Холивудски актьор стана сензация в Созопол

Том Беринджър снима "Снайпер 5"
Обновена: 8 ное 2013 21:52 | 8 ное 2013 21:52,
9
Холивудски актьор стана сензация в Созопол
Том Беринджър. Снимка: Булфото

Холивудският актьор Том Беринджър е сензацията в Созопол тези дни. Екшън звездата пристигна в България за снимките на филма „Снайпер” 5, чийто режисьор е Дон Майкъл Пол. Екипът се е разположил на остров Св. Кирик, където вече два дни се правят каскади и се взривяват автомобили.

„Снайпер” 5 пресъздава тайна операция на турско-сирийската граница, която се пренася с рибарски кораб на гръцкия остров Санторини. Снимките в Созопол имат за цел да пресъздадат именно средиземноморското крайбрежие. След това американският екип заминава за други краища на България, където ще бъдат направени още някои от епизодите на продукцията.

„Във филма се опитваме да създадем богата палитра от визуални образи, за да бъде по-интересно после за зрителите. Започнахме снимките в Санторини, сега снимаме тук с идеята българското Черноморие да играе ролята на Средиземноморието, тъй като двете крайбрежия са много подобни. Още с влизането си в Созопол усетих, че тук ще е много интересно и подходящо да снимаме”, заяви от своя страна режисьорът Дон Пол. Той отрече сюжетът на продукцията да е свързан с военния конфликт в Сирия.

На въпрос дали военните филми са негова страст, Том Беринджър обясни, че от дете е искал да стане войник и действително има слабост към тази тематика. „Още като ученик си мечтаех да бъда войник. Двама мои съученици станаха войници и отидоха в американските специализирани части, а аз не успях, но затова пък снимам основно военни филми”, разказа Том Беринджър.

Актьорът призна, че преди да дойде в България, е знаел малко за българската история, но нищо конкретно за отделните градове. „Сега имах възможност да разгледам Стария град. Много красиво и приятно местенце. Само мога да си представям колко е хубаво тук през лятото. Дори през есента, когато няма толкова туристи, също може да се усети атмосферата на града. А и за снимки сега е по-подходящо време, защото е по-спокойно. Някой ден ще дойда в Созопол, но не по работа, а като турист”, коментира звездата.

Освен американските актьори в „Снайпер” 5 ще можем да видим и българските им колеги Яна Маринова и Георги Златарев. За снимките в Созопол са наети и много местни статисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БерлинПич, я сложи една твоя снимка да се порадваме, че тоя Беринджър ми развали настроението с кривата си физиономия. Ти явно си много фотогеничен :-)
5
0
 
5
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Том Беринджър има достатъчно добри участия в много кинопродукции и е ненормално да се коментира артист като него от хора с комплекси. Той е известен с актьорския си труд.А неадекватните коментатори с какво са известни ???...Аман от хейтъри !!!
4
0
 
2
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Филма "Снайперист" много ми хареса, но пък вече 5 част, че то стана като "Дързост и красота"
3
7
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Леле, поредната американска пропагандичка!Сирия, Мирия, дойде Лавров и ги изтрепа с писалката!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БерлинРолята му във "Взвод"беше великолепна!
1
31
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 10 години
*** антипатичния актьор!