Тери Гилиъм отново се заема с Дон Кихот

Режисьорът е решил да се върне към проекта за седми път
19 ное 2013 11:43, Петя Славова
1
Тери Гилиъм отново се заема с Дон Кихот
Тери Гилиъм. Снимка: Reuters

Не за първи път Тери Гилиъм се опитва да направи филм за Дон Кихот. Първоначално той бе кръстил екранизацията по романа на Сервантес "Мъжът, който уби Дон Кихот".

През 2000 г. той поверява на Джони Деп ролята на Санчо Панса. Дон Кихот трябваше да изпълни Жан Рошфор. Но болести на част от актьорския екип или случайно преминаващи военни самолети разбиха шансовете на продукцията.

След поредица от провали режисьорът създаде документален проект ("Загубени в Ла Манча"), в който подрежда пречките, които не разрешават екранизацията му да се осъществи.

Всъщност този негов проект не се случва общо шест пъти. Въпреки това британският режисьор е решил да поеме отново по трудния път и да даде живот на проекта, съобщи сайтът Coming Soon.

За изданието Гилиъм споделя, че вижда нещо положително в числото  "седем" и вярва, че този път му предстои успех.

Последният режисьорски проект на автора "Нулева теорема" имаше премиера в рамките на Венецианския кинофестивал. Продукцията е с участието на Кристоф Валц, Мелани Тиери, Мат Деймън, Бен Уишоу и Тилда Суинтън.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Дон Кихот и без това сигурно ще е труден за пресъздаване.Човекът на духа, който винаги е осмиван. Той вижда неща, които другите не виждат.