Канада, пише БТА. От тях през дебютния си уикенд филмът донесе 52,5 милиона долара, което е рекордна сума за октомври, а също така и за филм със Сандра Бълок и Джордж Клуни.

"Гравитация" спечели ласкави отзиви и за визуалните ефекти, и за играта на изпълнителите на главните роли. 98 процента от критиците препоръчват филма в отзивите, събрани на специализирания сайт "Rotten Tomatoes", като мнозина пишат, че с него Бълок отново ще е претендентка за "Оскар" за най-добра актриса.

На второ място в класацията дебютира биографичният филм "Капитан Филипс" за капитан на американски товар кораб, отвлечен през 2009 година от сомалийски пирати в Индийския океан. Главната роля в него се изпълнява от Том Ханкс. Премиерата на продукцията се състоя на 11 октомври. През първия си уикенд на екран филмът донесе на създателите си 26 милиона долара.

На трета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд "Облачно с кюфтетата 2: Отмъщението на огризките" с 14,2 милиона долара. От излизането си на екран досега анимацията реализира 78 милиона долара в САЩ и Канада.

На четвърта позиция е още един премиерен проект - "Мачете убива" на режисьора Робърт Родригес с участието на Антонио Бандерас. През дебютния си уикенд филмът спечели 3,8 милиона долара. Веднага след него се нарежда трилърът "Надцакването" с Бен Афлек и Джъстин Тимбърлейк с приходи от продажбата на билетив размер на 3,7 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари